Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal Şub 07, 2012 11:53 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: IS PROJESI
İletiTarih: Cum Tem 09, 2010 10:53 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar cok sevdigim bir arkadsim yeni vize aldi ve newcastle ye yerlesti...bir miktar sermayesi var ve meslegi ise bilgisayar tamirciligi.bu konu ile ilgili bir isyeri acmak istiyor (tamir bakim onarim yedek parca ve satis uzerine) piyasanin durumu ve ingilterede bu sektorun durumunu bilenler yorum yaparlarsa cok sevinirim..saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: IS PROJESI
İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 5:31 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

poyraz_cem merhaba hayirli olsun arkadasinin bizim kervanimiza katilmasi :D , arkadasin bilgisayar tamiri , program yuklemesi vs bu sektorde calismak istiyor buraya kadar hersey tamam fakat bir sirket acmasi gerekiyor, bununda riskleri var eger isler iyi gitmezse getirdigi sermayesinide kaybetme gibi bir risk var. Bu riskleri almamak icin ingilterede iyi bir yol var kendini self-employed yada sole-trader olarak kayit ettirebilir, job centreplus ve business link devreye giriyor burada aytintili bilgiyi alabilirsiniz, arkadasin kendi evini bile isyeri olarak gosterebilir ve yillik belli bir meblagin altinda kazanirsa VAT gibi vergileri verme mecburiyeti yok guzel tarafi ise buyuk paralar vermeden, burokrasiyle ugrasip sirket acmadan hem piyasayi tanima hemde acaba para kazanabilirmiyim gibi sorulari otomatik egale ediyor bu sole-trader yada self-employed metodu.
Elbetde arkadasinin yerel gazetelere ilan vermesi , yerel postanelere , public yerlere yapacagi islerle ilgili brosur yada kartvizit birakmasi yada bir tanidikla yasadigi yerlerin posta kutularina brosur birakmasi is yapma sansini artiracaktir. Baktiki isler iyi gidiyor self-employed olarak sonradan isleri sirkete cevirmek mumkun. Bizdende selam soylersin arkadasina hos geldi sefa geldi Ingiltereye Gorusmek uzere, forum camiaina selamlar .

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 9:05 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Kovboy sapkali ilk olarak sanada selamlar :)

Bizim kovboy aciklamis biraz , haklida. gelir gelmez is yeri riskli biraz. is yonunu bir tarafa koyalim. buraya turkiyeden ilk defa gelipte. 3 gun sonra tamam ben alistim demek cok zor. insan 6 ayda anca kavriyor yolu sokagi ne nerden alinir i.

bilgisayar malzemesinde toptanci konusu 1. ikincisi turkiyeden farkli olarak burada dunyanin herhangi bir ulkesinden dilediginiz parcayi 1 hafta gibi bir surede getirtebilme imkaniniz var buda iki. bunlari sektordeki arkadaslar anlayacaklardir. meslek ayni :)

vergisel duzen konusunda ise , kovboy bahsetmis self employed olarak yillik 60k nin altinda gelir beyan ederseniz gelir vergisi odemiyorsunuz. sadece 3 ayda bir £30 35 pension tax gibi birsey geliyor. yil sonu hesaplariniz icinde herhangi bir muhasebeciye gitmenize falan gerek yok. giriyorsunuz hm revenue nin sitesine. Ni numaranizi yazip accountunuza giriyosunuz. kestiginiz faturanin toplamini bi yere yaziyosunuz , kazandiginiz paralari bi koseye yaziyosunuz. tamam bu sene vergi yok diyor :) yil sonu hesabida cok basit.

home office in avantajlarida var dezavantajlarida var. yani uygun bir yerde pc repair ile kiyas edilemez girdisi. ayrica musteribulmakta zordur. kapilara brosur dagitinca hemen musteri gelmiyor :) tecrubeyle sabit...

ama ilk etapta gidilip bi yerde calisirsa , tecrube acisindan cok uygun olucaktir. ve yol yordam ogrenmek acisindan.

simdidan basarilar bol kazanclar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Tem 10, 2010 9:24 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Vay Adminim, valla iyi hatirladin sapkami :) sanada selamlar saygilar , ayrintili bilgi icin cook cook tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 11, 2010 4:33 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

arkadaslar cok tesekkur ederim gercekten cok guzel acikladiniz...bu bilgiler isiginda sanirim kucuk bir dukkan ufukta gorunuyor..saglicakla kalin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 24, 2010 5:58 am 

Selamlar arkadaslar bende bilgi işlem sistemleirnde umanımdır kısmetse ingiltereye gidicem suan afganistandayım burda U.K konsolosluğu var şirket benim için yazı yazıcak oraya ve vize için işlemleri başlatıcaz fakat benim kafama takılan bişey var ingiltereye geldik diyelim 6 aylık turist vizesiyle kacak olarak iş bulmak kolaymı yada resmi olarak iş bulmak için ingileterede ne yapmak gerekli bu konuda yönlendirici bilgilerinizi yazarsanız memnun olurum saygılarımla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 24, 2010 9:50 am 
Üye

kemal abi ben suat guzel bi konu acmissin
ama bildigim kadariyla 6 aylik turist vizesiyle calismak mumkun degil

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 24, 2010 8:30 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

kemalakkan yazdı:
Selamlar arkadaslar bende bilgi işlem sistemleirnde umanımdır kısmetse ingiltereye gidicem suan afganistandayım burda U.K konsolosluğu var şirket benim için yazı yazıcak oraya ve vize için işlemleri başlatıcaz fakat benim kafama takılan bişey var ingiltereye geldik diyelim 6 aylık turist vizesiyle kacak olarak iş bulmak kolaymı yada resmi olarak iş bulmak için ingileterede ne yapmak gerekli bu konuda yönlendirici bilgilerinizi yazarsanız memnun olurum saygılarımla

oncelikle 6 aylık turist vizesiyle calısamazsınız,yakalanırsanız home office tarafından sınırdısı edilirsiniz,yıllarca kacak calısanlar var haklısınız ama sizin durmunuza okudum duzgun isiniz var esiniz memur vb burda genelde kacak calısanlar hicbir sekilde gelecegi ve kaybedecegi olmayanlar,kacak calısmak burda somurulmek demektir saatlerce restorantlarda bulasık yıkamak vb gibi malesef hemde asgari ucretin cok altına(normalde burda 40 saat normal ucrete calısan 850-900 pound kazanır vergi dustukten zonra kacak calısan bununda altına calısabiliyor artı hic bir sosyal hakkınız olmayacak),tabiki karar sizin ama iyi dusunun pek cok yasal yontem var yasal, kanada hala yatırımcı vizesiyle alıyor vb veya ankara anlasması vb

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz