Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:14 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngiltereye gidip dili geliştirme hayali..
İletiTarih: Cmt Kas 20, 2010 6:20 pm 
Yeni Üye

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum foruma :) bende ingiltereye gitmeye karar verdim dil eğtimi için bi yandanda çalışmak istiyorum orda.
Üniversiteyi bitirdim geçen sene (Aöf) ve askere gittim geldim.dilimin yetersiz oldugunu düşünüp orda dil eğitimi almak istiyorum.

1.Vize alma konusunda sıkıntı yaşarmıyım ?
2.5-6 aylık bir süre düşünüyorum.sizce yeterlimi ?
3.Dil öğrenmede okulun kaliteli olup olmaması önemlimi ? (fiyat açısından ayrıca)
4.Şehir olarak brigthon ve bournemouth u düşünüyorum.Uygun mu ?eger değilse sizin önerileriniz nelerdir?
5.Okul olarak tavsiye edebileceğiniz yerler neresi?
6.Hem çalışıp hem eğitim görmek mümkün mü?
7.Son olarak herşey içinde ne kadara malolur bu eğitim ? :P

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltereye gidip dili geliştirme hayali..
İletiTarih: Cmt Kas 20, 2010 11:20 pm 
Site Müdavimi

1. vize almakta sorun yaşayıp yaşamamak maddi durumunun iyi olmasıyla bağlantılı. bankada falan sağlam bi birikimin olmalı.
2. 5-6 aylık sürenin yeterli olup olmayacağı senin şuanki düzeyinle de alakalı. ve senin hangi düzeyde kendini ''yeterli'' olarak göreceğine göre de değişir durum. eğer elementary düzeyindeysen kasarsan en fazla intermediate düzeyine gelirsin gibi geliyo. gerçi orada da ne kadar konuşup pratik yapacağınla da alakalı. türkçe konuşmayı bırak orada türkçe düşünmeyi bile unutman lazım.
3. genel ingilizcem olsun istiyosan okul çok önemli değil bence, önemli olan seni ne kadar konuşturdukları ve pratik yapacak ne kadar çevren olduğu. ama akademik ingilizce istiyosan o zaman akademik öğrenim bazlı bi okul/kurs tipi seç.
6. mümkün ama vizenin 6 aydan daha fazla olması lazım çalışma hakkın için. 6 aydan daha fazla vize almanın daha zor olduğunu, çünkü 6 aydan fazla bir sürede orada geçinmek için daha sağlam bi birikimin olması gerektiğini belirtmek isterim.
7. kalacağın yer, kursunun fiyatı, hangi taşıma şeklini tercih edeceğin, yemeğini kendin mi yapacaksın yoksa dışarda mı yiyeceksin vesaire konularıyla ilgili bu.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 21, 2010 9:33 pm 
Yeni Üye

Dora yazdı:
1. vize almakta sorun yaşayıp yaşamamak maddi durumunun iyi olmasıyla bağlantılı. bankada falan sağlam bi birikimin olmalı.
2. 5-6 aylık sürenin yeterli olup olmayacağı senin şuanki düzeyinle de alakalı. ve senin hangi düzeyde kendini ''yeterli'' olarak göreceğine göre de değişir durum. eğer elementary düzeyindeysen kasarsan en fazla intermediate düzeyine gelirsin gibi geliyo. gerçi orada da ne kadar konuşup pratik yapacağınla da alakalı. türkçe konuşmayı bırak orada türkçe düşünmeyi bile unutman lazım.
3. genel ingilizcem olsun istiyosan okul çok önemli değil bence, önemli olan seni ne kadar konuşturdukları ve pratik yapacak ne kadar çevren olduğu. ama akademik ingilizce istiyosan o zaman akademik öğrenim bazlı bi okul/kurs tipi seç.
6. mümkün ama vizenin 6 aydan daha fazla olması lazım çalışma hakkın için. 6 aydan daha fazla vize almanın daha zor olduğunu, çünkü 6 aydan fazla bir sürede orada geçinmek için daha sağlam bi birikimin olması gerektiğini belirtmek isterim.
7. kalacağın yer, kursunun fiyatı, hangi taşıma şeklini tercih edeceğin, yemeğini kendin mi yapacaksın yoksa dışarda mı yiyeceksin vesaire konularıyla ilgili bu.

1.Soru için cevabı aldım teşekkür ederim.
2.Seviyem pre-intermediate 1-2 arası pre deyim diyebiliriz.5-6 ay içerisinde bu düzeyi yükseltebilmem mümkünmü ?
3.Önce genel ingilizcede iyice pratik yapmak ve eksikleri tamamlamak istiyorum.Onun için uygun tavsiye edebileceğiniz okullar hangileri ?
4.Şehir olarak brigthon ve bournemouth u düşünüyorum.Dil öğrenimi ve yabancı nüfus açısından uygun mu ?eger değilse sizin şehir önerileriniz nelerdir?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 21, 2010 9:35 pm 
Yeni Üye

Aussie yazdı:
Valla bravo Dora , arkadas cok genel sormus ve sizde cok guzel aciklamissiniz , ben bile soruya bakip nereden nasil cevap verilir diye dusunuyordum ,
bence sizin verdiginiz cevabi kopyalayip yapistirmak lazim olaki ileride ayni soruyu soran olursa diye :) :D :D :D

Foruma sevgiler

Kusura bakmayın sitede yeni olduğum için ve soruları birazda çabuk yazmıştım şimdi farkettim genel olduğunu :) :) :) :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Kas 21, 2010 11:43 pm 
Site Müdavimi

gsorcun:

2. pre-intermediate derken de aslında bu konu bile çok göreceli. türkiye'de dilbilgisinden başka ne öğreniyoruz ki ingilizce adına? buranın pre'si orada hiç bişi ifade etmiyo inan. çünkü ben de bilkent/ingilizce tercümanlık mezunu olduğum halde ilk gittiğimde ingilizce hiç bilmiyormuşum gibi geliyordu. ingiliz aksanı kulağıma çok farklı geliyordu ilk, onu geçtim benim okulum londra'daydı, ee tabii londra'da her ırktan insan var, haliyle hepsinin aksanları da farklı. insan önce bi süre utangaçlık çekebiliyo, çünkü biz ülkemizde hep dilbilgisi bazlı öğrendiğimiz için ingilizceyi, aman konuşurken dilbilgisi hatası falan yaparım gibi özgüvensizlikler yaşıyoruz. ilk geldiğimizde dikkat edicez diye ne hatalar yapıyoruz hele, insan oturup kendine gülüyo sonra üzülüyo, sıkılıyo, kendine içinden hakaretler yağdırıyosun=PP sonra yavaş yavaş pişme devren başlıyo, insanların arasına atıyosun kendini, haliyle ülkeyi de bilmediğin için işini kendin hallediyosun. tabi çevren genişledikçe, dili konuşmak zorunda kaldığın zaman 1 gün bile o kadar farkediyo ki. işin sırrı dediğim gibi dinlemek-konuşmak. türk çevren olsun istersen 10 ay git kar etmez, 3 ay git hep yabancı çevren olsun öyle bi gelişir ki ingcen. o yüzden, bu sorunun da tam karşılığı '' It depends'' aslında.

3. genel ingilizce istiyorsan yineliyorum dediklerimi; okul farketmiyo, okullardaki öğretim şekli genel olarak önce dilbilgisi üzerinden girizgah yapmak sonra derste doğal sohbet ortamı yaratmak, o arada hocanın senin yanlışlarını düzeltmesi fln. yani okuldan çok yine ''learner''ın kim olduğu ve ne kadar konuşkan/girişken bir insan olup-olmamasıyla alakalı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Vizeye Başvuracağım Red Almaktan Korkuyorum!Önerileriniz?
İletiTarih: Cum Kas 26, 2010 9:04 am 

arkadaşlar ingilterede bir dil okulu için vizeye başvuracağım.
1-banka hesabımda ne kadar para olması gerekir?
2-edit...
3-daha önceden hiç kursa gitmedim ama ingilizce eğitim veren bir liseden mezun oldum.kursa gitmem zorunlu mu?
4-hangi evrakları ingilizceye çevirmem lazım?
5-tavsiyelerinizi bekliyorum red almaktan çok korkuyorum yardım edin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Vizeye Başvuracağım Red Almaktan Korkuyorum!Önerileriniz?
İletiTarih: Çar Ağu 24, 2011 3:28 pm 

rey_joven yazdı:
arkadaşlar ingilterede bir dil okulu için vizeye başvuracağım.
1-banka hesabımda ne kadar para olması gerekir?
2-edit...
3-daha önceden hiç kursa gitmedim ama ingilizce eğitim veren bir liseden mezun oldum.kursa gitmem zorunlu mu?
4-hangi evrakları ingilizceye çevirmem lazım?
5-tavsiyelerinizi bekliyorum red almaktan çok korkuyorum yardım edin.

bu soruların hepsini benim danışmanlık şirketi ayarladı. senin gitmen için aracılık yapan şirket te bu bilgileri sana vermeli.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 12, 2011 2:58 pm 

Arkadaslar merhaba,1 ay 1 hafftadir londranin en pahali ve en yuksek kalitedeki okulu london school of english in intensive general english yani yogun ingilizce kursuna gidiyorum.burda okulun onerdigi bi ailenin yaninda konakliyorum.sizinle londrada ingilizce egitimi hakkinda ve burdaki genel ortam hakkinda deneyimlerimi paylasmak istiyorum cunku londrada ingilizce egitmi hakkinda turkiyede inanilmaz bir populerite ve sanal ortam yaratilmis durumda.oncelikle bu raya gelmeden once sadece ingilizce dolu bi hayatimin olacagini zannederrek geldim tabi okulada aylik1600 pound aile yaninda konaklama icinde  yaklasik aylik1600 pound verince sabah aksam ingilizce pratik yapicam ve hayati ingilizce ogrenerek gecircem zannediyordum.fakat tamamen yanilsmisim kursun turkiyedeki kurslardan hicc bir farki yok.ayni parayi turkiyede yasayan ingiliz bi hocaya odesek zannnedersem sadec bizimle yasar:) okul turk fransiz bunlarin disinda koreli ogrenci dolu.korelilerin ingilizcesini anlamak kus dilini cozmek kadar zor :) gunluk sabah kalkip kahvalti edip okula gidiyorum,dersler bildigimiz rutin bizim basarisiz lise dersleri gibi.bu arada levelim upper intermdiate.okul ders disinda sosyallesmek adina hic bi secenek sunmuo zaten sunduklarinada kimse katilmak istemiyo.bunun disinda sosyallesip pratik yapabileceginiz hic bi secenek yok. ilginc ama burada 6 aydir egitim goren ogrencilere kendinizde bi degisim gorebiliyomusunuz die sordugunuzda direk hayir yanitini aliyorsunuz.bunun bas sebebi sadece okulla ogrenmek zorunda kalmak ve okul disinda hic bi sekilde ingilizce kullananmamak.ben su anda onceden burda ingilizce egitimi gormus ve forumlara dehset faydali bulduklarini yazan ve burda cok eglenmis insanlari anlayamiyorum. Hele hele 3 ay 2 ay gibi kisa surede ingilizcesini ingilterede gelistirmek isteyen veya bunu denemis insanlari hic anlayamiyorum. Bugune kadar burdaki ogrencilerin 1 tanesinin bile memnun kaldigini ve kendini gelistirdigini duymadim. Zannedersem turkiyede bu bizim sadece yurtdisi deneyimine olan hayranligimiz ve cv mizde gosterebilcegimiz veya konuya komsuya amanda ben bu ulkede sunu yaptim die anlatabilcegimiz bi hava atma araci olarak kullanilip yerlere goklere sigdirilamiyo.
İngiltere disinda is dolayisiyle ve kisisel 6 farkli avrupa ulkesinde bulundum londra kadar karmasik duzensiz ve insanlari onemsemeyen bi avrupa sehri  daha hic gormedim.bunu zaten okulunuzun size davranisindanda anlayabiliyosunuz. Buradaki en kaliteli ve en pahali olarak bilinen london school of english in yonetimine bi sorununuz oldugu zaman danistiginizda direk ne halin varsa gor tavri icinde umursamadan zorla cevap aliyosunuz. Bununnedeni bence sadece yurt disinda ingilizce egitiminin trendlestirilip moda haline getiriilmis olmasi. Bu haldeyken adamlarin musteri kaygisi olmuyor cunku biri gitse bile aninda boslugu doldurabilecek ogrenciler bulabiliyorlar.
Buraya gelmeden once temkinli biri oldugumdan kursu sadece 2 ay odeyip daha sonra deneyimleyip devam ettiririm diye dusunmustum. Simdi inanilmaz ise yariyo. onumuzdeki hafta icin bu kursun business english yani is ingilizcesine degistiricem.daha fazla general english te vakit kaybetmek istemiyorum.
Ozetle eger buraya gelmeden once heryerde ingilizce kullanicam evde okulda pratik yapabilicem ve kaliteli egitim ozelliklede hizlandirilmis egitim alicam diye dusunuyorsaniz hemen vazgecin paranizi ve zamaninizi bosa harcamayin. Bence turkiyede yasayan ingiliz bir hocadan bu paraya ozel ders alabilir veya bi kusrun tamamini kendinize kapatabilirsiniz bir seneligine:)
Turkiye bircok konuda gelisip aydinlaniyor artik,kendini bilmeyen sahislar tarafindan trendlestirilmis hatta bunun icin yuzlerce sacma sapan danismanlik kuruluslarinin(ki bununla ilgili deneyimlerimi bir sonraki mailimde paylasicam) var oldugu ulkemde paramizi bizi onemsemeyen sadece gelecek parayi dusunen ve egitim kalitesi olmayan okullara yatirmayalim. Ben turkiyede bi isveren olarak londra deneyimli sisirilmis cv leri artik daha kolay elimine edebilicem bu heralde kazandigim en iyi deneyim olacak buraya dahil:)diger benim gibi denyimleri olan insanlardan siddetle rica ediyorum deneyimlerini paylasmalariniki bu bizim oss gibi kliselesmis yurt disi dil egitim sacmaligina dair bir fikir edinmemizi saglayacagina inaniyorum.
Saygilarimla,
Eliz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 12, 2011 4:33 pm 
Üye

elizdemir yazdı:
Arkadaslar merhaba,1 ay 1 hafftadir londranin en pahali ve en yuksek kalitedeki okulu london school of english in intensive general english yani yogun ingilizce kursuna gidiyorum.burda okulun onerdigi bi ailenin yaninda konakliyorum.sizinle londrada ingilizce egitimi hakkinda ve burdaki genel ortam hakkinda deneyimlerimi paylasmak istiyorum cunku londrada ingilizce egitmi hakkinda turkiyede inanilmaz bir populerite ve sanal ortam yaratilmis durumda.oncelikle bu raya gelmeden once sadece ingilizce dolu bi hayatimin olacagini zannederrek geldim tabi okulada aylik1600 pound aile yaninda konaklama icinde  yaklasik aylik1600 pound verince sabah aksam ingilizce pratik yapicam ve hayati ingilizce ogrenerek gecircem zannediyordum.fakat tamamen yanilsmisim kursun turkiyedeki kurslardan hicc bir farki yok.ayni parayi turkiyede yasayan ingiliz bi hocaya odesek zannnedersem sadec bizimle yasar:) okul turk fransiz bunlarin disinda koreli ogrenci dolu.korelilerin ingilizcesini anlamak kus dilini cozmek kadar zor :) gunluk sabah kalkip kahvalti edip okula gidiyorum,dersler bildigimiz rutin bizim basarisiz lise dersleri gibi.bu arada levelim upper intermdiate.okul ders disinda sosyallesmek adina hic bi secenek sunmuo zaten sunduklarinada kimse katilmak istemiyo.bunun disinda sosyallesip pratik yapabileceginiz hic bi secenek yok. ilginc ama burada 6 aydir egitim goren ogrencilere kendinizde bi degisim gorebiliyomusunuz die sordugunuzda direk hayir yanitini aliyorsunuz.bunun bas sebebi sadece okulla ogrenmek zorunda kalmak ve okul disinda hic bi sekilde ingilizce kullananmamak.ben su anda onceden burda ingilizce egitimi gormus ve forumlara dehset faydali bulduklarini yazan ve burda cok eglenmis insanlari anlayamiyorum. Hele hele 3 ay 2 ay gibi kisa surede ingilizcesini ingilterede gelistirmek isteyen veya bunu denemis insanlari hic anlayamiyorum. Bugune kadar burdaki ogrencilerin 1 tanesinin bile memnun kaldigini ve kendini gelistirdigini duymadim. Zannedersem turkiyede bu bizim sadece yurtdisi deneyimine olan hayranligimiz ve cv mizde gosterebilcegimiz veya konuya komsuya amanda ben bu ulkede sunu yaptim die anlatabilcegimiz bi hava atma araci olarak kullanilip yerlere goklere sigdirilamiyo.
İngiltere disinda is dolayisiyle ve kisisel 6 farkli avrupa ulkesinde bulundum londra kadar karmasik duzensiz ve insanlari onemsemeyen bi avrupa sehri  daha hic gormedim.bunu zaten okulunuzun size davranisindanda anlayabiliyosunuz. Buradaki en kaliteli ve en pahali olarak bilinen london school of english in yonetimine bi sorununuz oldugu zaman danistiginizda direk ne halin varsa gor tavri icinde umursamadan zorla cevap aliyosunuz. Bununnedeni bence sadece yurt disinda ingilizce egitiminin trendlestirilip moda haline getiriilmis olmasi. Bu haldeyken adamlarin musteri kaygisi olmuyor cunku biri gitse bile aninda boslugu doldurabilecek ogrenciler bulabiliyorlar.
Buraya gelmeden once temkinli biri oldugumdan kursu sadece 2 ay odeyip daha sonra deneyimleyip devam ettiririm diye dusunmustum. Simdi inanilmaz ise yariyo. onumuzdeki hafta icin bu kursun business english yani is ingilizcesine degistiricem.daha fazla general english te vakit kaybetmek istemiyorum.
Ozetle eger buraya gelmeden once heryerde ingilizce kullanicam evde okulda pratik yapabilicem ve kaliteli egitim ozelliklede hizlandirilmis egitim alicam diye dusunuyorsaniz hemen vazgecin paranizi ve zamaninizi bosa harcamayin. Bence turkiyede yasayan ingiliz bir hocadan bu paraya ozel ders alabilir veya bi kusrun tamamini kendinize kapatabilirsiniz bir seneligine:)
Turkiye bircok konuda gelisip aydinlaniyor artik,kendini bilmeyen sahislar tarafindan trendlestirilmis hatta bunun icin yuzlerce sacma sapan danismanlik kuruluslarinin(ki bununla ilgili deneyimlerimi bir sonraki mailimde paylasicam) var oldugu ulkemde paramizi bizi onemsemeyen sadece gelecek parayi dusunen ve egitim kalitesi olmayan okullara yatirmayalim. Ben turkiyede bi isveren olarak londra deneyimli sisirilmis cv leri artik daha kolay elimine edebilicem bu heralde kazandigim en iyi deneyim olacak buraya dahil:)diger benim gibi denyimleri olan insanlardan siddetle rica ediyorum deneyimlerini paylasmalariniki bu bizim oss gibi kliselesmis yurt disi dil egitim sacmaligina dair bir fikir edinmemizi saglayacagina inaniyorum.
Saygilarimla,
Eliz

okuduklarımı gördüm bütün hevesim kaçtı bende yakın zamanda gitmeyi düşünenlerdenim ama siz çok karamsar yazmışsınız bunları okudum kafam çok karıştı ama londraya gidenlerden genelde bu olumsuzlukları duyuyorum merak ediyorum aile ile konuşmuyormusunuz çok olumsuz yazmışsınız hiç mi faydasını görmüyorsunuz ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 15, 2011 11:00 am 
Yeni Üye

Arkadaşımızın yazdıkları çok karamsar olmuş, bende 6 haftadır Brightondayım, benim İngilizcemde de çok büyük bir değişiklik yok ama zaten 6 haftada büyük bir değişiklik beklemek yanlış olur. Burada en önemli şey yabancı arkadaşlar edinmek böylece speaking açısından çok büyük fayda sağlanmış olur. 2. en önemli şey her gün mümkün olduğunca ingiliz tv kanalı izlemek. Ben şu an İngiliz aksanını çözmüş durumdayım. Şu an mümkün olduğunca yeni kelime öğreniyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz