Türkiyedeki bir aile dostumuzun çocuğu dil eğitimi aldı kısa süre önce,kendisiyle internette konuşurken yaşadıkları hakkında alişverişlerini fazla bilgisi olmadığı için en pahalı mağazalaran yaptığını öğrendim.daha öncede bu konuda yazmıştım, Özellikle öğrenci arkadaşlar için daha detaylı yazacağım temizlik malzemesi,kozmetik,şampuan vb gibi malzemeleri en ucuz şekilde Bargains mağazalar olarak adlandırılan mağazalardan yapabilirsiniz başlıcaları HOME BARGAINS , B&M BARGAINS ,kozmetikte SAVERS ve herkezin bildigi POUNDLAND özellikle home bargains benim tercihim çok ucuza hazır yemek için malzemeler(ton balığı,chicken flller vb) bulunur ve genelde halk ve şölen’in Türk malı kek ve bisküitleride var. Gıda alişverişlerinizide yaparken ben meyve,sebze alırken ALDI’ın super 6 indirimini takip ediyorum her hafta 6 ürünü 49p veya 69p satıyorlar fiyatları sürekli bu şekilde dönemsel indirmiyorlar senenin her dönemi en ucuz sebze meyve için adres burası.İkinci haftalık ucuz indirim yapanda LİDL her hafta sonu 4 üründe büyük indirim oluyor 2’si et ürünü tavuk,kıyma vb (internet sitesinden bakarsınız o haftanın indirimi bazen bacon olabiliyor)fiyatları bazen toptancıdan bile ucuz oluyor bu yüzden kapıda sıra oluyor acılmadan yakaladıgınızda deep freze stok yapabilirsiniz,gene aynı şekilde £1.13 gecen hafta 400g mature cheese sattılar veya 1.19 lean minced 500g .gene stok yapabilirsiniz yakaladığınızda benim yaptığım gibi(eğer sabah kalkmak istemiyorsanız hafta sonu benim yöntemim kapanmadan 15 dakka önce giderseniz Pazar günü için dolapları dolduruyorlar) Öğrenci aradaşlara özellikle tavsiye edeceğim başka bir yolda ingilterede süpermarketler satılmayan,az kalan ürünleri sürümden kazanmak için REDUCED denen fiyat indirimine gider,her reyonun sonunda bulunur et reyonunun sonunda,meyve sebze reyonunda vb veya özel bölüm,özellikle sebze meyvede tarih olması bizim gibi pazardan alişveriş yapan bir millet için çok komik,patates soğanda tarih var bu şekilde 5 kg patatesi 15p 1 kilo çileği gene 18p ye 2 kilo muzu 30p sandaviçleri 50-60p son kullanma tarihi yarın olan biftek kıyma vb yi 4/1 fiyatına alabilirsiniz yakaladığınızda, gene normalde 1 pound olan ekmek 25p düşer veya tatlı vb. özellikle saat aksam 6-8 saatleri arası giderseniz yüzlerce fiyat indirimi olur ve artık İngilizlerde bu şekilde alişveriş ediyor ve bütçenizde çok büyük tasarruf edebilirsiniz en iyi reduced reyonu ve ucuzluğu TESCO EXTRA larda gördüğüm (bütün taze roast chicken için 55p ödemişliğim vardır

)ama diğerleri icinde gecerli asda,sainsburry etc veya evinizin yakınlarında spar varsa akşamları uğrarsanız çok uygun fiyatlara ürün bulursunuz, sandwich,tavuk,chips ,tatlı vb……………. umarım bu yazdıklarım öğrenci arkadaşlara yardımcı olur