Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per Şub 09, 2012 10:31 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 31 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: İNGİLTEREDE ÖĞRETMENLİK YAPABİLİRSİNİZ
İletiTarih: Pzr Şub 01, 2009 9:09 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

yazıldığı gibi değil diyorsun yani ayse,bu çok da iyi bir haber değil.Nedir peki işin aslı.Nerede çıkıyor sorun?Yani mesela burda öğretmenlik bitirdiniz ve çalışma hakkınız var neden yazılan gibi yapılamıyor nedir pürüz?ya da burda başka bir bölüm bitirdiniz orda 1 sene postgraduate yaptınız öğretmenlik için yazıldığı gibi bu halde karşınıza ne sorun çıktı paylaşırmısınız bizimle de

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 04, 2009 2:35 pm 

arkadaslar ben egitim fakultesi sosyal bilgiler ogretmenligi mezunuyum.turkiyede hic ogretmenlik yapmadim.diplomami aldim ingiltereye geldim dil icin...burda ogretmenlik yapabilirmiyim...ogretmenlik yapabilmem icin neler yapmam gerekiyo bitirilen bolumun onemi varmi ve benim bolumum burada gecerlimi__? bu sorularimi bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim..bekliyorum arkadaslar...herkese basarilar...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 04, 2009 5:18 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

yasemin bildiğim kadarıyla dil yeterliliğin olmalı bir kere.Yani ingilizce dilini çok iyi bildiğiin kanıtlamış olman gerekiyor.Bir de çalışma iznin olması gerekiyor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 04, 2009 7:49 pm 
Üye

24,000 pound mu aylik :roll: :roll:

ciddi misin?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 20, 2009 12:24 pm 

hayir aylik deil bildigim kadariyla yillik 24,000 pound...ayda o parayi kim kazaniyoki ögretmenler kazansin....:)))

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Nis 05, 2009 11:11 am 
Yeni Üye

merhaba arkadaşlar
Ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum ve 9 yıllık öğretmenim ayrica İstanbuldaki yabancılara özel Türkçe dersi veriyorum.Oturma iznimi alırsam temmuzda Londraya yerleşiyorum. Sorum bir önceki sayfada uzun makaleyi yazan arkadaşıma olucak.galiba biraz tecrübesi var bu kunuda.
Ben Londradayken biraz araştırdım aslında ,hatta yöneticiliğini Türklerin yaptığı bir ofise gittim ve bana devlet okulunda öğretmenlik yapmanın yani çalışabilme hakkımızın olmadığını ancak özel okullarda olabileceğini söylediler.Ancak supply teacher olarak çalışabileceğimi ve bunun da ücretinin çok düşük olduğu söylediler.Arkadaşlar yıllık 24.000 pound Türkiye şartları için iyi olabilir ama Londra standardı için çok da iyi para değil.Özellikle ev kirası vericekseniz.iyi düşünün derim.
Neyse ben sadece eğer gerçekten benim durumum konusunda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.yani 9 yıllık bir ingilizce öğretmeni Lodnrada eğitim sektöründe çalışabilmek için ne yapabilir.herkese iyi günler :D

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Nis 05, 2009 2:45 pm 
Yeni Üye

merhaba simiyra
Bu sayfada tarih öğretmeni olduğunu ve uzun süredir de Londra'da öğretmen olduğunu yazmışsın.Ama ben bu forumun diğer sayfasında. sizin Türkiyede ve yerleşim vizesi alma uğraşı içinde olduğunuzu okumuştum. acaba ben mi yanlış anladım sizin yazınızı....................
ayrıca yazı için teşekkürler.içinde yararlı bilgiler de var
saygılarımla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Nis 05, 2009 2:52 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

egeus36 yazdı:
merhaba simiyra
Bu sayfada tarih öğretmeni olduğunu ve uzun süredir de Londra'da öğretmen olduğunu yazmışsın.Ama ben bu forumun diğer sayfasında. sizin Türkiyede ve yerleşim vizesi alma uğraşı içinde olduğunuzu okumuştum. acaba ben mi yanlış anladım sizin yazınızı....................
ayrıca yazı için teşekkürler.içinde yararlı bilgiler de var
saygılarımla

yanlış anlamışsınız.Öğretmen değilim.Ben o yazıyı Londradaki eğitim müşavirliğinin sitesinden almıştım.İngilterede öğretmenlik için araştırma yapıyorduk bir arkadaşımız için karşımıza bu çıkmıştı.bende buraya yazıp herkesle paylaşmak istedim.Bu konuda ben İngilterede bizzat araştıma yapmış değilim dediğim gibi mesleğim öğretmenlik değil zaten.Ama bildiğim kadarıyla bir kurum var oaraya gidip diplamanızın denkliğini kontrol ettiriyosunuz.o yazıda verilmiş adresler yol gösteriyordu sanırım.Ama siz bu işin nasıl olduğunu dulursanız paylaşırsanız çok güzel olur.bu bilgi çok havada çünkü.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Nis 05, 2009 8:07 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Bir kac ay once bir aile ile tanismistik. Koca ingiliz esi ukraynali. simdi neden diyeceksiniz. tanismamizin uzerinden 2 ay gecmeden kadin evinin yakinindaki okulda ise basladi ama pre-schoolda. olayi size anlatayim dedim. kendi cocugu o okula gitmekte iken acik is ilanina denk geliyor ve yonetime kendi diplomasinin denkligini (kendisi ukraydada pedagoji okumus ve ingiliz dili edebiyatini bitirmis.) sunuyor onlarda degerlendirmeye aliyorlar 1 hafta icerisinde sozlu mulakat ve yazili mulakatin arkasindan denemek icin 1 aylik gecici is basi yapiyor. bu bir ay sonunda yardimci ogretmen olarak pre-school da resmi isbasi yapiyor. su anda haftada 32 saat resmi calisiyor. maasini sormayin bilmiyorum...

ve benim oglumun gittigi okuldada ogretmen acigi var. ama denkligi ve ingilizcenizi gostermeniz gerekmekte. ve benim burada o kadar cok tanidigim varki Turk, Rus, Ukraynali, Turkmenistanli ogretmenler. hepsi de ogretmen olarak calismakta.

Ancak arayip sonuna kadar gitmeniz gerekmekte. yol uzun ve yorucu sonucu harika. ogretmenlik cok guzel bir meslek. tum ogretmenleri saygimla.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Nis 05, 2009 8:23 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

yani yapılabiliyor demekki ama çok iyi araltırmak ve biraz bu işe asılmak gerekiyor heralde.Ama şunu bir de bizim arkadaşlarımızdan biri de yapsa da hepimiz öğrensek artık nasıl oluyor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 31 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: