Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:06 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Ingilterede Is Imkanlari ve Hayat Sartlari
İletiTarih: Çar Kas 23, 2011 3:18 am 

merhaba benim adım kadir,arkadaşlar ben ingiltereye daha önceden dil kursu felan için geldim londaraya ancak şuan tekrardan gelip orda hem çalışıp hem okumak istiyorum,ingilterede olan arkadaşlar biraz bilgi verebilirmi acaba?Yani iş bulabilirmiyim,ne zorlukları vardır, neler yapabilirim,biliyorum zorluklar vardır ama işşsizde kalmayız diye düşünüyorum ve oralarda tanıdığım birkaç kişi olsun isterim burdan tanışıp bilgi alışverişi yapmak için felan durumlar nedir lütfen yardımcı olursanız sevinirim..Messangerdan da konuşabiliriz hızlı ve yararlı olabilir...eklerseniz sevinirim..Şimdiden teşekkürler..

kadirofluoglu34@hotmail.com

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: İNGİLTERE'DE YAŞAMAK İSTİYORUM
İletiTarih: Pzr Oca 01, 2012 12:44 pm 

Merhaba Arkadaşlar, Siteyi inceledikten sonra sizlerin fikrini almak için bu iletiyi yazmak istedim.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşim ingiliz. İzmir'de belli standartlarda iyi şartlarda yaşıyoruz. Eşimin kızıyla birlikte 3 kişi ingiltereye yerleşme fikri oluştu kafamızda ama oradaki şartları bilmiyoruz ve yaşam standartımızıda açıkçası düşürmek istemiyoruz. belirli bir bütçe ayırıp orada iş kurabiliriz. Eşim burada mücevher işi yapıyor , benimde organizasyon şirketim var. Oraya ne kadar bütçeyle gelinmeli ve ne tür işler kurabiliriz? Vize ve vatandaşlık sorunumuz zaten yok. eşim ve kızı ingiliz olduğu için. eşimin kızınada sanıyorum okullar ücretsiz oluyor orada?
çok teşekkür ederim şimdiden
sewgiler,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 1:09 am 
Yeni Üye

selam arkadaslar ben 3 ay once ingiltereye geldim turkiye de 12 yil restaurant ba r islettim ve buraya geldimin 4 inci gunu bir kebab shop da isbasi yaptim ve beni haftalik 16 saat part time gosteriyor ve haftalik 260 pound veriyor bu isi tam olarak biliyorum ve yapiyorum tam bir kebab ustasiyim bu aldigim ucret cok az bu isin piyasasi nasil bilgisi olan veya kebab shopda calisan varmi bu konuda bilgisi olan paylasirsa sevinirim
tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İNGİLTERE'DE YAŞAMAK İSTİYORUM
İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 8:16 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

mira yazdı:
Merhaba Arkadaşlar, Siteyi inceledikten sonra sizlerin fikrini almak için bu iletiyi yazmak istedim.
Ben 1 yıllık evliyim ve eşim ingiliz. İzmir'de belli standartlarda iyi şartlarda yaşıyoruz. Eşimin kızıyla birlikte 3 kişi ingiltereye yerleşme fikri oluştu kafamızda ama oradaki şartları bilmiyoruz ve yaşam standartımızıda açıkçası düşürmek istemiyoruz. belirli bir bütçe ayırıp orada iş kurabiliriz. Eşim burada mücevher işi yapıyor , benimde organizasyon şirketim var. Oraya ne kadar bütçeyle gelinmeli ve ne tür işler kurabiliriz? Vize ve vatandaşlık sorunumuz zaten yok. eşim ve kızı ingiliz olduğu için. eşimin kızınada sanıyorum okullar ücretsiz oluyor orada?
çok teşekkür ederim şimdiden
sewgiler,

Simdi hayat sartlari kisiye gore degisir. Tr de kazandiginiz 10000 lira ile krallar gibi yasarsiniz ama burada 2000 poundla zor yasarsiniz diyebilirim yine de tekrar ediyorum hayattan ve yasamdan beklentiniz sizin kendi planlarinizdir. Kimse size bu paraya yasarsiniz diyemez ve diyen olursada o kisinin financial advisor olmasi gerekir.

Butce ve sizin yapacaginiz isi de kimse size soyleyemez. bakin bu sorunlariniz bana gore sizin kendi cevaplamaniz gereken sorular.

Yorum isterseniz, Esiniz mucevher isine devam etmek isterse burada sadece Londra merkezinde is yapabilir. Organizasyon dan maksadiniz ne tur organizasyon ??? dugun mu? tur organizasyonu mu? bilmeden kimse soyleyemez. Burada o kadar cok varki, yan komsumuzun tren bileti satan bir organizasyonu var, bir arkadasimiz coculara eglence satiyor DJ lik yapiyor eglenceler duzenliyor.

Vatandaslik sorununuz var malesef ki Ingiliz pasaportu olmayan birisine vize verilecegi icin once vize sonra vatandaslik. Vize icinde sitede bir suru yazilmis yazi var.

Kiziniza 16 yasina kadar ucretsiz olarak okul bulabilirsiniz. 16 yasinda sonrasi icin Universite herkese para ile odemesini yaparsaniz okursunuz mantigi ile islemekte.

Simdiden kolay gelsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 8:45 pm 

Hadi diyelim Türkiye'deki işleri çözdük vs geldik. Benim merak ettiğim konu orada nerede kalıyoruz arkadaşlar? İş şartları değil de yaşam şartları nasıl ? İş bulmak zor olsa bile 5 6 ay önemli bir süre değil ama bir yerde kalmak sorun. Bu soruma İngiltere'deki arkadaşlarım cevaplarsa beni çok aydınlatacak.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 9:27 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Omercelik yazdı:
Hadi diyelim Türkiye'deki işleri çözdük vs geldik. Benim merak ettiğim konu orada nerede kalıyoruz arkadaşlar? İş şartları değil de yaşam şartları nasıl ? İş bulmak zor olsa bile 5 6 ay önemli bir süre değil ama bir yerde kalmak sorun. Bu soruma İngiltere'deki arkadaşlarım cevaplarsa beni çok aydınlatacak.

Bu sorunun cevabi degisik konu basliklari altinda daha once cevaplandi. Burada nerede kaliriz ve ne kadara patlar sorusu en cok karsilasilan bir sorudur.

Olayi ikiye ayiralim
1- Ailenle mi geleceksin?
2- Yalniz mi geleceksin (Ogrencileride kapsayalim) ?

1- Ailen ile geleceksen ya tanidigin birilerinin yaninda iyi bir ev bulana kadar takilacaksin yada ucuz yollu bed & breakfast tarzi otellerde (gecesi 25 pounddan baslar ve gider Londraya uzakligina ve yakinligina gore degisir) idare edeceksin.

2- Ya oda kiralayacaksin yada hostellerde takilip ev kiralayana kadar dayanacaksin.

Simdide soracaksin bunlari nasil bulacaz diye. Gumtree denilen sitede surekli bir seyler bulabilirsin yada diger web sitelerinden.

ASIL ONEMLI NOKTA nerede yasamak istedigin. Hangi sehir hangi semt. Londra nin heryerinde yasanmaz. Londraya yakin tren mesafesinde istiyorsan is degisir. Yok ben kuzey seviyorum dersen o farkli.

Senin sorun genis kapsamli sen daraltmadigin surece sorunun cevabi havada kalir ve net bilgi alamazsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 36 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz