Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:06 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 71 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ingilterede iş bulmak :(
İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 8:08 pm 

neredeyse iki ay oldu ingiltereye geleli..lincoln de yaşıyorum ama hiç bu kadar sıkıntı çekeceğimi düşünmemiştim doğrusu...başvurmadıgım iş kalmadı ama arayan soran yok..ingilizcem iyi olmasına ragmen..ben türkiyedeyken burada iş bulmanın bu kadar zor olacagını hiç düşünmezdim.....ama şartlar hiç öyle düşündügüm gibi gelişmiyor malesef:( şuan kebabçıda çalışmaya dahi razıyım..birde londradaki gibi türklerde yok burda etrafda..yani seni anlayacak konuşabilecegin birileride yok malesef..ingilizler ayrı telden çalıyor tabiki...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ingilterede iş bulmak :(
İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 8:12 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

farplanet yazdı:
neredeyse iki ay oldu ingiltereye geleli..lincoln de yaşıyorum ama hiç bu kadar sıkıntı çekeceğimi düşünmemiştim doğrusu...başvurmadıgım iş kalmadı ama arayan soran yok..ingilizcem iyi olmasına ragmen..ben türkiyedeyken burada iş bulmanın bu kadar zor olacagını hiç düşünmezdim.....ama şartlar hiç öyle düşündügüm gibi gelişmiyor malesef:( şuan kebabçıda çalışmaya dahi razıyım..birde londradaki gibi türklerde yok burda etrafda..yani seni anlayacak konuşabilecegin birileride yok malesef..ingilizler ayrı telden çalıyor tabiki...

Olur Oyle sorunlar : ) benim tanidiklarim 1 bucuk senesi olmus issiz .. senin daha 4 ay .

hic is bulamiyorsan Bile hic olmazsa dil okularina bedava varsa kaydini yaptir ..

oda olmadi bi bisiklet al tura cik : )

dumbbels al spor yap ne bilim bisiler yapmaya gayret et . zamanini bi sekilde gecir SIKINTI YAPMA . allah buyuktur... biol sansla.r

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 8:18 pm 

teşekkür ederim cevabın için öncelikle..malesef bedava ingilizce kursu yok..aslında bedava ingilizce kursunu senden duyuyorum şuan..sanırım avrupa birligi üyesi ülkeleri vatandaşlarına ücretsiz..işsizlik konusunda haklısın ama bir önce iş bulmak zorundaysan benim gibi ozaman sıkıntı oluyor işde...spora gidiyorum zaman geçsin diye zaten birde bikaç kebabçıyla tanıştım onlarla konuşuyorum gittikçe..onun dışında zamanı iş aramakla geçiyor malesef..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 8:27 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

farplanet yazdı:
teşekkür ederim cevabın için öncelikle..malesef bedava ingilizce kursu yok..aslında bedava ingilizce kursunu senden duyuyorum şuan..sanırım avrupa birligi üyesi ülkeleri vatandaşlarına ücretsiz..işsizlik konusunda haklısın ama bir önce iş bulmak zorundaysan benim gibi ozaman sıkıntı oluyor işde...spora gidiyorum zaman geçsin diye zaten birde bikaç kebabçıyla tanıştım onlarla konuşuyorum gittikçe..onun dışında zamanı iş aramakla geçiyor malesef..

sana guzel bir fikir vereyim bunun yararini sonradan goreceksin.

Simdi sende durumu biliyorsun cok ise basvurmusun ama sonuc sifir .. anlayacagin is vermiyorlar yada sana deng dusmuyor tabi bu isler kader kismet ..

Bak Simdi Uk te referances Cok ama Cok Onemli .. hele hele NHS gibi yerlerde kacinilmaz bir hal oluyor ...

Sana tavsiyem tanidigin kebabcilarda takil bedava olsa bile kendine calis . hic olmazsa az cok bir meslek kaparsin ve referansin Olmus oLur..

Burda en az 2 referans istenilecektir ...

Bak Simdi sana kisa kendimi anlatim : Ben burya geldim 2 hafta sonra kebabcida calistim ondan sonra baska bir kebabcida daha calistim yani 2 kebab shop u yapiyordum .. 2 ayri yerde 2 referansim oLdu.. meslek ogrendim Suan Pizza Chef im . ve NHS DE hastanede Is basvurunda bulundum Hastanede 2 ayri depertmanda 2 is kazandim Ve benden 2 referans istedi hata 3 tane istedi 2 si digerinide banka managerim yazdi ... benim tr de 10 ayri yerde referanslar var ama ise yaramiyorlar ..mektub gonder vs vs vs baya zaman aliyor ve sonucta sifir ...

dedigim gibi bostaysan bi yerlerde calismaya gayret et referans elde et.. Belki bu referanslar hakkinda bilgin yOK Olmus oLsun .. illerde sende goreceksin nasil isine yariyor .. ve beni hatirlarsin : ) Bol sanslar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 8:57 pm 

öncelikle teşekkür ederim ilgin için..bende türkiyede üni bitirdim bir kaç dil biliyorum ve referanslarım var türkiyeden ama söyledigin gibi hiç bir işe yaramıyor ingilterede..aslında sana ilginç bir şey söyleyim bende geldigim ilk hafta tanıştıgım kebabçı bana iş verecekti....düşük para teklif etti tamda söylenenler gibi..bende bu forumlarda okudugum üzere herkesin ingilterede türk iş verenlerden uzak durun sakın onlarla çalışmayın uyarılarını dikkate alarak bir ingiliz yanında işe başlamak istedim ama malesef olmadı ve şimdi yarın o kebabçıya gidip hala eleman ihtiyacı olup olmadıgını soracagım ve varsa hala hemen çalışmak istiyorum...o gün enazından dürüstçe bana beni ezecegini çok çalıştıracagını ve az para verecegini söylemişti hatta mümkünse ingilizlerle çalışmamı iş bulamassam son çare kendisini seçmemi söylemişti :) şimdi gönüllü kurban olarak gidecegim mecburen..comet ten mülakata çagırdılar bir satış elemanı için 24 kişi çagrılmıştık...8 kişilik üç grup halinde mülakat aldılar yazılı ve sözlü oldu ama malesef geçemedim o mülakatı..aslında 24 kişideki tek yabancı olmamın ve işin satış işi olması dolayısıyla ingiliz vatandaşlarının avantajlı oldugunu biliyordum..birde geçen hafta hilton otelin birinci mülakatını geçtim dünde ikinci mülakatı finans müdürüyle oldum ..iki haftaya cevap vereceklerini söylediler ama ben açıkcası hemen başlamalıyım bi yerde ..yok iki hafta bekleyip burdan da hayır cevabı alırsam benim için kötü olacak...aslında uzun zamandır profesyonel fotografçılıkdan para kazandım türkiyede..otel fotografçılıgı yaptım..ama malesef hiç fotografçılık işi bulamadım lincolnde..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 9:34 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

hayirlisi insallah ... fotografcilik meslegi burda nasil isleniyor pek fazla bilgi sahibi degilim ama sonucta meslek bi yerden dusermi duser sansa bagli olan birsey .

turk kebabcilarinda calisman yanlis olmaz calisabilirsin oda referans olur senin icin . dusuk para verirler birazda ezdirirler ama sen genede idare et . sonucta meslek kaparsin . ben de dusuk maasla calistim yeri geldi biraz cektim ama simdi rahatim cunki meslek sahibiyim . ve ukte 2 referans elde ettim. ben hastane isine girmeseydim bile burda saati 12 pounda pizzacida haftada 25 30 saat calisirdim gene ....

yani 2 yol acildi bana ...

bol sanslar dilerim hayatinda...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 9:48 pm 

evet sevindim senin adına düzenini kurmuşsun sen..yarın gidip konuşcam kebabçıyla..teşekkür ederim ilgin için..bilmiyorum yolun düşermi lincoln e ama olaki gelirsen bişeyler ikram etmek isterim..sanırım ingilizlere benzemeyen en iyi özelliklerimizden birisi bu:)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 9:52 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

farplanet yazdı:
evet sevindim senin adına düzenini kurmuşsun sen..yarın gidip konuşcam kebabçıyla..teşekkür ederim ilgin için..bilmiyorum yolun düşermi lincoln e ama olaki gelirsen bişeyler ikram etmek isterim..sanırım ingilizlere benzemeyen en iyi özelliklerimizden birisi bu:)

caydani cayi alip gelecek halde degilim :lol: :lol: tabi saka ..

evet insallah kismet Olurda birgun Gelirim yolum duserse haberdar ederim .. :| Newcastle yolun duserse beklerim .

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ekm 14, 2011 9:58 pm 

yok türkiyeden çaydanlık ve çayı getirdim ben merak etme:) tamam muhakkak haberdar ederim gelirsem ;)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Ekm 15, 2011 11:43 am 
Üye

farplanet yazdı:

Bence guzel bir CV yaz
Internette is ilanlarini bul hepsine emaille gonder.
Unutma CV cok onemli. Cunki 10larca hatta 100lerce Cv arasindan dikkati cekmeli ki okusun isveren yoksa her gonderilen cvyi teker teker okuduklarini sanmam.

Ben ilk geldigimde 3 yerde is bulmustum. 1 yerde full time basladim.Hatta bir italyan restaurantina tamam deyip sonra vazgectigimi soyleyince cok bozulmustu bana. 1 ay sonra baska bir yerlede anlastim. 2 iste calismaya devam ettim.Yorgunluk belirtileri artmasi ve ikinci isin israrlari sonucu ilk isten ciktim. Su anda haftanin 5 gunu (istersem 6) 45-50 saat haftalik isim var. Moralini bozma bulacaksin..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 71 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: