Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 2:00 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngilterede Çocuklara ANADİL NASIL ÖGRETİLMELİ !
İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 4:43 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Anadil yazdım ama babadil olacak bu işin şaka yanı.Sizlere sormak istedigim konu yabancı bir

ülkede evladımıza nasıl anadilini ögretmemiz gerektigi ve bunun nasıl yapılacagı ile ilgili uygulamalar

Yani anne ingiliz,komşular,okul yani bütün çevresi ben hariç!bir çok arkadaşım var ve evlatlarıyla

kendi dillerinde konuşamıyorlar bir BABACIM YERİNE DADDY ne kadar hisli olursa gibi !Bu ortamda

neler yapmalıyım arkadaşlar yada sizler neler yaptınız.BÜTÜN ARKADAŞLARDAN YORUMLARINI

BEKLİYORUM

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngilterede Çocuklara ANADİL NASIL ÖGRETİLMELİ !
İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 5:01 pm 
Yeni Üye

tinkerbell yazdı:
Anadil yazdım ama babadil olacak bu işin şaka yanı.Sizlere sormak istedigim konu yabancı bir

ülkede evladımıza nasıl anadilini ögretmemiz gerektigi ve bunun nasıl yapılacagı ile ilgili uygulamalar

Yani anne ingiliz,komşular,okul yani bütün çevresi ben hariç!bir çok arkadaşım var ve evlatlarıyla

kendi dillerinde konuşamıyorlar bir BABACIM YERİNE DADDY ne kadar hisli olursa gibi !Bu ortamda

neler yapmalıyım arkadaşlar yada sizler neler yaptınız.BÜTÜN ARKADAŞLARDAN YORUMLARINI

BEKLİYORUM

tamamen sana kalmis ama ben kizima hep ingilizce programlar izletiyorum turkce ana dilimizde olsa o burda yasayip buyuyecek bence once ingilizce ogrenmeli ingilizce bilmeyen cocuklarin ana okullarinda nasil sorunlar yasadiklarinida duydum ama ben kizimla hep turkce konusuyorum :) bir bucuk yasinda ama iki dilide anliyor sanirim ama ilk kelimeleri ingilizce tabi baba diyor dady diyor hello bye diyor birde her dustugunde o dear diyor

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 5:12 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Kardeş çok teşekkür ederim yegenimin gözlerinden öperim

Herkesin yorumlarını bekliyorum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 6:48 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Sen iyisin iki dilden bahsediyorsun.
Biz uc dil birden veriyoruz. Ingilizce Rusca ve Turkce.
Su anda bizim oglan 5 yasinda ve year 1 ogrencisi Ingilizcesi benden daha iyi, Ruscasi cok akici ve herseyi soyleyebiliyor. Turkcesi Babaanne ve Dedesi ile anlasabilecek kadar. Benimle hem Ingilizce hemde Rusca konusabiliyor ama Turkce su an icin net degil.

Bizim izledigimiz yol; Oncelikle profesyonel yardim aldik bizim oglan 1 yada 1.5 yasinda iken Doktorun soylemesi herkes kendi anadilinde konusmali dedi. Ben Turkce konustum hanim Rusca konustu. ve bu okul hayati baslayana kadar devam etti. Nursery de iken sadece ingilizce konusuldu ve arkadaslarindan geri kaldigini gorduk. Oradaki ogretmenlerinde yardimi ile ingilizcesi gelisti.

Birde cok sik Tr ye gidip uzun zaman kalinca orada Turkcesi on plana cikiyor ve cok rahat konusuyor ve Tr de iken herkesle anlasabiliyor. Hatta birde ustune dalga geciyor bazen. Baba bunlara ingilizce konusuyom anlamiyorlar diye ama bizim kuzenler firlama hepsi ingilizce biliyor tabiki onlar bu safer onunla dalga geciyorlar.

Onemli nolta cocugun ilk olarak senin ne dilde konustugunu bilmesi ve bunu ozumsemesi eger bilmez ise is karisiyor.

Bazen bizim oglan ilk kez duydugu bir kelimenin hangi dile aiyt oldugunu gelip bize soruyor ve uc dilde nasil soylendigini ogrenmeye calisiyor.

Gelecek sene okulda Fransizca dersine baslayacak.

mumkun oldugu kadar cok dil ogrenmesini isterim elimden geldigince de ben vermeye calisiyorum. biraz akademik yanim da oldugundan dolayi her aksam degisik dilde ve turleri de farkli olan kitaplari birlikte okumaktayiz. bazen kendisi kitap bulup benim yanima gelip oturup kitap okumaya calisiyor ve yardim istiyor. bu da onun icin faydali olmakta Tr den gelirken yasina uygun kitaplar almistik onlari kendisi karistiriyor esim Rusyadan ayni sekilde kitap siparis etti ve onlarla calismakta.

Biz bir filmi hem Rusca hem Turkce hemde Ingilizce seyretmeye calisiyoruz. ve seyretmek istedi film oncelikle bizim kontrolumuzden geciyor. Ve hangi dili istedigine o karar veriyor.

Bizim metod bu ve mutluyuz. en azindan iletisim sorunumuz simdilik hic yok.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 8:42 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Süper bir anlatım dili olmuş çok teşekkür ederim.varmı arkadaşlar başka fikri düşüncesi olanlar bu konu hakkında ??*

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 8:54 pm 
Yeni Üye

[quote="tinkerbell"]Süper bir anlatım dili olmuş çok teşekkür ederim.varmı arkadaşlar başka fikri düşüncesi olanlar bu konu hakkında ??*[/quoteben burda cok sorun yasadigim icin ilk ingilizce konusmasini istedim bence dogru olan yasadigi yerin dilini en iyi bilmeli once ama arkadasin cocugu masallah 3 dil yakinda 4. ye basliyor bende isterim ikiden fazla dil konusmasini bakalim daha kucuk ama bende en cok kizimi uzak dogu sporlarini ogrenmesini istiyorum :lol: onunla birlikte bende gitmek istiyorum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 9:06 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Hocam sen çocugu bahane ediyorsun yakında eve zıplayarak ninja gibi girersiniz artık :)))

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 20, 2011 9:34 pm 
Yeni Üye

biz bilelimde insallah hic kullanmak zorunda kalmayiz :P bu devirde sart kiz cocugu kendini korumayi ogrenmeli bir sekilde ondan sitiyorum yoksa baska birseyden degil

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 21, 2011 1:58 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

evet kardeş kız çocugu tabiki daha dikkat isteyen bir durum inşallah yakında baba-kız kurs almaya başlarsınız ;)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz