Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 5:24 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Ingilterede araba satin almak
İletiTarih: Sal Ekm 05, 2010 8:38 pm 

Arkadaslar yardımcı olun lütfen ben dil kursu için gelicem 6 aylık vizem var ve gelmişken bi araba almak istiyorum yolum uzak oldugu için ugrasmak istemiyorum yolla.Araba buldum ama acaba alabilirmiyim bi problem olur mu yardımcı olursanız sevinirim. :oops:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Ingilterede araba satin almak
İletiTarih: Sal Ekm 05, 2010 10:30 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Senin sorunu formulize edelim :)
1- Ogrenci olupta net adresin var ise (SANIRIM) araba alabilirsin. Genelde sabit adresin olmasi gerekmekte diye biliyorum cunku arabanin evraklari adresine postalanacak.

2- Arabayi almadan once incelemeniz gereken bazi belgeler var
A- MOT Bu aracinizin yillik muayenesinin belgesidir. Bunun tarihine iyi bakin.
B- Aracin hangi kategoriden sigorta edildigine bakin (Ingilterede ilk arac alacak olan kisiler icin genelde yillik 1000 pound veya uzeri sigorta bedeli olabilir. Tabi bunun kistaslari ve dusebilirde)
C- Road Tax belgesi Aracin ne kadar Road tax odemesi olacagina ve eger siz satin alirken satici size bunu verir ise suresine bakin.

3- Aracin durumunu ogrenmek istiyorsaniz Aracin plakasini alarak http://www.taxdisc.direct.gov.uk/EvlPor ... le+Enquiry sitesinden araciniz durumuna bakabilirsiniz.

Bunlarin hepsi tamam Saticiya parayi verip Ondan aracin belgesinin bir parcasini alacaksiniz. Satici kisi sattigina dair diger belgeyi posta ile DVLA e gonderecek ve size 15 gun icerisinde aracin size ait olduguna dair belge postalanacak.

Sigorta konusunda sanirim ilk satin aldiginiz tarihten itibaren 3 yada 5 gun gezebilirsiniz. MUTLAKA sigorta yaptirmaniz gerekmekte eger yakalaniz yada bir olaya karisirsaniz iyi olmaz.

Yine de dedigim gibi ogrenci olupta alan arkadas var ise cevap verecektir. Ben sadece bilgi yazabildim.

Eger Resmi bilgi istersen http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Bu ... /index.htm

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 06, 2010 12:16 am 
Üye

sirlan yazdı:
Senin sorunu formulize edelim :)
1- Ogrenci olupta net adresin var ise (SANIRIM) araba alabilirsin. Genelde sabit adresin olmasi gerekmekte diye biliyorum cunku arabanin evraklari adresine postalanacak.

2- Arabayi almadan once incelemeniz gereken bazi belgeler var
A- MOT Bu aracinizin yillik muayenesinin belgesidir. Bunun tarihine iyi bakin.
B- Aracin hangi kategoriden sigorta edildigine bakin (Ingilterede ilk arac alacak olan kisiler icin genelde yillik 1000 pound veya uzeri sigorta bedeli olabilir. Tabi bunun kistaslari ve dusebilirde)
C- Road Tax belgesi Aracin ne kadar Road tax odemesi olacagina ve eger siz satin alirken satici size bunu verir ise suresine bakin.

3- Aracin durumunu ogrenmek istiyorsaniz Aracin plakasini alarak http://www.taxdisc.direct.gov.uk/EvlPor ... le+Enquiry sitesinden araciniz durumuna bakabilirsiniz.

Bunlarin hepsi tamam Saticiya parayi verip Ondan aracin belgesinin bir parcasini alacaksiniz. Satici kisi sattigina dair diger belgeyi posta ile DVLA e gonderecek ve size 15 gun icerisinde aracin size ait olduguna dair belge postalanacak.

Sigorta konusunda sanirim ilk satin aldiginiz tarihten itibaren 3 yada 5 gun gezebilirsiniz. MUTLAKA sigorta yaptirmaniz gerekmekte eger yakalaniz yada bir olaya karisirsaniz iyi olmaz.

Yine de dedigim gibi ogrenci olupta alan arkadas var ise cevap verecektir. Ben sadece bilgi yazabildim.

Eger Resmi bilgi istersen http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Bu ... /index.htm

sigorta konusunda yaniliyorsun arkadasim, arabayi aldigin anda direksiyona gecmeden sigortalatmak zorundasin.
eger ufak motorlu yani 1.2 - 1.4 - veya 1.5 motorlu bir araba alirsan sigortasi cok dusuk olur Tc ehliyetiyle ancak 1 sene araba kulanabilirsin daha sonra ingiliz ehliyetine basvurman gerekir bizim arkadaslar 3-4 senedir kullaniyorlar ama sans bu isini garantiye alman lazim tabi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Ekm 06, 2010 3:49 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Biraz daha aciklik getirelim,

Su anda benim evimde 3 tane araba var
1 tanesi benim 2009 model
1 tanesi hanimin 2001 model
1 tanesi sirketin 2010 model

Arabayi satin aldiktan sonra 3 yada 5 gun muhletin var sigorta icin bunu Nisan ayinda hanima araba alirken ogrendim.

Olay aynen soyle
Eger arabayi aldiginda uzerinde halen gecerli Roadtax i var ise Sigorta arastirip alman icin 3 yada 5 gun sure var bu sure icerisinde polis seni durdurur ise ona alis belgeni gosterdiginde sana 1 hafta icerisinde sigorta belgeni en yakin karakola ibraz etmen icin bir kagit verir.

Eger Roadtax in yok ise zaten tax diski almak icin sigorta yaptirmalisin. yoksa roadtax i alamazsin onun icinde acilen sigorta yaptirip kullanabilirsin.

Benim arabanin sigortasi 650 pound 22 yillik belgeli surucu olmama ragmen. 3 farkli ulkeden surucu belgem var.

Hanimin arabasinin ki 800 pound hanim sadece 5 senedir surucu. 2 degisik ulkeden surucu belgesi var.

Sirket arabasinin ki 1800 pound.
Farki anlatabildimmi?

Sigorta bir suru maddeye gore degisebilir bunu Internette ki sitelerde gorebilirsin.

Sirket arabalari 3. sahislara odeme maddesine girdigi icin pahalidir.

Sahsimiza ait olan iki arabanin biri 0 kilometre digeri 2001 model ve her ikiside 2000 Dizel.

Sanirim anlatabildim.

Bu arabalarla birlikte ingilterede toplamda 4 tane araba degistirdim. Ilk arabami da Hurdaya 80 pound karsiligi Nisanda verdim ve hanima Astra aldim acemiligini bu eski arabada atti toyota 2000 dizel ve sigorta bedeli 780 pound idi.........

Utku3590 arkadasin sorusu ise Ben ogrenciyim ve 6 aylik vizem var Araba alabilirmiyim?
Bu sorunun cevabini ise bilmiyorum.... Bir onceki mesajimda web adresi verdim. Fazla zamanim olmadigi icin derinlemesine arastiramadim. Ki sanirim sitede diger arkadaslarinda bu konuda gorusleri vardir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ekm 19, 2010 11:56 am 

selam arkadaslar
ben yaklasik 18 arac kullandim uk de tr ehliyeti aslinda gecersiz fakat sigorta sirketi o ehliyeti international olarak goruyoo(zaten sigorta sirketinin de baktigi yok)2.si eger burada 6 ay kalacaksan punto saxo vs..1.1 yada 1.4 un uzerine cikma sana cazip gelir buyuk motorlu araclar ucuz die ama kaskou bi dunya para...2. bi secenegin ki en ucuzu eger yakinin burdaysa 2. kullanici olarak sigorta yaptirman tabi ilk soforun ncd u 5+ yilsa... eger burada uzun yillar kalacak olan varsa bu sayfayi okuyan 1 an once git uk ehliyeti al neden dersen 1 tr ehliyetiyle 1 yil kullanirsin ,acemi ehliyetiyle 2 yil suren var (yalniz kullanamazsin ve otoyola cikamazsin) 3 her bir farkli ehliyet icin bi dunya sigorta odersin... benim gtv ye £5000 istediler sigorta icin esimin uzerinden 2.arac olarak yaptirdik £680 20 yillik ehliyetimiz var ama burda 1 yildan sonra gecmiyoo..diger arkadaslarin da dedigi gibi kullanan kullaniyo ama polise dustugun zaman bizimkiler gibi ya abi felan filan yokaninda etiket benim adim diger araba sigortasinda yok die £200+6 point bana +esime yazdilar ki oda iyi polis araci baglama hakki bile var.. biraz dikkat li ol va ucuz motorlu araca git ki yasini bilmiyorum o bile dezavantaj...
saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz