Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:59 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngiltere yollarına düşmeden birkaç sorum var, yardım lütfen
İletiTarih: Pts Tem 06, 2009 7:46 pm 
Yeni Üye

Merhaba

13 temmuzda İngilteredeyim halen halledemediğim aklımda birkaç soru var

Para olyı ile ilgili bikaç sorum var
Yanımda 2500 pound götürmek istiorum bu parayı yanımda taşıyabilir miyim?
oraya gidince bi hesaba yatırırım diye düşünüyorum.

Banka işini nasıl halledebiliriz, türkiye içinde bikaç banka ile görüştüm , bi tane hesap açıp gerektiği zaman ailem yatırdığında oraya gittiğim zaman herhangi bi atmden çekerim diye düşünüyorum, kur dönüşümü ile biraz zarar ederim, böyle yapan varmı, yada en mantıklı yol hangisi?

kredi kartını zaten kullanacağım

birde oraya gidince ulaşım olayı var bournemouth a ulaşım açısından tavsiyeniz nelerdir, ben otobüs düşünüyorum ama hiç bilmediğim bir yer olduğu için biraz kafamda sorular var, terminalden otobüs terminallerine ulaşım nasıl? ayrıca akşam 9 da orda olcam bakalım nolacak

araba ve motor ehliyetim var bunlar orda 6 ay geçerli diye birşey duymuştum doğru mudur?
türkiyede ise 1 yıllık uluslararası ehliyet 250 lira civarında masraf gerektiriomuş

birde havaalanında sağlık kontrolü olabiliyor diyorlar doğru mudur?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltere yollarına düşmeden birkaç sorum var, yardım lütfen
İletiTarih: Pts Tem 06, 2009 8:03 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Parayı yanınızda getirebilirsiniz.Ben 950 Sterlin getirmiştim yanımda.Gittiğimde bir hesaba yatırırım demişsiniz...Maalesef gelir gelmez hesap açamazsınız biraz zaman alır.Kredi kartı ve atm kartlarını kullanabilirsiniz.Kur farkının yanı sıra işlem ücreti de kesilebilir.

Bournemouth'a Heathrow'dan otobüs olması lazım.Araştırır yazarım tekrar...Akşam 9-10 civarlarında da vardır araba merak etmeyin.En kötü ihtimalle havalimanında biraz bekler sabah erken arabalarıyla gidersiniz.

Sağlık kontrolü bazı kişilere yapılıyor.Korkacak bir şey yok.

Ehliyet 1 yıl geçerli.Uluslararası ehliyet de 1 yıl geçerli o nedenle almanızın bir anlamı yok.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 06, 2009 8:25 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Heathrow'dan Bournemouth'a akşam 22:00, 22:40, 00:15 ve 00:55'te otobüs var.2 saat kadar sürüyor ve ücreti 23 Sterlin.Aşağıda otobüsün nereden kalkacağı yazıyor.Firmanın adı National Express, web sitesinden de bilet alabilirsiniz. http://www.nationalexpress.com

Terminals 1, 2 & 3

Our coach services arrive and depart from the Central Bus Station
which is only a 5 minute walk from the terminal buildings via the lift,
escalators and travelators .

Terminal 4

Our coach services use stops 13 and 14 right outside the terminal building at arrivals level. Free transfers to the Central Bus Station & T5 can be made at stop 7 outside arrivals.

Terminal 5

Our coach services use stops 13-16 right outside the terminal building. Also available:
Reading Railair Services Stop 10
Oxford Express services Stop 11
Woking Railair Services Stop 12

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 09, 2009 11:51 am 
Yeni Üye

Oyster çok saol bilgiler için

13 temmuzda terminal 3 de 15:15 de olacağım central bus station yakın, bournemouth otobüslerine bakacağım, havaalanında ne kadar sürer işlerim yada rötar olurmu bilemem o yüzden otobüs biletini gidip normal bi şekilde alacağım, dediğin gibi 22,50 fiatları

http://www.nationalexpress.com/bp/b2.cfm?id=185276590
burdan baktım artık uygun saati bulur umarım yerde olur biner giderim. indiğimde bi arkadaşım karşılıcak beni.

bana oradan alacağım hem cep için hemde bormal telefonlarda kullanacğım kart tavsiyeniz var mıdır?

zaten ilk etapta normal telefonlarda(ankesörlü ama orada ne deniyor bilemiorum :) ) hem ülke için hemde yurtdışı, hangi kartı alayım, hemen aileme ve beni bekleyecek kisişiye haber vermem gerekecek

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 09, 2009 5:51 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

İner inmez sim card alırsan daha iyi olur.Havalimanında var mı bilmiyorum ama sadece ailene "ben geldim" demek içinse seni ksarşılayan arkadaşının telefonundan ara, Bournemouth'a varınca kontürlü sim card alırsın(top up pay as you go deniyor gavurca).Ben Lebara hat kullanıyorum, Türkiye cep 14 p/dakika, ev 4 p/dk, İngiltere her yöne 10 p/dk, mesaj her yöne 10 p/dk.

Not : Ankesörlü telefona da pay-phone veya public phone diyorlar.
Hayırlı olsun tekrar...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 09, 2009 8:37 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Labera kullanan icin ucuz tabi de , onu arayan (benler) insanlar icin kabarik faturalara sebep olmakta :)

Turkiye aramalarinizi bilgisayar uzerinden yaparim diyorsaniz Voiprider isminde bir program var. Skype turevi. Indirip bilgisayariniza kuruyorsunuz. 10$ karsiligi 90 gun boyunca turkiye sabit hatlarla bedava konusabiliyorsunuz. Sahsen ben voiprider ile aramalarimi yapiyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 09, 2009 8:43 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Lebara'dab Lebara'ya aramalar beleş kardeş...Al bir Lebara, ol bir numara!

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 10, 2009 9:07 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

ustadlar bende bir iki kelam etmek istiyorum
su siralar three nin skype ile anlasmasi var aliyonuz three den bir hat skype yukluyonuz telefona oluyonuz mest. benim hanim bu isi yapti rahat ettim telefonunda surekli skype var istedigimiz zaman ben yurtdisinda oldugumda onu ariyorum. hemde beles. faturali hat 15 pound telefonunuda veriyor.

pay and talk dada var ama telefonunuzun uymlu olmasi gerekiyor.

www.three.co.uk ve skype.com ayrintilari okuyabilirsiniz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 12, 2009 9:50 am 
Yeni Üye

teşekkürler herkese
hepsini not aldım orada çok işime yarayacak

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 12, 2009 11:57 am 
Üye

hayranim bu sitedeki bilgi paylasimina gercekten binlerce kilometre oteden ulasim ve haberlesme sorunu sip diye halloldu supersiniz gercekten :mrgreen:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz