Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal Şub 07, 2012 12:02 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Ingiltere'ye gelmeden once birkez daha dusunun!!!
İletiTarih: Pzr Tem 25, 2010 9:45 am 
Yeni Üye

Merhaba arkadaslar,Ingiltere'ye gelen arkadaslar bilirler.Buraya gelmeden once bircok hayal kurariz, bir cok seyin dort dortluk oldugunu dusunuruz genelde...
Ama geldikten sonra herseyin cok farkli oldugunu,hayallerimizin disinda bir yer oldugunun farkina variyoruz, enazindan ben boyle dusunuyorum...
Is bulmak en buyuk sorunlardan birisi hele ki eger herhangi bir iste kalifiye degilseniz...
Benim icin ikinci en buyuk sorun irkcilik...
Ingilterenin neredeyse bir cok bolgesinde irkcilik var.Ben kendim bizzat bunu yasadim...
Buraya gelecek olanlarin hevesini kirmak icin soylemiyorum bunlari...
Gercektende bilmeniz gereken gercekler bunlar..
Ustelik hukumet gocmenler isin yipratici politikalar yurutuyor,gocmenler acisindan zor yasalar cikariyor...

Gelelim asil meseleye bugun okudugum gazetede Coca Cola dunya Baskani Muhtar Kentten ABD ve Kanadaya yerlesmek icin verdigi demeci okudum...
Oldugu gibi aktariyorum...

Önce Kanada'ya gidin oradan ABD'ye geçin
Coca Cola'nın Dünya Başkanı Muhtar Kent'ten ABD'ye yerleşmek isteyenlere tavsiye...

Ahmet Dirican / Gazete Habertürk / HT EKonomi

Coca Cola'nın Dünya Başkanı Muhtar Kent: "ABD'yi hedefleyen Türkler önce Kanada'ya gitsin. Kanada nitelikli göçmen alıyor. Eğitimli Türkler, bu yolla ABD'ye geçebilir. Bir daha Almanya vakası yaşanmasın."

COCA COLA'NIN BAŞINDAKİ KENT ABD'YE YERLEŞMEK İSTEYEN TÜRKLERE YOL GÖSTERDİ
ABD'li içecek devi Coca-Cola'nın Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, ABD'ye gelmek isteyen Türk vatandaşlarına önce Kanada'ya gitmelerini önerirken, "Kanada halen 1 milyonun üzerinde ama nitelikli göçmen alıyor. Eğitimli Türkler kolay yoldan Kanada'ya gidebilir. Daha sonra Kanada'dan ABD'ye geçsinler. Ama nitelikli Türkler gelsin, bir daha Almanya vakasını yaşama şansımız yok" dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ABD temasları çerçevesinde, Coca-Cola'nın Georgia Eyaleti'nde Atlanta şehrindeki merkezini ziyaret etti. Bakan Çağlayan'ı Atlanta'daki merkezde ağırlayan Coca Cola Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, ABD'ye gelmek isteyen Türk vatandaşlarına ‘kolay yolu' gösterdi. Kent, Coca-Cola Müzesi'nde düzenlenen yemekte, Türklerin ABD'ye yerleşmesi için neler yapabileceklerinin sorulması üzerine, "Kanada'ya gitsinler. Oradan buraya gelsinler" önerisinde bulundu.

Kanada'nın halen 1 milyonun üzerinde göçmen aldığına dikkat çeken Kent, "Ama Kanada kaliteli göçmen alıyor. Eğitim gibi belli kıstasları var" diye konuştu. ABD'de iyi eğitim görmüş Türklerin başarılı olabileceğini vurgulayan Kent, "Mutlaka nitelikli, eğitimli Türkler gelsin, bir daha Almanya vakasını yaşama şansımız yok" dedi.

BÜYÜK AMCAM ATATÜRK'ÜN İLK WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİYDİ
Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu, bunu her fırsatta ve her ortamda dile getirdiğini anlatan Kent, "Ben kendimi Türkiye'nin elçisi gibi görüyorum. Benim ‘Muhtar' isimli büyük amcam da Atatürk'ün 1923'ten sonra Washington'a atadığı ilk büyükelçiydi" dedi.

'TÜRKLER FAZLA TANINMIYOR'
Atlanta'da Türklerin nasıl tanındığına ilişkin soru üzerine Kent, şunları söyledi: "Fazla tanınmıyor. Yoldaki benzinciye sorarsan Türkiye nerede der. Ama bana gelenler tabi ki Türk olduğunu biliyor. Burada tanınmak için çoğunluğu oluşturmak lazım. Almanya'da nasıl Meksikalılar tanınmıyorsa burada da Türkler tanınmıyor. Ama Güney Amerikalılar çoğunlukta olduğu için biliniyor."

Türk-ABD ilişkilerini de değerlendiren Kent, "Türkiye'nin ABD'ye, ABD'nin Türkiye'ye ihtiyacı var. Dünya güçlü bir Türk-ABD ilişkisine ihtiyaç duyuyor" dedi. Kent, Bakan Çağlayan'ın ABD'ye ihracatı artırmak için çıktığı geziyi de, "Türk ABD ticari ilişkileri daha embriyo aşamasında. İleride daha da büyüyecek" diye konuştu.
Bakan Çağlayan ise Coca-Cola Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent'in Türkiye'nin gururu olduğunu, dünyanın en büyük şirketine başkanlık ettiğini söyledi. projeleri de bildiğini söyledi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Ingiltere'ye gelmeden once birkez daha dusunun!!!
İletiTarih: Çar Ağu 11, 2010 8:13 am 
Üye

Paylastigin yazidaki oneri cok mantikli.
Ingiltere'de hic is aramadim, ama cevremde gordugum, Turkiye'den gelip is arayanlar genellikle gene Turklerin yaninda calisiyorlar.
Turkiye'den gelen bizlerin yasami ile Ingiltere'deki yasam arasinda dikkat cekmeyen ama onemli farklar var. Istanbul'da hemen hemen her turlu ortama girmis biri olarak daha kolay uyum saglamayi umuyordum.
Londra disina tasinali yaklasik 2 ay oldu. Islerimi genelde evden yurutebildigim icin ve yerel piyasa ile ilgim olmadigi icin is yasamini pek bilemiyorum. Ama sosyal acidan kacirilmamasi gereken cok guzel seyler var. Bir klube uye olduk. Pub Quiz'lere katiliyoruz, bilardo oynuyoruz, beraber iciyoruz, belli geceler yaslilarla bingo oynuyoruz, partilerine eglencelerine katiliyoruz. Sanirim bize alistilar, cok guzel dostluklar olusmaya basladi. Ege ve Akdeniz sahillerini bizden iyi biliyorlar bu arada :) Benim gibi Ingilizce'si hala "Advanced Berbat" olan biri icin bunlar cok zor seylerdi. Bizim tanistiklarimiz son derece sicak insanlar, kulturel acidan da oldukca iyiler.
Niye bunlari anlatiyorum, ona geleyim.
Gelmek isteyenlere sesleniyorum, eger bunlari yapmayacaksaniz, ya da size uygun gelmiyorsa bosu bosuna aklinizin bir kosesinde Turkiye ozlemiyle gelip yasamaya kalkmayin. Hele son krizden sonra Ingiltere'nin ekonomik cazibesini yitirdigini soylersem abarti olmaz. Sirf ekonomik nedenlerle gelecekseniz bence unutun gitsin.
Yani, burada da cok calismak zorundasiniz, hatta eksiklerinizi gidermek ve yeni yasam kurmak icin daha cok calismak zorundasiniz. Eger kurallar altinda yasamayi, dogayi, kuslari, sincaplari, birbirine saygili insanlari, publari, eglenceleri, kulturel ve sanatsal etkinlikleri gercekten seviyorsaniz gelin, sevmiyorsaniz Turkiye'de kalin.
Bana gelince, belki de son yillarin sosyal acidan en hareketli ve ruhsal acidan en huzurlu donemini yasiyorum.
Herkese sevgiler...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Ağu 12, 2010 12:45 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Arkadaslarda aciklamis bende kendi dusuncelerimi yazmak istiyorum ,

Evet hakli bir heves var buraya gelmek icin ama aslinda hakli sebeplerde var. Hangimiz buradaki trafik kurallarini ve insanlarin trafik kurallarina nekadar uyarak hareket ettiklerini begenmiyoruz?
Sosyal devlet haklarindan veya diger taninan kendi ulkemizde goremedigimiz ayricaliklardan bahsetmekte gerek. Bu ulkenin bizlere kattigi pozitif degerleride unutmamak gerek.

Ama sozun bittigi yerdede bu ulkenin gercekleri basliyor malesef. Avrupa bolgesinin bugunki ekonomik durumunu incelemek lazim. Basta baltik ulkeleri , italya , almanya , yunanistan , portekiz , ispanya , macaristan , kosava , bulgaristan , romanya , polonya benim aklima ilk gelenler.

Benim ispanyol arkadasim var , 4 kiz bir odada yasayip para biriktirip yemeden icmeden yasayip geri ulkesine donen insanlar. Burada vurgulanmasi gereken su var bu insan daha once Ugandada degil ispanyada yasamis.

Butun bu saydigim avrupa ulkelerini etkileyen buhran ingilterenin kuresel kriz karsisinda bir cazibe merkezi haline gelmesini saglamis , cunki diger avrupa ulkelerine gore issizlik orani ve diger alanlarda , bu saydigimiz ulkelerden daha ustun bir pozisyonda(imis), bugune geldigimizde bu degisiyor , gunden gunede kotu bir hal almaya basliyor.

Bu ulkeye gelip bir umutla hayatlarini idame ettirmeye calisan insanlar sadece bu saydigim tirnak icinde sozde avrupa ulkeleri vatandaslari degil , cinden , hindistandan , asia kitasinin diger ulkelerinden , arap ulkelerinden , latin amerikadan gelenlerde cabasi...

ortada talepten fazla arz var. issizlik patlama noktasina geliyor , ama istihdam yaratma anlaminda hic bir gelisme yasanmadigi gibi hergunde daha kotuye dogru gidiyor.

Turkiye ile kiyaslama yaptiginizda , kendinize ayirdiginiz zamanlarda , turkiyede neler yapabildiginiz ve bu ulkeye geldikten sonra neler yapabildiginizi kiyaslamanizi ve bunlarida yazmanizi isterim.

Heralde bu gelecek arkadaslar icin daha goz onunde bir fikir sahibi olmalarina yarayacaktir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Arl 07, 2010 1:49 am 

merhaba arkadaslar .yazılarınızı okudum gercektende dedıgınız gıbı herkez bı hayal pesınde gelıyor..
bende bu kısıler arasında bırısıyım ve vızemı beklıyorum
ne hayallerım vardı buraya gelırım alırım bı honda s2000 takılırım nede olsa 5 bın pount dıodum kii
buraya gelınce 22 yasındakı bı cocuk s2000 alır ama maaşinı vergıye oder gıbı bı ayrıntıyı bılmıyordum :)
daha once usayada gıttım ..gercekten hep bı hayat kurma pesıne gırdım..aslına bakılırsa hayat kurmak cok zor arkadaslar eger aıleden yeterlı destegı alamıyorsan maddı bakımdan.
az bı paranlar bıseyler kurmaya calısıosun kovalıosun şoyle bıseyde var tr buraya gelmek ısteyenlerın nerdeyse hepsı dedıklerı sey ben ylık 1 mılyr kazanıp nereye kadar boyle devam edıcem dusuncesı
avrupda para var oraya kacım barı dusuncesı...bence mantıksızda dıl burda hıc olmassa 1bın pount alıosun trde harcadıgın 1bın tl ıle burda harcadıgın 1bın pount cok farklı trde 1500 e calısıodum kendıme yetmıodu burda aylık 200 pount ew kıram ınanın kendımı sıkmıorumda aylık 150 pount 50de yemek de 200 pount harcıorum 400 e ben bın pounta calıssam 600 cebıme kalır buda rahat rahat takılamam demektır yanı konuyu baglım cok sacma konustum heralde arkadaslar bn ıstanbulda yasıyordum ıngıltereye gelebılıyorsanız gelın ama arkadaslarında dedıgı gıbı buyuk hayallere gırmeyın tek bır artınız herseyı rahat yasarsınız ama ıstedıgınız bırseyınız olmaz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 3:56 pm 
Yeni Üye

ben baska konularda irkciligi dile getirmistim aslinda bu ulkede bazi sektorlerde is var ama sadece ingilizi calistirmak istiyorlar helede birminghamda, kuzeyde veya iskocyada yasiyorsaniz bir turk olarak hic sansiniz yok anca temizlik isi yaparsiniz onuda bulabilirseniz, hersey irciliga dayali ulkede gerisi hikaye..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 5:02 pm 

yaw neden bahsediyorsunuz,sanki turkiyede irkcilik yokmus herkes modern bi sekilde yasiyormusta, birde burdakileri begenmiyor birde elestiri yapiyorsunuz,eee yok boleymisler yok irkcimislar yok is vermiyorlarmis seni kolundan zorla tutan yok geldigin yere tekrardan git sadece 4 saat uzaksin geldigin yere,niye gitmiyorsun seni burada tutan nedir?cevab cok basit zor olmasa gerek,braz yorum yaparken delikanli olalim buraya geelmissiniz yediginiz onunuzde yemediginiz arkanizda gordukleriniz bi o kadar cabasi halende viti viti yapiyorsunuz, :!: :!:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 8:49 am 
Yeni Üye

turkey.about yazdı:
kankam yazdı:
karizma34 yazdı:
yaw neden bahsediyorsunuz,sanki turkiyede irkcilik yokmus herkes modern bi sekilde yasiyormusta, birde burdakileri begenmiyor birde elestiri yapiyorsunuz,eee yok boleymisler yok irkcimislar yok is vermiyorlarmis seni kolundan zorla tutan yok geldigin yere tekrardan git sadece 4 saat uzaksin geldigin yere,niye gitmiyorsun seni burada tutan nedir?cevab cok basit zor olmasa gerek,braz yorum yaparken delikanli olalim buraya geelmissiniz yediginiz onunuzde yemediginiz arkanizda gordukleriniz bi o kadar cabasi halende viti viti yapiyorsunuz, :!: :!:

haklisinda bu adamin yazdiklari karsisinda adeta kendimi kaybettim ayni ingiliz agiziyla konusuyor, isine gelmiyosa cek git falan ben bu laflari zaten 14 yildir ingilizlerden dinliyorum, eger forumdada gercekleri dile getiremeyeceksez nerede getirecez? birileride cikiyo daha dun gelmisler buraya kenidlerini ingiliz vatanseverligine adiyo aslinda bu tur insanlar en iyisi su gruba uye olsunlar ENGLISH DEFENCE LEAGUE lutfen arkadasim sende bi bak googla bu insanlarin ne adar irkci oldugunu gor sanki ben burada iftira atiyorum bu karizma denilen sahis daha irkcilikla karlilasmamisda bundan dolayi bu kadar rahat..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 9:55 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Ama ne kadar da gaza gelsen küfür etmesen iyi bu forumu en az erkekler kadar bayanlarda okuyor yuazarsın özelden mesajını sayar söversein ama ortalık yerde olmaz haa diyorsun bu adam tipik bir ingiliz davranışı sergiliyor muhattab dahi olmazsın neyse bakalım ben görmedim oraları belki dediğin gibi çok ırkcılar medeniyet adı altında yada gerçekten iyi insanlar 15 gün sonra bakıcam artık =)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 9:58 am 
Yeni Üye

turkey.about yazdı:
Ama ne kadar da gaza gelsen küfür etmesen iyi bu forumu en az erkekler kadar bayanlarda okuyor yuazarsın özelden mesajını sayar söversein ama ortalık yerde olmaz haa diyorsun bu adam tipik bir ingiliz davranışı sergiliyor muhattab dahi olmazsın neyse bakalım ben görmedim oraları belki dediğin gibi çok ırkcılar medeniyet adı altında yada gerçekten iyi insanlar 15 gün sonra bakıcam artık =)

neyse geldiginde anlarsin artik gercibazi seyler kisa sure icersinde anlasilmaz tabi gelecegin yerede bagli yani sehire..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 10:01 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

kankam yazdı:
turkey.about yazdı:

neyse geldiginde anlarsin artik gercibazi seyler kisa sure icersinde anlasilmaz tabi gelecegin yerede bagli yani sehire..

Peki bu durum türklere has birşey mi yoksa orada olan pakistan - çin - hollanda -rusya federasyonu vatandaşlarıda aynı şeyi yaşıyormu mesela sana ne yapıldı en ağır merak ettim ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz