Paylastigin yazidaki oneri cok mantikli.
Ingiltere'de hic is aramadim, ama cevremde gordugum, Turkiye'den gelip is arayanlar genellikle gene Turklerin yaninda calisiyorlar.
Turkiye'den gelen bizlerin yasami ile Ingiltere'deki yasam arasinda dikkat cekmeyen ama onemli farklar var. Istanbul'da hemen hemen her turlu ortama girmis biri olarak daha kolay uyum saglamayi umuyordum.
Londra disina tasinali yaklasik 2 ay oldu. Islerimi genelde evden yurutebildigim icin ve yerel piyasa ile ilgim olmadigi icin is yasamini pek bilemiyorum. Ama sosyal acidan kacirilmamasi gereken cok guzel seyler var. Bir klube uye olduk. Pub Quiz'lere katiliyoruz, bilardo oynuyoruz, beraber iciyoruz, belli geceler yaslilarla bingo oynuyoruz, partilerine eglencelerine katiliyoruz. Sanirim bize alistilar, cok guzel dostluklar olusmaya basladi. Ege ve Akdeniz sahillerini bizden iyi biliyorlar bu arada

Benim gibi Ingilizce'si hala "Advanced Berbat" olan biri icin bunlar cok zor seylerdi. Bizim tanistiklarimiz son derece sicak insanlar, kulturel acidan da oldukca iyiler.
Niye bunlari anlatiyorum, ona geleyim.
Gelmek isteyenlere sesleniyorum, eger bunlari yapmayacaksaniz, ya da size uygun gelmiyorsa bosu bosuna aklinizin bir kosesinde Turkiye ozlemiyle gelip yasamaya kalkmayin. Hele son krizden sonra Ingiltere'nin ekonomik cazibesini yitirdigini soylersem abarti olmaz. Sirf ekonomik nedenlerle gelecekseniz bence unutun gitsin.
Yani, burada da cok calismak zorundasiniz, hatta eksiklerinizi gidermek ve yeni yasam kurmak icin daha cok calismak zorundasiniz. Eger kurallar altinda yasamayi, dogayi, kuslari, sincaplari, birbirine saygili insanlari, publari, eglenceleri, kulturel ve sanatsal etkinlikleri gercekten seviyorsaniz gelin, sevmiyorsaniz Turkiye'de kalin.
Bana gelince, belki de son yillarin sosyal acidan en hareketli ve ruhsal acidan en huzurlu donemini yasiyorum.
Herkese sevgiler...