Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:57 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 54 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngiltere Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar
İletiTarih: Per Oca 15, 2009 10:39 am 
Üye

(Not : Turistik vize, aile ziyareti vizesi ve iş amaçlı vize için aynı evraklar istenmektedir)

1.VAF1 Başvuru formu, tümü ingilizce siyah tükenmezle doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır.
2.En az altı ay geçerliliği ve kulanılabilir vize sayfaları olan pasaport.
3.Eğer varsa eski pasaportlarınız.
4.İki adet yakın zamanda çekilmiş biyometrik fotoğraf (forma yapıştırın)
5.Geçerli pasaportunuzun 1-4e kadar olan sayfalarının fotokopileri
6.Doğru vize harcı sadece Türk Lirası olarak
7.Maddi Durumu Gösterir Belgeler
a.Maaş bordroları veya gelirinizi gösterir belgeler [asıları +fotokopileri]
b.Eğeriş sahibi iseniz firmanızın belgelerini isağlayınız: Ticaret Odasıkaydı, en son vergi levhanız, imza sirküleri,ticaret sicil gazetesi [fotokopileri] ilgili paragrafların ingilizce’ye tercüme edilmesi zorunludur
c. Banka cüzdanları veya Banka Yazıları (asıları +fotokopileri -Minimumson 2 aya ait hesap hareketleri (Özelikle bu amaç için bankanızdan antetli kağıda hesapdökümü istenebilir.Banka yazısının ingilizce olması zorunludur)
d. Ailenizin maddi durumunu gösterir belgeler örneğin onların maaş bordroları,banka cüzdanları. [asıları ve fotokopileri]
e.Malvarlığınız varsa bunu kanıtlayıcı belgeler [Noter tasdikli kopya önerilir]
8.Eğerçalışıyor iseniz, izinli olduğunuzu belgeleyen antetli bir kağıda yazılmış,işvereninizden resmi bir yazı [aslı + fotokopi] ngilizce olması zorunludur
9.Eğer öğrenci iseniz,lütfen öğrenci kayıt mektubunuzu ekleyiniz [aslı+ fotokopi]
10.Sponsorunuzdan(eğer varsa davet eden kişi yada kuruluş)
Sponsorunuz tarafından imzalanmış davet yazısı( [aslı+ fotokopi] ve Birleşik Kralık'taki maddi durumunu gösteren kanıtlar [aslı+fotokopisi] ingilizce olması zorunludur Birleşik Kralık'taki yasal kalma iznini gösterir belgeler ,maddi imkanları ve uygun konaklama imkanlarını gösterir belgeler(fotokopileri)
11.Birleşik Kralık'ta uygun konaklama imkanlarını gösteren belgeler[aslı + fotokopi] örneğin sponsorunuzun adresini ve gönderildiği kişinin ismini gösteren elektrik,su faturaları vb.
12.18 yaşının altında anne-baba/veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar, yanlarında anne-baba/velileri tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyid eden noter tasdikli muvafakatname.[Aslı+fotokopi] ngilizce olması zorunludur
13.Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmelidirler[fotokopi]ingilizce olması zorunludur

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar
İletiTarih: Per Oca 29, 2009 3:43 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

bu vize en kolay kıbrıstan alınıyor bana kalırsa.Toplam bir iki saat sürüyor.Hele sırada yoksa yaşadınız.Gidip veriyorsunuz evraklarınızı o gün öğleden sonra alıyorsunuz pasaportunuzu.ben denedim kolaydı yani.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 30, 2009 5:02 pm 
Üye

Bnede bu kibris isini anlamadim. sonucta orasida konsolosluk ayri bi muamelemi var?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 30, 2009 8:01 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

cindeniz kıbrısdaki konsolsoluk değil,Yüksek komisyon.Farkıysa daha hızlı işlem yapmaları.Zaten her türlü vize başvurusunu almıyorlar.Yanlızca turist vizeleri ve kısa dönem öğrenci vizelerni alıyorlar.Sabah orda oluyorsun evraklarını veriyorsun sonra öğleden sonra geliyorsun ve pasaportunu alıyorsun.Hem vakit kaybetmiyorsun hem de meraktan ölmüyorsun günlerce tabi ama kıbrısa git gel maliyetli bir iş tabiki.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltere Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar
İletiTarih: Cum Şub 27, 2009 12:47 pm 

Sayın simiyra 1 senelik turist vizesi alıp ingiltere de bi dil kursuna gidebiliryormu ? Teşekkürler şimdiden

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 27, 2009 1:36 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Genel ziyaretçiler: Aile, arkadaş ziyareti veya turist olarak

İngiltere’deki ailenizi veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek istediğinizde ve turist olarak gelmek istediğinizde genel ziyaretçi olarak başvurmanız gerekir. İngiltere’yi bu kapsamda ziyaret etmek için aşağıdakileri açıklamanız gerekir:

İngiltere'yi altı aydan daha uzun bir süre ziyaret etmek niyetinde olmadığınızı;
ziyaretinizin sonunda İngiltere'den ayrılmayı planladığınızı ve
çalışmadan veya herhangi bir kamu yardımına ihtiyaç duymadan İngiltere'de hayatınızı idame ettirecek yeterli paraya sahip olduğunuzu.

yukarda yazan bilgiye dayanarak şunu söyleyebilirim,turist vizesiyle ingilterede 6 aydan fazla kalamazsınız.Zaten 1 senelik turist vizesi vereceklerini ben hiç zannetmiyorum.Turist vizeleri genelde 6 aylık çok girişli çıkışlı şekilde düzenlenen vizelerdir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 27, 2009 1:49 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Özel ziyaretçiler: Öğrenci ziyaretçiler

Göçmenlik Kuralları Paragraflar 56K-56M

Bu kategori İngiltere’yi ziyaret ederken bir kursa gitmek isteyen kişiler için tasarlanmıştır. İngiltere ziyaretiniz sırasında sadece Öğrenci Ziyaretçi olarak ya da 18 yaşından küçükseniz Çocuk Ziyaretçi olarak başvurduğunuzda öğrenim görebilirsiniz. Eğitim ve Öğrenim Kuruluşları Sicili’nde yer alan bir eğitim kuruluşundaki bir öğrenim programına kabul edilmiş olduğunuzu gösterebilmeniz gerekir.

öğrenci ziyaretçi diye bir katagori var fakat bu türkiyede öğrenciler için geçerli.Yani sanırım şöyle;eğer türkiyede öğrenciyseniz mesela yaz tatilindesiniz bu sürede gidip birkaç aylık bir kursa yazılıp bu vize türüyle gidilebiliyor.Ya da 18 yasından altındaysanız.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar
İletiTarih: Per Mar 26, 2009 8:04 pm 

Merhaba arkadaşlar
İngiltereden bana davetiye mektubu geldi.Vize başvurusu için konsololuktan benden istenecek bütün evrakları mesaj atarsanız sevinirim.
teşekkürler.
sevgiler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar
İletiTarih: Per Mar 26, 2009 10:04 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

gundi yazdı:
Merhaba arkadaşlar
İngiltereden bana davetiye mektubu geldi.Vize başvurusu için konsololuktan benden istenecek bütün evrakları mesaj atarsanız sevinirim.
teşekkürler.
sevgiler.

Yukarıda yazılı hepsi dostum...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 27, 2009 8:58 pm 

Yukardaki listeyi gördüm.Listenin tam olup olmadığını öğrenmek istiyordum.Bir sorum daha var.Vize evraklarım hazır fakat bunun en etkili yolu müşavirler mi yoksa direk elden elçiliğe başvurmak mı?
Müşavirler mi daha etkili yoksa yeminli tercümanlara doldurup evrak teslimi yapmak mı daha etkili olur.Elçlikte ki başvuru masrafları tam olarak ne kadar?

Saygılar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 54 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: