Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle her nekadar yeni üye olsam da bu siteyi çok zamandır takip ediyorum.18 Nisan günü yaptığım 24 haftalık Öğrenci vizesi talebim bugün saat 12:30 itibariyle reddedilmiş.Gerekçeside ingilizceyi neden öğrenmek istediğim konusunda başvurumun açık olmaması ve benim UK a göç etmek gibi bi ihtimalimin olmasıymış ki benim bile haberim yoktu demekki göç etmek istiyrmuşum.
Bunları benden sonra başvuracak arkadaşlara ders ve tecrübe olması için anlatıyorum.Öncelikle verdiğim belgelerin önemli olanlarını anlatayım ki red yememin nedeninin ne para ne de başka bişeyle alakası olmadığını anlayalım.
-20000tl değerinde hesap cüzdanım 3240 £ kurs,3600 £ da benim harçlığım bunlarda şu anki döviz kurundan 17442 ediyor. bende dedimki para varken 20000 e tamamlıyım.(şunu da belirteyim bu kurs ücreti hernasılsa bi ayda değişti sanırım aracı kuruma verdiğim depozitodan sonra arttı,depozitonun ne olacağı konusunda da bilgim yok, bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim.)
-4 adet aileme ait tapu ki tapular hiç de öle boş değildir.Tabi buna baktıklarından bile süpheliyim.
-Aileme ait maaş bodroları, ailemin hepsi çalıştığından ve az çok Türkiye ortalamasından fazla kazandığı için yararlı gördüm bunu.Ablamında bana sponsor olmasını sağladım ve ona ait maaş bodrosu ve imza sirküsünüde ekledimki aynı zamanda kendisi çevirmen olduğu için ve o belgelerimi çevirdiği için imza sirküsü iyi olacaktı.
-Dil eğitimini gösterir belgem (A2)
-Üniversite diplomalarım iki adet biri 4 yıllık diğeri 2 yılık
-Terhis belgem 31 Ocak 2011 yani okul bitirdikten sonra askerlik sonra zaman kaybetmeden İngiltere olacaktı.
-Kurstan kabul mektubum ve kalacağım aileye ait belgeler.
Aklıma gelen temel belgeler bunlar.Genelde bunlar tamam olursa vize alınırmış öle diyo şanslı arkadaşlar.
Red almamın nedenini gerçekten bilmiyorum tatmin olmamışlar ama bende olmadım ne diyim

Göç edebilirmişim ya arkadaş siz g...ünüzün dibi ki bombalandı, ben onaylamıyorum o terörist eylemi ama eğer kötü bi amacı olduktan sonra insan her turlu herseyı yapabilir ben mi dedim ipe sapa gelmez adamlara vize verinde sonra geri gelmesinler diye kurunun yanında yaş da yanarmış geçen sene giden öğrencilerden 400 ü geri gelmemiş sanmıyorumki benim durumumda olan bi insan neden kalsın senin ülkende,siz diceksinizki adamlar nerden bilsin seni; adamlara bana vize versinler diye 7 ceddimin belgesini verdim eğer iki dakka baksalardı belgelerime ki bundan şüpheliyim öle bi şeyi yapmıyacağımı anlarlardı öle bi amacım olsa 1 yıllı çalışma izinli gitmek için başvuru yapardım ama ben naptım 6 aylık öğrenci vizesine başvurdum bu e demek kerizin 20000 i benim ülkemin olcak demek.Keriz diyorum çünkü aşağılanmış hissediyorum..
Kıssadan hisse arkadaşlar vizeden red yiyebilirmişiz

saolun dinlediğiniz için.