ebrufuk yazdı:
sevgili oystar
genel hatlarıyla konuyu anladım fakat şunu merak ediorum benim oğlum 2 yaşında diyelim 3 yaşında nursery ile orada eğitime başladı ben sağlık alanında eğitim alsın istiorum tıp gibi bi göçmen türk çocuğu için çok mu zordur oradaki sistem sizce?
bakin sorunuz biraz erken benimde oglum 4 yasinda ve su anda infant schoola baslamasi icin tum evraklari verdir.
Burada iki sistemde okul var ya parasini odersiniz yada devlet okuluna gider.
Cocugunuz A2 levelden sonra okulu kendisi secer. bu okul secme sirasinda konusulacak bir konu A2 levele gelene kadar tum ingilterede ozel okullar da dahil egitim tamamen ayni. unutmadan eger yok ben cok daha ozel egitim aldiracagim diyorsanin su anda infant school larin fiyatlari londra nin yakininda yaklasik yemesi icmesi sevisi gibi ekstralarla beraber yillik 11-12000 pounddur.
Eger devlet okuluna kayit yaptirir ve infatta basari gosterir juniorda da kendini kantlarsa Grammar scholla davet ederler bak iste o zaman hayati kurtulur. Ama 2 yasindaki veya 4 yasindaki cocuk icin gelecek bicmek cok ama cok zor.
Biz ailecek 3 yildir arastiriyoruz ne yapabiliriz diye profesyonel yardim bile aldik hem Rusyda hem TR de hem de Ingilterede.
tum doktorlarin soylemesi gozlemci olun neye yeatkin oldugunu ogrenin ve onu yonlendirin is ogretmende degil ailede bitmekte.