Son ziyaretiniz: Sistem saati: Cmt Oca 28, 2012 4:01 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngiltere Eğitim Sistemi
İletiTarih: Cmt Haz 27, 2009 8:23 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Birleşik Krallık’ı oluşturan dört ülkenin hepsinde aynı eğitim sistemi uygulanmasına rağmen sadece İskoçya’daki eğitim sitemi küçük farklılıklar gösterir.
Birleşik Krallık’ta ilköğretim, orta öğretim tek bir zorunlu “okul eğitimi” adı altında birleştirilmiştir. Bütün eğitim hayatı 3 aşamaya ayrılmıştır.

1. Okul Eğitimi (School Education): Bütün vatandaşların alması gereken zorunlu eğitim dönemidir. Öğrenciler 6-11 yaş arasında ilköğrenim ve 11-16 yaş arasında da orta öğrenim olmak üzere 16 yaşına kadar toplam 10 yıl zorunlu okul eğitimi alırlar. 16 yaşında GCSE (General Certificate of Secondary Education) adlı sınavı veren öğrenciler mezun olmuş sayılırlar. GCSE sertifikası Türkiye’deki lise diplomasına eş sayılır. Bu zorunlu eğitim çoğunlukla devlet okulları tarafından verilse de öğrencilerin yaklaşık %7 si özel okullara devam eder.
2. İleri Eğitim (Further Education): Okul eğitimi dönemini tamamlayan öğrencilerin iş hayatına atılırken tek alternatifleri üniversite değildir. İngiltere’de mesleki ve sosyal alanlarda eğitim veren kısa veya uzun süreli pek çok ileri eğitim okulu vardır bunlar pek çok iş koluna yönelik sayısız diploma ve sertifika programları sunarlar. 3 aydan 2 yıla kadar olabilen bu mesleki eğitim programları pek çok saygın ve tanınmış “College” veya “Institute” tarafından yürütülür ve öğrencilere pazarlamadan denizciliğe, turizmden tasarıma kadar pek çok alanda yeterli sertifikalar ve diplomalar sunarlar. Bu sertifika programları, yabancı öğrenciler tarafından da hem düşük maliyetli hem de kısa süreli olmaları sebebiyle tercih edilirler.
3. Yüksek Eğitim (Higher Education):İngiltere’de yüksek öğrenim, Türkiye’deki gibi “lisans »yüksek lisans” olarak iki aşamalı değildir, “A-Level” » “Lisans” » “Yüksek Lisans” şeklinde ilerleyen üç aşamadan oluşur.

* A-Level: Okul eğitimini tamamlayan öğrenciler üniversiteye başlamadan önce iki akademik yıl boyunca A-Level okullarına giderler. Öğrencilerin hangi üniversiteye yerleştrileceği A-Level başarı notuna göre belirlenir.
* Lisans eğitimi: İki akademik yıl süren A-Level eğitiminin ardından başlar ve toplam 3 yıl sürer. A-Level eğitimiyle birlikte toplam 5 yılık bir sürede üniversite eğitimi tamamlanmış olur. Genel olarak sosyal bilimler alanında lisans diploması alanlar BA (Bachelor of Arts), fen bilimleri alanında lisans diploması alanlar da BSc (Bachelor of Science) ünvanını alırlar. Cambridge ve Oxford gibi dünyanın en eski üniversitelerini barındıran bu ülkenin güçlü ve tarihi bir eğitim anlayışı vardır.
* Yüksek Lisans (Master): İngiltere’de yüksek lisans çoğu bölümde tam zamanlı olarak sadece 1 yıl sürer. 10-20 bin kelime uzunluğundaki tezinizi ise derslerin bittiği yaz, ya da daha sonraki bir tarihte teslim etmeniz beklenir. Yüksek lisans seviyesinde en yaygın akademik ünvanlar MA (Master of Arts), MSc (Master of Science), MMus (Master of Music) ve LLM (Master of Laws)’dür. ve iki tip yüksek lisans programı vardır: Taught Master ve Research Master. Research Master, bir sınıfta eğitim görme anlayışı yerine öğrencinin kendisine verilen bir alanda bağımısız olarak araştırma yapması ve 30-40 bin kelimelik bir tez hazırlaması ve bu teze göre diplomasını alması anlayışı üzerine kurulmuştur

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltere Eğitim Sistemi
İletiTarih: Pts Nis 12, 2010 11:33 am 

sevgili oystar
genel hatlarıyla konuyu anladım fakat şunu merak ediorum benim oğlum 2 yaşında diyelim 3 yaşında nursery ile orada eğitime başladı ben sağlık alanında eğitim alsın istiorum tıp gibi bi göçmen türk çocuğu için çok mu zordur oradaki sistem sizce?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Nis 18, 2010 7:38 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

ebrufuk yazdı:
sevgili oystar
genel hatlarıyla konuyu anladım fakat şunu merak ediorum benim oğlum 2 yaşında diyelim 3 yaşında nursery ile orada eğitime başladı ben sağlık alanında eğitim alsın istiorum tıp gibi bi göçmen türk çocuğu için çok mu zordur oradaki sistem sizce?

bakin sorunuz biraz erken benimde oglum 4 yasinda ve su anda infant schoola baslamasi icin tum evraklari verdir.
Burada iki sistemde okul var ya parasini odersiniz yada devlet okuluna gider.
Cocugunuz A2 levelden sonra okulu kendisi secer. bu okul secme sirasinda konusulacak bir konu A2 levele gelene kadar tum ingilterede ozel okullar da dahil egitim tamamen ayni. unutmadan eger yok ben cok daha ozel egitim aldiracagim diyorsanin su anda infant school larin fiyatlari londra nin yakininda yaklasik yemesi icmesi sevisi gibi ekstralarla beraber yillik 11-12000 pounddur.

Eger devlet okuluna kayit yaptirir ve infatta basari gosterir juniorda da kendini kantlarsa Grammar scholla davet ederler bak iste o zaman hayati kurtulur. Ama 2 yasindaki veya 4 yasindaki cocuk icin gelecek bicmek cok ama cok zor.

Biz ailecek 3 yildir arastiriyoruz ne yapabiliriz diye profesyonel yardim bile aldik hem Rusyda hem TR de hem de Ingilterede.

tum doktorlarin soylemesi gozlemci olun neye yeatkin oldugunu ogrenin ve onu yonlendirin is ogretmende degil ailede bitmekte.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 26, 2011 6:45 am 

Ben ingilterede lisans eğitimi almayı düşünüyorumda 1 yıllık lisans eğitimi ay olarak ingilterede farklılık gösteriyormu acaba birde 6 Aylik kaliteli bir okula gidecek olursaniz bunun fiyati 7.500 Lira ve daha uzeridir veya 6 Aylik daha uygun fiyatli-orta kalitede bir okula gidecek olursaniz bunlarin fiyatlari da ortalama 4.000-5.000 Lira arasindadir diye bir seçenek söylendi bana bunlar ne kadar doğru ve neden 6 ay ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz