Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:52 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Ingiltere' den Evlilik Vizesine Basvuru
İletiTarih: Cum Tem 08, 2011 9:39 am 

Arkadaslar Residence Permit im geldi, sanirsam su ana kadar yaptigim en kolay ve stressiz basvuru buydu (ilk turist vizem de dahil). Bu konuda yasadiklarimi kisaca yazayim faydasi dokunan arkadaslar olabilir.

Dil sinavi icin Pearson u tercih ettim cunku sanal ortamda giriyosunuz sinava, ucreti de 120 pound, 5-6 is gunu icerisinde sonucu cikiyo ve Home Office in de websitesinde Pearson kabul edilir testler listesinde mevcut. Sonucu test merkezinin websitesinden acikliyorlar ve direk olarak bu websitesinden Home Office e sonuclari gonderebiliyorsunuz, ayrica ciktisini almak da gerekiyor.

Vesselam, evraklari toparlamaya basladik, FLR(M) formunu doldurdum, su ankayinvalidenin evinde kaldigimiz icin eve gelen Elektrik, gaz faturalari ve fotokopileri, P60 belgeleri, evlilik belgemiz, esimin ve benim pasaportlarimiz, banka hesap hareketleri gene son uc ayin, benim 2 hanimin 1 tane vesikalik fotosu arkalarina isimlerimiz yazacak sekilde ve ayri bir kucuk zarfta koyduk, gittik postaneye yolladik evraklari. 3 gun icinde parmak izi icin mektup geldi, gittik parmak izimi verdim, sonra tam 20 gun sonra da vizem daha dogrusu residence permit kartim eve posta ile geldi. Msn kayitlariymis yok butun beraber oldugumuz fotograflarmis falan hikaye.

Ha ayrica is imkani olarak da, nisanlilik donemimden bu yana neredeyse her is sayfasina uye oldum, kendime uygun olan islerin durumlarini inceledim, Haziran basindan bu yana is basvurularimi yaptim. Makine muhendisiyim, Turkiye' de ihracat ve satis mudurlugu ve santiye sefligi yaptim. Iki uc gun once de bir yerden is teklifimi aldim (Sales Manager) gorusmeye cagiracaklar hayirlisiyla.

Herkese bol sans, ama bundan ote iyi niyetli basvurular diliyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Ingiltere' den Evlilik Vizesine Basvuru
İletiTarih: Cum Tem 08, 2011 1:37 pm 

Hayirlisi olasun arkadasim.Ben de BRP kartimi aldim daha yeni..Senin yazdigin bilgileri tastiklemek adina bir ornek vermek isterim benim vize dosyamdan.Ben flort donemi fotolari evlilik fotolari balayi ve sonrasi fotolar olmak uzere bir suru foto yollamistim.Dosyam bana dondugunde enteresandir kapali zarf icinde verdigim flort fotolarinin acilmamis oldugunu fark ettim.Ayrica bi dip not..Kayin validemin ve benim yazdigimiz mektuplar dosyamda yoktu sanirim ellerinde kayit altinda.Ama arakadaslarimizin bizim icin yazdigi mektuplar aynen geri geldi.Bu da bana ilginc geldi mesela..

Simdi bizi 2 yil her yil icin 90 gun disarida olabilme kuralini yerine getirmemiz beklio..tabii ki tam kullanmak zorunlulugu yok sadece hakkimiz bu kadar...Bundan sonra ILR icin basvuruda bulunucaz ama sanirim bazi kurallar degisicek ve bizi zorliicak gibi gorunuyo.Hakkimizda hayirlisi..Bu arada ben de muzik ogretmeniyim diplomamin burda denkligi var onumuzdeki aylarda diplomamin aslini almak uzre Turkiye de bulunucam sonrasinda umarim bize de is kapilari biraz aralanir..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 13, 2011 11:01 am 

arkadaşlar ben yerleşim vizesi basvurusunda bulunacagım ama envayi cesit yerlesim vizesi var esimle 9 ay once tanıstık 4 ay once evlendık sımdı ıngıltere de beraber yasamak ıstıyoruz ama yerlesım vizesi altında husband wife family reunion gibi kafa karıstırıcı secenekler var ben hangısını secmelıyım hata yapmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 13, 2011 11:57 am 
Site Müdavimi

spouse dedikleri hocam settlement alanında

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 14, 2011 10:17 pm 
Site Müdavimi

Merhaba,

Ingıltereden vizeye basvuru şansım var mı ? Ben yaptığım tüm araştırmalarda Türkiye'den başvuru yapılmasının zorunlu oldugunu öğrenmiştim. Ayrıca aldığınız sınavın level ı nedır acaba ?Bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 14, 2011 10:44 pm 
Site Müdavimi

Evlilik vizesine burdan başvurmak gerekiyo bahsettiğimiz hali ahzırda evliysek ingilizce A1 seviyesinde olmalı

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 1:46 pm 

Duten yazdı:
Merhaba,

Ingıltereden vizeye basvuru şansım var mı ? Ben yaptığım tüm araştırmalarda Türkiye'den başvuru yapılmasının zorunlu oldugunu öğrenmiştim. Ayrıca aldığınız sınavın level ı nedır acaba ?Bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Arkadaşım , UK ye nişanlılık vizesi ile geldinse, 6 ay içinde evliliğini yaptınsa TR ye geri dönmeden burada yanı UK da FLR M denılen formu doldurup, gerekli ucreti yatırıp basvuru yapabılırsın. Ayrıca ibraz etmen gereken dil sınavı var. ben pearson sınavına girdim. eger ingilizcen iyise rahatca gecersin. keza home office in istediği yeterlilik A1 ve o da en düşük seviye. Eminim ki sınavı gecersin. formu doldurup konunun başında benım ve handelee nin yazdığı mesajları oku yolla basvurunu al vizeni.. :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 26, 2011 3:28 pm 

Çok tebrik ederim Hayırlıba. Darısı başımıza.
Acaba siz nerede evlendiniz? Biz en mantıklısının Türkiye'de evlenmek ve sonra buradan settlement visa'ya başvurmak olduğunu düşündük ama acaba Türkiye'de evlensek, ben turist vizesiyle İngiltere'ye gitsem de oradan mı başvursam acaba settlement vizesine? Daha mı mantıklı? EN kolayı nedir yahu bu işin? İçimiz tükendi, ikide bir boşverelim hepsini ikimizden de vize istemyen bir ülkeye yerleşelim demeye başladık :) Yardımlar için teşekkürler...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 26, 2011 7:46 pm 
Yeni Üye

biped yazdı:
Çok tebrik ederim Hayırlıba. Darısı başımıza.
Acaba siz nerede evlendiniz? Biz en mantıklısının Türkiye'de evlenmek ve sonra buradan settlement visa'ya başvurmak olduğunu düşündük ama acaba Türkiye'de evlensek, ben turist vizesiyle İngiltere'ye gitsem de oradan mı başvursam acaba settlement vizesine? Daha mı mantıklı? EN kolayı nedir yahu bu işin? İçimiz tükendi, ikide bir boşverelim hepsini ikimizden de vize istemyen bir ülkeye yerleşelim demeye başladık :) Yardımlar için teşekkürler...

Çok tebrik ederim Hayırlıba. :)))))))))))

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 27, 2011 12:27 am 

masallah butun turkiye birlesik kralliga yerlesiyor.yakimda ingiliz nufusu yaslamdigi icin evlenecek kadinda kalmayacak.yada 70 yas ve uzeri olanlarina tercih yapilir. Gerci gorulen olay bunlar en az on yas fark bazen 20 yas fark.birazda turkiyede kalinda burada calisip faydali olun ekonomiye

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: mata ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz