orkun yazdı:
Aranıza yeni katıldım ve böyle bir forumda olmaktan çok mutluyum.Ben 22 yaşındayım ve açıköğretim işletme fakültesi 3.sınıfta okuyorum.Okulum bitince İngiltere'de yüksek lisans yapmak istiyorum.Bunun içinde ingilizce kursuna yazılmayı düşünüyorum.Şu an evde kendim ingilizce setiyle ingilizcemi geliştirmeye başladım.Bu setle belirli bir seviyeye geldikten sonra kursa gidiyim diyorum kendimce ama doğrumu yapıyorum bilemiyorum.Benim sorunum bu planlarımı doğru zamanda doğru şekilde yapmak.Bunun için tecrübeli insanlardan yardım istiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Yazım uzun oldu lütfen affola.Sadece derdimi anlatmaya çalıştım.
Ingiltere'de yuksek lisans yapabilmek icin IELTS den en az 6 civari skor alman, universite not ortalamanin yuksek olmasi, ve tabi paran olmasi lazim. Eger acikogretimdeysen ve maddi durumun iyi ise, atla gel Ingiltere'de bir dil kursuna yazil, kisa yogun bir program ile hazirlan. Sinav donemi git sinavlarina gir, gerekirse geri gel. Hatta ozel kurslar var ileri seviyelerde sadece bu sinavlari hedefleyen. Sinava bile burda girersin, verirsen basvurunu da burda yaparsin. Sececegin universiteyi onceden gider gorursun vs. Ama maddi durumun tum bunlara yetmiyor ise kendi cabalarin ve azmin ile sinavlardan yuksek puanlar alip dogrudan yuksek lisansa gelirsin. Saygilar.