Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:47 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngiltere'de Ne Ne kadar?
İletiTarih: Çar Haz 24, 2009 9:42 pm 

Merhaba arkadaşlar forumunuzu bir süredir takip ediyorum, üye olmak bugune kısmetmiş.Ben temmuzda 2 aylıgına londra' da dil okuluna geleceğim de en çok merak ettiğim ve bence forumunuzda olması gereken başlıklardan biri de İngiltere'deki fiyatlar mesela İngiltere de bir bigmac menu,bir şişe bira,bir ekmek ya da bir sinema ne kadar bunları paylaşırsanız çok memnun olurum.hepinize teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltere'de Ne Ne kadar?
İletiTarih: Per Haz 25, 2009 3:27 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

:) bir big mac menuden basliim ben efenim :)

bir bigmac meal £4.20 ( bigmac chips coke )
bira olayinda yelpaze biraz fazla. turkiye ile kiyaslama ben daha bira marka ve cesitliligine hakim olabilmis ve hepsini tadabilmis degilim. ama soyle soyleyebilirim sainsburys veya tesco gibi marketlerde 440ml lik 15 tane fosters budwiser calsberg gibi biralar £9 veya £10 oldugu oluyor . genellikle kampanli oldugunu soyleyebilirim. ama herhangi bir off licence denilen bizim tekel bayiilerde adet £1 ila £1.50 arasinda degismekte.

adini hatirlayamadigim dilim ekmek £1.10 civari

soyle bir anekdot veriyim sana. ilk geldigimde hava alanindan bu bizdeki elektrik prizlerini ingiltere duzenine ceviren aparattan almistim. havala alanindaki ucret hic unutmam 8.99 gibi bi rakamdi. hava alani olmasininda bir dez avantaji var ama yinede bu ulkede mal musteriye satilir hesabi heryerde bi kilit yeme olasiligin yuksek. cok ama cok fazla alternatif var. arastirirsan temel yasam urunlerini ucuza bulabilirsin.

ve yapmaman gereken en onemli nokta ise. her harcaigin paranin tl karsiligini dusunme. insan kafalari yiyecek gibi oluyor. bende yeni yeni kurtuldum desem dogru olabilir :) ama gunluk olarak tl/gbp kurunu takip etmiyorum desem yalan soylemis olurum :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 25, 2009 9:02 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

www.tesco.com
http://www.sainsburys.co.uk/home.htm
http://www.asda.co.uk/corp/1/index.html
http://www.morrisons.co.uk/
http://www.aldi.co.uk/

gibi buyuk marketler veya aklimiza gelmeyecek

http://www.co-operative.coop/
http://www.costcutter.com/

gibi kucuk zincir marketler oldukca cok fiyatlari arastirabilirsin. meal ler konusunda en ucuz yine kebap house lardir diye dusunuyorum. Cin ve Hindi ler en az 1 meal 7-8 pounddan basliyor.
:)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 25, 2009 7:51 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

İngiltere'de en ucuz menünün kebap olduğu konusuna katılmıyorum.En ucuz menü, 4 parça yağda kızarmış tavuk + patates kızartması + kutu kola = £ 2.50 seçeneğiyle chicken cottage, tenessee, teksas vb. isimlere sahip olan, çoğunluğu pakistanlılar tarafından işletilen frenchisee restaurantlardır.Helal duyarlılığı olanlar için tavsiye edilir.Kebap konusuna hiç girmeyeyim ben en iyisi, kavga çıkmasın! :mrgreen:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 25, 2009 8:57 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Kebap a girme abi yerimizi bulup vururlar :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 25, 2009 9:02 pm 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Etli ekmek olsa da yesek...Geri sayım başladı.Son 21 gün. :mrgreen:

Kebap hakkında bilimsel makale yayınlandı Times'taydı galiba.Söylenecek herşeyi söylediler, benim ekleyeceğim bir şey yok. :roll:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 25, 2009 10:14 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Oyster yazdı:
İngiltere'de en ucuz menünün kebap olduğu konusuna katılmıyorum.En ucuz menü, 4 parça yağda kızarmış tavuk + patates kızartması + kutu kola = £ 2.50 seçeneğiyle chicken cottage, tenessee, teksas vb. isimlere sahip olan, çoğunluğu pakistanlılar tarafından işletilen frenchisee restaurantlardır.Helal duyarlılığı olanlar için tavsiye edilir.Kebap konusuna hiç girmeyeyim ben en iyisi, kavga çıkmasın! :mrgreen:

Abi birak pakistanlilarin yemeklerini
Dubaide 3 ay kaldim icim disim biryani (adamin soforu Pakistanli olunca boyle oluyor) oldu adamlar yemek konusunda acaip zevksizler. senin dedigin gibi iki kizarmis tavuk yagli pilav elini kasik olarak kullaniyorsun ve karnini doyuruyorsun, bir gun arkadaslar kebap yemeye goturduler miiissss gibi doner yanindada ayran (ordaki adi LABAN) oofff ne guzel olmustu varya.

:) Bu arada etli ekmek konusunda KONYA civarlarini sezinliyorum. Dogru mu dusunuyorum Ilkokula Konyada baslamistim COk severim Konyayi. Akrabalarimdan birkismi halen oralarda yasamaya devam ediyor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 6:00 pm 
Üye

bence de chicken cottage gibi yerler çok hesaplı doyurucu aynı zamanda.kocaman patates kızartması 2-3 parça tavuk bir de içecek toplam 3 pound civarında.döner daha pahalı hem de yanında içecek patates filan yok.alırsanız ekstra para ödemeniz gerek.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 6:10 pm 

bence sirlan hakli pakistanlilarin dukkanlarindan yemem ben temiz olabilir ama ne bileyim itici geliyor bana

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 01, 2009 7:27 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Şu kebap hakkında yayınlanan makaleyi buraya aktarbilirmisiniz,böylece hepimiz bilgilenmiş oluruz,merak ettim ben şimdi ne varmış kepabta zira.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz