bir big mac menuden basliim ben efenim

bir bigmac meal £4.20 ( bigmac chips coke )
bira olayinda yelpaze biraz fazla. turkiye ile kiyaslama ben daha bira marka ve cesitliligine hakim olabilmis ve hepsini tadabilmis degilim. ama soyle soyleyebilirim sainsburys veya tesco gibi marketlerde 440ml lik 15 tane fosters budwiser calsberg gibi biralar £9 veya £10 oldugu oluyor . genellikle kampanli oldugunu soyleyebilirim. ama herhangi bir off licence denilen bizim tekel bayiilerde adet £1 ila £1.50 arasinda degismekte.
adini hatirlayamadigim dilim ekmek £1.10 civari
soyle bir anekdot veriyim sana. ilk geldigimde hava alanindan bu bizdeki elektrik prizlerini ingiltere duzenine ceviren aparattan almistim. havala alanindaki ucret hic unutmam 8.99 gibi bi rakamdi. hava alani olmasininda bir dez avantaji var ama yinede bu ulkede mal musteriye satilir hesabi heryerde bi kilit yeme olasiligin yuksek. cok ama cok fazla alternatif var. arastirirsan temel yasam urunlerini ucuza bulabilirsin.
ve yapmaman gereken en onemli nokta ise. her harcaigin paranin tl karsiligini dusunme. insan kafalari yiyecek gibi oluyor. bende yeni yeni kurtuldum desem dogru olabilir

ama gunluk olarak tl/gbp kurunu takip etmiyorum desem yalan soylemis olurum