Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:46 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngiltere'de Master ve Sonrası (Mimarlık)
İletiTarih: Sal Nis 19, 2011 7:29 am 

mrb,
şuan lisans 2. sınıftayım.
ingiltere de master yapmak istiyorum ama çoğu avrupa ülkesinde master sonrası 1 yıl veya 2 yıl staj yapma zorunluluğu var.

ben türkiyede 4 yıllık lisans eğitimi sonunda ''mimar'' ünvanı alıp proje yapmaya yetkim oluyor.
avrupa da ise 3+2 lisans ve master, 1-2 yıllık bir staj süresi sonunda bu yetkiye sahip olunuyor, toplam 7 yıl, en azından benım bildiğim fransa ve belçika da boyle. yeni mezunların önünü kesmek için geliştirilmiş bir sistem. 2 yıl çok düşük maaşlarla çalıştırıp yeni stajyer almak üzere işten çıkartılıyor.

ben master sonrasında ingiltere de kalmak isterim ama master sonrası staj zorunluluğu olup olmadığı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltere'de Master ve Sonrası (Mimarlık)
İletiTarih: Cmt Nis 23, 2011 9:44 pm 

taga59 yazdı:
mrb,
ingiltere de master yapmak istiyorum ama çoğu avrupa ülkesinde master sonrası 1 yıl veya 2 yıl staj yapma zorunluluğu var.

ben türkiyede 4 yıllık lisans eğitimi sonunda ''mimar'' ünvanı alıp proje yapmaya yetkim oluyor.
avrupa da ise 3+2 lisans ve master, 1-2 yıllık bir staj süresi sonunda bu yetkiye sahip olunuyor, toplam 7 yıl, en azından benım bildiğim fransa ve belçika da boyle. yeni mezunların önünü kesmek için geliştirilmiş bir sistem. 2 yıl çok düşük maaşlarla çalıştırıp yeni stajyer almak üzere işten çıkartılıyor.

ben master sonrasında ingiltere de kalmak isterim ama master sonrası staj zorunluluğu olup olmadığı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Ingiltere' de dediğin gibi üniversite mezunu olmak işi direk olarak bitirmiyor. Nişanlım psikoloji son sınıf öğrencisi ve ben makine mühendisiyim. Ben Türkiye' den mezun oldum ve şu ana kadar yönetici konumunda tecrübem var. Nişanlım şu an Volunteer olarak çalışıyor bir yandan, yani senin dediğin gibi düşük ücret bile değil Sıfır ücret, gönüllü.Sırf tecrübe olsun, CV ye yazabilsin diye... Bu üniversite olsun master olsun değişmiyor, burada sadece sertifikan değil, tecrüben de olması gerekiyor. O yüzden ben senin yerinde olsam bir yandan okurken bir yandan Türkiye' de çalışmaya başlar tecrübe edinir, okul bittikten sonra askerlik tecili (gerekli ise) yaptırır ve çalışmaya devam eder, sonra da eğer hala ingiltereye gelmeyi istiyorsam hem diploma hem de tecrübemi de alır öyle gelirdim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Nis 24, 2011 3:45 pm 

toplam 7 yıllık iş deneyimi (3 yılı yönetici düzeyinde) master'dan sonra iş bulmada nasıl bir etki yapar?

Örneğin 7 yıllık iş deneyimine sahip bir yüksek elektronik mühendisinin iş bulma şansı nedir?

Sanıyorum mühendisler için tek seçenek Londra.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Nis 29, 2011 7:18 pm 

hastayimba yazdı:
taga59 yazdı:
mrb,

Ingiltere' de dediğin gibi üniversite mezunu olmak işi direk olarak bitirmiyor. Nişanlım psikoloji son sınıf öğrencisi ve ben makine mühendisiyim. Ben Türkiye' den mezun oldum ve şu ana kadar yönetici konumunda tecrübem var. Nişanlım şu an Volunteer olarak çalışıyor bir yandan, yani senin dediğin gibi düşük ücret bile değil Sıfır ücret, gönüllü.Sırf tecrübe olsun, CV ye yazabilsin diye... Bu üniversite olsun master olsun değişmiyor, burada sadece sertifikan değil, tecrüben de olması gerekiyor. O yüzden ben senin yerinde olsam bir yandan okurken bir yandan Türkiye' de çalışmaya başlar tecrübe edinir, okul bittikten sonra askerlik tecili (gerekli ise) yaptırır ve çalışmaya devam eder, sonra da eğer hala ingiltereye gelmeyi istiyorsam hem diploma hem de tecrübemi de alır öyle gelirdim.

teşekkür ederim yanıtınız için.
yalnız ben tam istediğimi öğrenemedim.
ben ingiltere de masterı bitirdikten sonra 'mimar' ( veya muhendis..) mıyım?
kendi projemı yapabilir miyim ya da kendi ofisimi açabilir miyim ?
bu yetkiler turkıye de 4 yıllık lisans sonucu sahip olunuyor.
avrupa da 3+2 lisans+master ve 2 yıllık staj süresi sonunda elde edilebiliyor. yani bu adamların çok parası ve sosyal çewresi bile olsa, master sonrasında 2 yıl boyunca staj yapmadığı sürece kendine ev bile yapamaz, imzalayamaz, onaylayamaz.
ben ingiltere de bu yetki meselesini merak etmiştim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 13, 2011 12:18 pm 

Bunu en iyi Mimarlık bölümü tanınmış ya da sizin gitmeyi arzu ettiğiniz bir üniversite ile iletişime geçerek ya da ücretsiz danışmanlık servisi veren eğitim danışmanlık bürolarından öğrenebilirsiniz. Onlar tecrübeleri neticesinde size yardımcı olacaklardır :) Çünkü burada sanırım ki İngiltere'den Mimarlık mezunu olan biri çıkmadıkça geri dönüş pek olmayacaktır, olsa da kesin bir yanıt getirmeyecektir size.

Kolay gelsin :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 13, 2011 1:02 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Kaans yazdı:
toplam 7 yıllık iş deneyimi (3 yılı yönetici düzeyinde) master'dan sonra iş bulmada nasıl bir etki yapar?

Örneğin 7 yıllık iş deneyimine sahip bir yüksek elektronik mühendisinin iş bulma şansı nedir?

Sanıyorum mühendisler için tek seçenek Londra.

Ingiltere disindaki yani Turkiyedeki tecrubelerin burada hic mi hic onemi yok. Eger diger ulkelerde calisip kendine iyi bir CV hazirlamadi isen. Heleki Ingilizcen cok cok iyi degilse. Artik ucuncu dil arabmakta ikiyide gectim.

Muhendislik icin kesinlikle Londra demem. Londra disinda da bircok buyuk firma var. Ornek Soletange in ana ofisi Maidstone da Fugronun Wallingford da, BP nin Sunbury de (okey Londraya cok yakin). Skanska nin Guney Londrada. Ufak firmalari tanimam onlara birsey diyemem.

Yapmak istedigin nedir Elektronik dedinmi cok fazla dali var Nano teknoloji mi yapacaksin yada yazilim mi yapacaksin. Sony nin ana merkezi Mancester da ve dallanmis ufak bolumleri de bulunmakta. Daha vardir ama ben bukar biliyorum. Insaat firmasi istiyorsan san sayarim.

Arastirma yapman lazim.

Ingilizce ye gelince yeri gelir aninda yazi yazman gerekir eger muhendisim diyorsan sorumlulugu cok agirdir burada. Cunku bazi durumlarda cok hizli dusunmek gerekmekte.

Muhendislik icinde burada bir takim sinavlari da vermen gerekecek HSE, Operational Management gibi bunlari burada is aradiginda sana soyleyeceklerdir o belgen var mi bu belgen var mi diye.

Elinde bunlar olmazsa kapidan ziyaretci olarak bile giremeyecegin bazi firmalar var. Ornegin Network Rail.

Burada Turklerin disindada bir cok toplum var ve onlarinda icinde cok ileri duzeyde kisiler var bu dunyada sadece biz Turkler yokuz.

Rusyada Manager olan Macar bir arkadasimin su anda saha muhendisi olarak calistigini biliyorum Londrada.

Almanyada Master yapan bir Macar arkadas daha var o da Bauer firmasinin Kazakistan muduru idi yeni ayrildi ve Su anda Fransiz firmasinda saha kontrol sefi.

Libyada santiye sefi olan bir Turk arkadasim HSE officer olarak calismakata su anda.

Dusun kac kisi saydim sadece Ingilizce degil Macarca, Almanca, Rusca, Arapca ve Turkce konusan kisiler iki dil degil 3 dil konusmaktalar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 13, 2011 1:13 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

taga59 yazdı:
mrb,

Master yaptiktan sonra calisma hakkin 2 yil bu sure icerisinde bir is bulmalisin. Is buldun diyelim kesinlikle imza atamazsin cunku resmi olarak register degilsin ikinci planda olacaksin Yuksek yapman onemli degil. Staj olayida okudugun donemde yapiyorsun zaten, buradaki masterlar TR deki gibi degil biraz farkli. Su an bunlari konusmak icin cok erken once onundeki universiteyi bitir.

Register oldun ve Ingilterede oturumunu tamamen aldin diyelim. Bundan sonra sinda kendi isini acabilmen icin bazi sartlar var (tam bilmiyorum) onlari bulman lazim.

Ben bir is yerinde calistigini varsayarak; ilk adim Mimar sonra Senior Mimar sonrasinda Proje Muduru olacaksin, Senior olabilmen icin 4-5 yil calisman gerekebilir bazen daha az.
Sonrasinda yukselirsin her kademede maasin artar bonusun degisir firmanin sana verecekleri degisir.

Kendi firman icin ise once register office de firma registrasyonu yapip is pesinde kosman lazim, burada mimarlik cok ileri derecede bazen individual mimarlar isi komple alip bitirebiliyorlar yani senin anlayacagin inssati da icine alabilirler bu da ekip isidir. Ekip kurmak da epey zor Tr den gelen bir suru kisi taniyorum ellerinde sertifikalari olmadigi icin (usenip iki tane sinava girmeyip kacak olarak) buyuk isler yapamiyorlar sadece ufak tamirat isleri tanidiklari araciligi ile.

Diger prosedurlerini bilmiyorum. Bu kadar bahsedebilirim.
Sanirim kafandaki bazi sorulari yanitlamis oldum tam aydinlatamam cunku mimarlik bana uzak. ben is ona epey uzagim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz