Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:43 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İngiltere'de IT Auditor olarak çalışmak
İletiTarih: Sal May 17, 2011 11:28 am 

Öncelikle kendimle ilgili kısa bir bilgi vereyim. İngilizcem iyi düzeyde, TOEFL'dan B2 seviyesine tekabül eden 97 aldım. Hesabımda yeterince param var. Evliyim ve bir çocuğum var. Türkiye'nin büyük bir bankasında IT Auditor, Senior IT Auditor ve son olarak IT Audit Manager olarak çalıştım. IT Audit alanında uluslararası kabul gören CISA sertifikası sahibiyim. Son iki yılda İngiltere'ye business ve turistik amaçlı olarak iki defa giriş çıkış yaptım.

Bir süredir kariyerime İngiltere'de devam etme düşüncesi varken, dün ilk defa Londra'daki bir recruitment firmasıyla bağlantıya geçtim. Firma yetkilisi benim için uygun bir iş olduğunu ve telefonda görüşmek istediğini söyledi. Bu akşam telefonda görüşeceğiz.

Açıkçası ilk bağlantıya geçtiğim yerin olumlu sayılabilecek bir cevapla dönmesi beni şaşırttı ve hazırlıksız yakalanmama neden oldu. Bugüne kadar hiç vizenin sorun olacağını düşünmemiştim, bu nedenle araştırma da yapmamıştım. Bugün biraz araştırma yapınca bir takım sorunlar yaşayabileceğimi anladım. Bir bilen aşağıdaki hususlarda yardımcı olursa memnuniyet duyarım.

1- Sanırım benim Tier 2 General vizesiyle başvurmam gerekiyor. Bu vize türünden başvurmak için ise işin shortage list'te yer alması gerekiyor. Burada yoksa resident labour market test gerekiyor. Benim başvurduğum iş shortage list'de değil. Bunun için de en az 28 gün ilanda kalması vs. vs. şartlar gerekiyor. Şimdi benim merak ettiğim şu, İngiltere'deki bir firma bu kadar bürokrasiyle uğraşır mı? En azından örneği var mı? Recruitment firmasının oldukça meşakkatli bu sürecin farkında olduğuna eminim, çünkü özellikle international applicant olduğumu belirtmiştim. İşbu halde recruitment firmasının işi bildiğini ve kendimi bu firmanın kollarına bırakmanın en iyisi olduğunu düşünebilir miyim?

2- Bu iş olursa, benim sponsorum recruitment firması mı olacak, esas firma mı?

3- Recruitment firması işi ayarlarsa benden ücret talep eder mi?

4 - Bu tip pozisyonlar için telefonla ya da video konferansla alım yaparlar mı? İş ciddiye binerse henüz süresi dolmamış turist vizemle gidip firma ya da firmalarla mülakat yapabilir miyim?

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ediyorum,

Saygılar,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltere'de IT Auditor olarak çalışmak
İletiTarih: Sal May 17, 2011 5:58 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Oncelikle elindeki CISA sertifikasi burada is yapar geriye kalanlar ise Ielts Ket sadece gostermelikten oteye gidemez. (bende ornekleri cok Adam elinde sertifika ile geliyor sunu yaz diyorsun tik yok) Burada yuzyuze ve seni denemedikleri surece Ingilizce sertifikasinin hukmu yok isverenler icin.
Oncelikle hemen kapilma Recruitment firmasi burda her kose basinda ve sahte de cikabilirler bir arkadasimizin basina 2005 yilinda geldi ve yuklu bir miktarda para kaptirdi.
Onlardan net ve kesin cevap almadan kesinlikle hareket etme mumkunse kontrat iste. Kimler ve neciler kimlerle calisiyorlar ve ne gibi hizmet sunuyorlar. Bunlari iyice ogren.
Hicbirsey imzayi atana kadar olumlu degildir unutma. Hayat ta iki seye inan resmi kagida ve paraya. Soz ucar yazi sonsuza dek kalir.
Simdi sorunlarina gelelim;

1- Eski adi ile WORK PERMIT yada HSMP yeni adi ile Tier 1 v Tier 2 ben hala kim kimdir nasildir anlamis degilim. Senin durumun Work permite (eski kafali olarak cevapliyorum) girer. Yazdiklarin dogru listede olmasi ve 28 gun sarti gerekli AAAMMMMAAA ozel durumlarda var tabiki. Isveren senin adina direk yazi yazar ve derki bu adam bu olaylardan dolayi gibi benim isime fazlasi ile yaramaktadir basarilidir ve bizimle kendini kanitlayacagina inaniyoruz der. Olay biter kimse olayi geri donduremez.
Kesinlikle recruitment firmasinin kim oldugunu ne oldugunu bilmeden hareket etme onlari iyice ogren. Recruitment firmasi sadece senin ile isveren arasinda koprudur ve hic bir sekilde SENDEN para talep etme hakkina sahip degildir.

2- Eger bu is olursa recruitment firmasi senin adina firma iliskisini kullanarak work permit basvurusu yapar. Kesinlille sponsorun ISVERENINDIR.

3- Yukarida yazdim. Talep etme hakki yok am asana sozlesme gonderiri sende okumadan imzalar ve orada yaziyor ise o zaman odersin. Cunku sen Kabul etmis olursun.

4-Telefonla seninle bir kisi konusur konferans olmaz. Cunku firmadan bir kisi seninle ilgilenir eger ki devreye diger sahislar girerse dikkat etmen gerekir. Eger seni davet ederler ise gidebilirsin ama WORK PERMIT icin basvuru yapildigi andan itibaren Ingilterede BULUNAMAZSIN.

Kolay gelsin aklina takilan olursa biz buralardayiz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İngiltere'de IT Auditor olarak çalışmak
İletiTarih: Sal May 17, 2011 6:14 pm 

Cevaplar için teşekkürler. Aslında TOEFL'ı sadece Tier 2 için B1 seviyesinde ingilizce gerektiği için yazmıştım. Yoksa ehliyet araba kullanmıyor, farkındayım.

Recruitment firmasının yerine yurduna, internet sitesine bakınca baya ciddi bir yere benziyor. (http://arkaudit.com) Adamla da zaten linkedin üzerinden irtibata geçtim ve referansları falan olan birisi.

Aslında benim Türkiye'de gayet iyi bir işim var, iyi de para kazanıyorum. Gitme sebebim daha çok kendimi geliştirmek ve Türkiye'de senior manager pozisyonlarına hazırlık yapmak. Kısmet olursa bir iki sene kalıp dönmeyi düşünüyorum. Onun için çok da aceleye getirmemi gerektirecek bir durum yok, aynen önerdiğiniz gibi işimi garantiye almadan hareket etmem.

Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz