deep_love yazdı:
Bugun yine gittim hsbcye.Bu sefer baska birisiyle gorustum.Sordum bana hesap acamama nedeniniz nedir diye...
Acmaya veya acmamaya biz karar veremiyoruz.Bilgisayardan sisteme bilgilerimi girmisti.Sonucu sistem veriyor.Sistemin kararini degistiremiyorlarmis.Daha onceki seferde en az 6 ay kadar burada zaman gecirmis olman lazim dedi...
Sastim kaldim vallahi...
Hsbc iyi guzel de salakca isleri oluyor. Bende ilk Ingiltereye geldigimde HSBC den actirdim tanidik dedik o dedik bu dedik. Ama hepsi bos once yuzumuze gulduler senin gibi bizden de birsuru evrak istediler bende hazirladim verdim hesabi actik. Ama sonrasinda 6 pound aylik odeme yil bitince 12 pounda cikti durmadan hesap adini degistiriyorlar falan filan. birkere hesabin negatif olsun -10 pound olsa bile inanilmaz komisyon uyguluyorlar.
En son Natwest e gittik hesap actirdik cok kolay oldu. Lloyds a git digerlerine git denemende fayda var hepsi ayni sonucta ufak tefek farkliliklar olsada o kadar cok degil milyonlarca pound yatirmadiktan sonra
Bir suru banka var herbirine git ve onlara sadece yeni geldigini hesap actirmak istedigini soyle onlar sana randevu vereceklerdir. Bir cok banka aylik bankaya ne kadar koyacaksin diye sorar. Eger buna iyi bir cevap verir ve/veya isyerinden maasinla ilgili net yaziyi verip maasinin bu bankaya yatacagini soyler isen isleri daha da hizlandirirlar.
dertleri para sen degilsin sistemde senin adin girildiginde credit score u acilir eger bankadan surekli hareketin var ise odemelerin maasinin yatmasi harcamalarin gibi score un yukselir. buda senin icin ileride avanaj saglar.
ve tum bankalar senin bu credit score un ile ilgilenir. iyi bir score iyi bir banka gecmisi demektir.