Son ziyaretiniz: Sistem saati: Per Şub 09, 2012 10:25 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 40 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Ingiltere'de banka hesabi acmak...
İletiTarih: Per May 20, 2010 8:15 pm 
Yeni Üye

Merhaba arkadaslar gecen haftadan beri banka hesabi acmka icin ugrasiyorum ama acmiyorlar.
Uzerime kayitli bir fatura gosterdim, payslip gosterdim, isyerimdeki menagerdan mektup gosterdim.Daha ne yapmam gerekiyor bilemiyorum...
Yardimci olur musunuz lutfen???

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Ingiltere'de banka hesabi acmak...
İletiTarih: Per May 20, 2010 8:18 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

deep_love yazdı:
Merhaba arkadaslar gecen haftadan beri banka hesabi acmka icin ugrasiyorum ama acmiyorlar.
Uzerime kayitli bir fatura gosterdim, payslip gosterdim, isyerimdeki menagerdan mektup gosterdim.Daha ne yapmam gerekiyor bilemiyorum...

Hangi bankalari denedin, Bu kadar evrak verdikten sonra hemen acmalari lazim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per May 20, 2010 11:02 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

deep_love yazdı:

ben hsbc ye gittim sadece fatura istediler suan uzerimde fatura oolmadigi acamadim.,,bence dene kesin acarsin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 21, 2010 1:32 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

bu benim uk geldigimde mart ayında(devreyiz :) ) en cok sasırdıgım olay olmustu.yerlesimde geldigim icin turkiyeden belli bir miktar parayla geldim tabiki cepte gezdirmek akıl kari degil esime yardımcı olmasını soyledim.izinn gununde bankaya gittik ve yeni hesap actırmak istedigimizi soyledik(esimin kendi hesabının oldugu banka)esim uk yeni geldigimi ve adıma bi adres kaydı olmadını soyledi o zaman esinizin adına fatura istiyolar(bir nevi kefil) gun sonraya randevu verdiler verilen saatte bankada olduk.banka muduru bizi ayrı bir offise davet etti orada belli belgeler var yaklasık 10 sayfa onları dolduruyor sizde sorulan sorulara cevap veriyorsunuz.bu arada pasaportunuzun fotokopisini alıyolar.10 gun sonra debit kartım ve safe hesabımın kartı geldi yanlız yeni hesap oldugu icin sadece kendi bankanızdan islem yapıyorsunuz para cekme vb.benim banka basic hesaptan isletim ucreti almıyor LLOYDS TSB.hatta cek bile gonderdiler:))75 gundur burdayım ilk hafta hallettim cunku biliyorsun adına fatura olmaz zorunda bizim evin telefon ve interneti benim adıma debitten kesiyolar simdiden adına belge biriktirmeni tavsiye ederim.tv licanse tel internet consul tax vb

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 21, 2010 9:21 pm 
Yeni Üye

sirlan yazdı:
Hangi bankalari denedin, Bu kadar evrak verdikten sonra hemen acmalari lazim.

Hsbc,Halifax,Lloyds...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 21, 2010 9:26 pm 
Yeni Üye

Bugun yine gittim hsbcye.Bu sefer baska birisiyle gorustum.Sordum bana hesap acamama nedeniniz nedir diye...
Acmaya veya acmamaya biz karar veremiyoruz.Bilgisayardan sisteme bilgilerimi girmisti.Sonucu sistem veriyor.Sistemin kararini degistiremiyorlarmis.Daha onceki seferde en az 6 ay kadar burada zaman gecirmis olman lazim dedi...
Sastim kaldim vallahi...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 21, 2010 9:36 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

deep_love yazdı:
Bugun yine gittim hsbcye.Bu sefer baska birisiyle gorustum.Sordum bana hesap acamama nedeniniz nedir diye...
Acmaya veya acmamaya biz karar veremiyoruz.Bilgisayardan sisteme bilgilerimi girmisti.Sonucu sistem veriyor.Sistemin kararini degistiremiyorlarmis.Daha onceki seferde en az 6 ay kadar burada zaman gecirmis olman lazim dedi...
Sastim kaldim vallahi...

Hsbc iyi guzel de salakca isleri oluyor. Bende ilk Ingiltereye geldigimde HSBC den actirdim tanidik dedik o dedik bu dedik. Ama hepsi bos once yuzumuze gulduler senin gibi bizden de birsuru evrak istediler bende hazirladim verdim hesabi actik. Ama sonrasinda 6 pound aylik odeme yil bitince 12 pounda cikti durmadan hesap adini degistiriyorlar falan filan. birkere hesabin negatif olsun -10 pound olsa bile inanilmaz komisyon uyguluyorlar.

En son Natwest e gittik hesap actirdik cok kolay oldu. Lloyds a git digerlerine git denemende fayda var hepsi ayni sonucta ufak tefek farkliliklar olsada o kadar cok degil milyonlarca pound yatirmadiktan sonra :)

Bir suru banka var herbirine git ve onlara sadece yeni geldigini hesap actirmak istedigini soyle onlar sana randevu vereceklerdir. Bir cok banka aylik bankaya ne kadar koyacaksin diye sorar. Eger buna iyi bir cevap verir ve/veya isyerinden maasinla ilgili net yaziyi verip maasinin bu bankaya yatacagini soyler isen isleri daha da hizlandirirlar.

dertleri para sen degilsin sistemde senin adin girildiginde credit score u acilir eger bankadan surekli hareketin var ise odemelerin maasinin yatmasi harcamalarin gibi score un yukselir. buda senin icin ileride avanaj saglar.

ve tum bankalar senin bu credit score un ile ilgilenir. iyi bir score iyi bir banka gecmisi demektir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 21, 2010 10:03 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

dostum esinin hesabının oldugu bankayla calısmanı tavsiye ederim.esiniz ben sizin musterinizim vb tarzında konussun yerlesim vizen var her turlu hakkın var uk de acmak zorundalar dedigim gibi ben geldigimin 5 gununde hesap actırdım hatta parayı gorunce banka isterseniz visa da verelim dediler yok dedim.esinizle gitmeniz ve burada yerlesim vizeniz(settle)olmanız herseyi cozer

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal May 25, 2010 11:57 am 
Üye

Banka hesabi konusunda temel olarak iki evrak istenir :
1) Proof of Id - Bu bizler icin uzerinde gecerli vize olan pasaport oluyor.
2) Proof of Address - Bu ise uzerinde adres bulunan resmi bir belge demektir. Eger sigorta odemesi yapiyorsaniz, sigorta odeme evraki yeterlidir. Ya da vergi oduyorsaniz, HM Revenue'dan gelen resmi bir evrak adres delili kabul edilir. Fatura vs. ise ikinci seviyede ama gecerli evraklardir.
Ben de zorlanmistim, ama sigorta odemesi makbuzunu gorunce hemen actilar HSBC'de.
Baktiniz olmuyor, gidin Turkish Bank'a, daha esnek davranabilirler. Acin hesabi, 2-3 ay ekstreniz gelsin (ama hesap acarken sorun, statement gonderiyorlar mi diye). Sonra o statementlar sizin adres deliliniz olur. Onlarla istediginiz bankada hesap acarsiniz...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal May 25, 2010 4:04 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

sanatci yazdı:
Banka hesabi konusunda temel olarak iki evrak istenir :
1) Proof of Id - Bu bizler icin uzerinde gecerli vize olan pasaport oluyor.
2) Proof of Address - Bu ise uzerinde adres bulunan resmi bir belge demektir. Eger sigorta odemesi yapiyorsaniz, sigorta odeme evraki yeterlidir. Ya da vergi oduyorsaniz, HM Revenue'dan gelen resmi bir evrak adres delili kabul edilir. Fatura vs. ise ikinci seviyede ama gecerli evraklardir.
Ben de zorlanmistim, ama sigorta odemesi makbuzunu gorunce hemen actilar HSBC'de.
Baktiniz olmuyor, gidin Turkish Bank'a, daha esnek davranabilirler. Acin hesabi, 2-3 ay ekstreniz gelsin (ama hesap acarken sorun, statement gonderiyorlar mi diye). Sonra o statementlar sizin adres deliliniz olur. Onlarla istediginiz bankada hesap acarsiniz...

HM den ne zaman mektup gelir veya mektup talep edilebiliyormu bir bilgin varmi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 40 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: