Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal Şub 07, 2012 11:38 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 40 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Ingiltere'de banka hesabi acmak...
İletiTarih: Çar May 26, 2010 2:51 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

poyraz_cem yazdı:
sanatci yazdı:
Banka hesabi konusunda temel olarak iki evrak istenir :
1) Proof of Id - Bu bizler icin uzerinde gecerli vize olan pasaport oluyor.
2) Proof of Address - Bu ise uzerinde adres bulunan resmi bir belge demektir. Eger sigorta odemesi yapiyorsaniz, sigorta odeme evraki yeterlidir. Ya da vergi oduyorsaniz, HM Revenue'dan gelen resmi bir evrak adres delili kabul edilir. Fatura vs. ise ikinci seviyede ama gecerli evraklardir.
Ben de zorlanmistim, ama sigorta odemesi makbuzunu gorunce hemen actilar HSBC'de.
Baktiniz olmuyor, gidin Turkish Bank'a, daha esnek davranabilirler. Acin hesabi, 2-3 ay ekstreniz gelsin (ama hesap acarken sorun, statement gonderiyorlar mi diye). Sonra o statementlar sizin adres deliliniz olur. Onlarla istediginiz bankada hesap acarsiniz...

HM den ne zaman mektup gelir veya mektup talep edilebiliyormu bir bilgin varmi?

dostum eger maaslı calısansan HM Revenue pek isin yok.eger kendi isyerin varsa daha cok muhattap oluyorsun(bizdeki maliye muhasebeci.isveren dongusu).sizin vergiyle isiniz uk deki mali yıl bası olan nisanda olur isyeriniz size p60 belgenizi verir orda ne kadar vergi vb odedigizi gecmis yıl icin gorursunuz onun dısında isiniz olmaz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar May 26, 2010 12:58 pm 
Üye

Maasli calisanlarin da National Insurance odedigini dusunursek, oradan gelecek bir odeme dekontu da adres delili olacaktir.

pgs79 yazdı:
poyraz_cem yazdı:
sanatci yazdı:
Banka hesabi konusunda temel olarak iki evrak istenir :
1) Proof of Id - Bu bizler icin uzerinde gecerli vize olan pasaport oluyor.
2) Proof of Address - Bu ise uzerinde adres bulunan resmi bir belge demektir. Eger sigorta odemesi yapiyorsaniz, sigorta odeme evraki yeterlidir. Ya da vergi oduyorsaniz, HM Revenue'dan gelen resmi bir evrak adres delili kabul edilir. Fatura vs. ise ikinci seviyede ama gecerli evraklardir.
Ben de zorlanmistim, ama sigorta odemesi makbuzunu gorunce hemen actilar HSBC'de.
Baktiniz olmuyor, gidin Turkish Bank'a, daha esnek davranabilirler. Acin hesabi, 2-3 ay ekstreniz gelsin (ama hesap acarken sorun, statement gonderiyorlar mi diye). Sonra o statementlar sizin adres deliliniz olur. Onlarla istediginiz bankada hesap acarsiniz...

HM den ne zaman mektup gelir veya mektup talep edilebiliyormu bir bilgin varmi?

dostum eger maaslı calısansan HM Revenue pek isin yok.eger kendi isyerin varsa daha cok muhattap oluyorsun(bizdeki maliye muhasebeci.isveren dongusu).sizin vergiyle isiniz uk deki mali yıl bası olan nisanda olur isyeriniz size p60 belgenizi verir orda ne kadar vergi vb odedigizi gecmis yıl icin gorursunuz onun dısında isiniz olmaz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per May 27, 2010 11:12 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

saolun guze acikladiniz fakat benim o gelecek mektuba ihtiyacim var.tax office bana mektup falan gondermedi ben mektup talep edemezmiyin?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per May 27, 2010 6:59 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Sen bir daha denedinmi baska bir bankayi?
Cunku anladigim kadari ile diger bankalar da ayni sekilde cevap veriyor ise isler biraz karisik cunku credit skorun negatif demektir. bu nasil olur onu anlamak zor.
HM revenue ile arkadaslarin dedigi gibi eger maasli calisan isen isin olmaz cunku onlar senin adresine P60 belgesini sadece Nisan ayinda gonderirler. Onun haricinde sadece senin odedigin verginin diliminin degistigine dair belge gonderilir.

Bu belge yerine sirket muhasebecisinden alacagin antetli bir yazi ne kadardir is yerinde calistigin ne is yaptigin ne kadar maasin oldugu, ingiltereye gelmeden onceki adresin ve ingilteredeki adresinin yazili oldugu bir yazi almalisin.
Bu yaziyi antetli kagida yazmali ve yetkili kisi imzalamali ve telefon belirtilmeli banka teefon edip teyit edebilir.

Ornek mektup asagidaki gibi;

Dear Sir/Madam,
I can confirm that Mr .......(Ad Soyad)........ is employed on a full-time basis with our company, .....(Firma adi)........... and that his current salary is £...(maasin)..... (under review). I can also confirm that .....~(firma adi) .... will provide any guarantees that may be required on request to Head Office. His Previous address is .......(TR adresin yada eski adresin ) .......................................... Current UK address is .......(UK adresin yada yeni adresin) .............................. I would be grateful if you could process his application accordingly.
Yours faithfully

Sayfa başı
Çevrimiçi Profile bak  

İletiTarih: Per May 27, 2010 10:40 pm 
Yeni Üye

Merhaba arkadaslar,ben gectigimiz hafta hesabi actim Natwest banktan.
Hsbc bankasinda herseferinde farkli kisilerle gorusmustum.HEr seferinde fazla evrakla gittim.Ustelik her seferinde olmayan evraklari bahane edip ,credimden dolayi veremiceklerini baska bir evrakin olmasi durumunda acma imkanlarinin olacagiin soylemislerdi.En son gittigimde baktilar bahane uyduracak birsey kalmamis tama hemen acalim bir hesap dediler.Ardindan her ay 8 pound kesilecek kabul ediyormusun diye sordular.Bende neden dolayi kesilecegini sordum...
Ingiliz vatandasi olmadigim icin 12ay boyunca kesilecegini soylediler.Bende sinirlendim.
Dedim ki;burada en iyi bilgiye sahip olan kim?
Neden herkes farkli seyler soyluyor?
Her biriniz farkli seyler istiyorsunuz.Neden hepsini bir kerede soylemiyorsunuz beni ugrastiriyorsunuz?
Cevaplari hep sacma sapandi.Uzun lafin kisasi kendilerini agirdan satiyorlar,paralarida cebe indiriyorlar.

Ardindan Lloydsa gittim 1 hafta sonrasina rabdevu verdiler.Bende Natweste gittim.Incilediler bilgileri sonra hemen bir hesap actilar...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per May 27, 2010 10:47 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

deep_love yazdı:
Merhaba arkadaslar,ben gectigimiz hafta hesabi actim Natwest banktan.
Hsbc bankasinda herseferinde farkli kisilerle gorusmustum.HEr seferinde fazla evrakla gittim.Ustelik her seferinde olmayan evraklari bahane edip ,credimden dolayi veremiceklerini baska bir evrakin olmasi durumunda acma imkanlarinin olacagiin soylemislerdi.En son gittigimde baktilar bahane uyduracak birsey kalmamis tama hemen acalim bir hesap dediler.Ardindan her ay 8 pound kesilecek kabul ediyormusun diye sordular.Bende neden dolayi kesilecegini sordum...
Ingiliz vatandasi olmadigim icin 12ay boyunca kesilecegini soylediler.Bende sinirlendim.
Dedim ki;burada en iyi bilgiye sahip olan kim?
Neden herkes farkli seyler soyluyor?
Her biriniz farkli seyler istiyorsunuz.Neden hepsini bir kerede soylemiyorsunuz beni ugrastiriyorsunuz?
Cevaplari hep sacma sapandi.Uzun lafin kisasi kendilerini agirdan satiyorlar,paralarida cebe indiriyorlar.

Ardindan Lloydsa gittim 1 hafta sonrasina rabdevu verdiler.Bende Natweste gittim.Incilediler bilgileri sonra hemen bir hesap actilar...

Bu konuda basariya ulastigina sevindim. HSBC bu konularda acaip davraniyor. bahsetmistim hafta sonu 10 pound negatif e dustuk diye 125 pound ceza ketiler bende hemen hesabi kapattim Natwest te actim nisan ayinin basinda.

Sayfa başı
Çevrimiçi Profile bak  

İletiTarih: Pts May 31, 2010 11:41 pm 
Üye

Ben bu konuya bir katki daha yapmak istiyorum.
Turkiye'den yeni gelecek arkadaslarin kredi skoru dogal olarak yok. O yuzden daha gelmeden Turkiye'de iken, www.hsbc.co.uk sitesinden PASSPORT ACCOUNT hesabi icin basvurmanizi oneririm. Eger oradaki evraklari tamamlarsaniz, gelir gelmez hesabinizi acabilirsiniz. Ben bu hesabi acmak icin gittigimde, kisa bir sohbetten sonra bana normal bir hesap teklif ettiler, ben de kabul ettim ve hesabimi actilar.
Ilginc olani ben de ilk Natwest ile gorusmustum ve hesap acamamistim, evraklarim eksik oldugu icin. Aslinda biraz da bozulmustum yardimci olmadilar diye.
Turkiye'den yeni gelecek arkadaslara ozellikle soylemek istiyorum : Ingiltere'de yasayacaksaniz banka hesabi cok cok onemli !

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Eyl 24, 2010 9:53 pm 

hsbs gıtmeyın cunku onlarda pasaport hesap dedıklerı olay var onu yaptırmaya calsııyolar
1 yıl sozlesmelı hesap acma sonrasın da odemenıze gerek kalmıyo ama neden 100 pound veresınıuzkı bosu bosuna bende bıll lerı ustume almaya calısıcan hafta bakalım ne olcak

En son KENANX1 tarafından, Cmt Eyl 25, 2010 11:31 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 25, 2010 9:12 am 
Üye

arkadaslar bende hesap acmaya gittim lloyds banka
esimin hesabina join hesap actilar
pazartesi gittim carsamba hesap kartiini ve cek defterini yolladilar az once de sifrem geldi
s

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 25, 2010 3:09 pm 
Üye

ingiltere'de banka hesabı actırmak kabus gibi birsey. Adamlar hesap acmak icin bile 9 gun sonraya randevu verdiler neymis cok yogunlarmıs.
Evet gercekten ingiltere de banka hesabınız ve debit kartınız yoksa bir hicsiniz :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 40 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: