Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 5:35 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: İNGİLTERE'DE ANTLAŞMA YAPTIĞIM BİR ŞİRKETİ POZİSYONU HAKKIND
İletiTarih: Per Arl 02, 2010 11:59 am 

İskoçya'da Mj Premiers Construction Limited şirketiyle geçici işçi müdürlüğü pozisyonuna 24 aylık konrat imzaladım.Şirketim Londra'daki acntesi olan Surma travel Agency firmasına vize işlemleri için yolladı.Londra acentesi bana doldurmam gereken belgeleri gönderdi fakat 930 pound ücret talep etti.Bende şirketimle görüştüm şirket yarısını ben ödeyebilirim dedi.Daha önce Amerika'da çalıştım ve bu işlemleri şirketim halletmişti ben işe giriş ve vize için hiç para ödememiştim.Şirket yarısını ödese bile ben yinede kalan parayı ödeme konusunda bu süreçle ilgili şüphelerim olduğundan kararsız kaldım ve şirkete durumu anlattım.lütfen bu konuyla ilgili bana yardımcı olurmusunuz?Londra'daki acente ve bu iş süreci ile ilgili şüphelerim var.
Saygılarımla,
Serkan YILDIRIM

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: İNGİLTERE'DE ANTLAŞMA YAPTIĞIM BİR ŞİRKETİ POZİSYONU HAKKIND
İletiTarih: Per Arl 02, 2010 12:50 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Ustadim
sizin probleminiz bir immigration problemi degil , Home Office in vize ucreti ve work per mit ucretini kimin odeyecegi konusunda herhangi bir talimati yok , kim oderse oder o para Home Officenin cebine girecek sonunda , ( O sizin sirketinizle aranizda olan bir durum )

Ikincisi ise sizin durumunuz amiyane tabirle ayakbasti parasi olarak nitelendirilebilir , ben ne duydum nede gordum Birlesik Krallik sinirlari icerisinde bir ise girerken para verildigini ???

Bircok arkadasim oldu Muhendis ve Mimar Iskocyaya ve Kuzey Irlandaya buyuk sirketler vasitasiyla kontrat altinda calismaya giden fakat onlarin butur masraflari sirketleri tarafindan karsilandi .

Sitede Sirlan adinda bir arkadasimiz var kendiside work permitle burada bulunmaktadir , ozel bir sirketde calismaktadir ve bukonuda cok bilgilidir , onceki mesajlarinda kendisi bu tur problemlerin sirketi tarafindan halledildigini soylemisti (Vize ,Work permit vs )
Kendiside mesajinizi gorecektir
Umarim yardimci olur

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 02, 2010 12:56 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Endiselerinde haklisin, dikkatli olman gereken bir konu.
Yillar once benim basima da buna benzer bir olay gelmisti.

Oncelikle tum islemlerini araci kurum yapmakta anladigim kadari ile. Bu surecte sana orijinal work permiti gonderdilermi. Eger gondermediler ise nasil VIZE islemi yapacaklar.

Work permitin ucreti sirket tarafindan ~ODENEN ve BASVURULABILEN bir sponsorluk belgesi oldugundan sen KENDI BASINA yapamazsin ve bu surec basladiginda Ingilterede olmaman gerekmekte. Bunun ucreti yaklasik 170 pounddur.

Bu belgeyi aldiktan sonra sirket sana gonderir ve sende Istanbulda vizeye basvurursun 450- yada 500 lira gibi bir ucreti vardir. ve vize 5 yilliktir.

930 pound abartilmis bir rakam ve ise giris ile ilgili hicbir yerde para ODENMEZ. istiyorlarsa suphelenmekte haklisin.

Simdi isleri bitirdim zamanim var.

Oncelikle sozlesmeni bilmiyorum ne yaziyor Work Permit konusunda. bunu iyice oku.

IngilteredeWork Permit isleyis sirasini yazayim;

1- Sozlesme imzanmasi.
2- Isveren tarafindan Home Office den Work permitin cikmasi (yaklasik 1 haftada cikar) ucretini firma odemek ZORUNDADIR. eger firma derseki sen odeyeceksin maasindan kesilmesini yada sozlesme maddelerine bakilmasini talep edebilirsin. Work permit basvurusu sirasinda UK de ikamet etmeyeceksin cikis yapacaksin.
3- Work Permit in sana ulasmasi; hazirlayacagin evraklarla birlikte Vize ye basvuru yapacaksin Evraklar fazla degil. vize ucretini sen odeyeceksin bunu da firmadan expense yapip talep edebilirsin. Vize islemi de 2 gunde belli oluyor benimki sabah 10 da verdik aksamina aradilar hazir gel al dediler.
Bu arada esin ve cocugun var ise beraberinde gelecekler ise onlarinda pasaportlarini ve senin work permitin kopyasi ile diger belgeleri hazirlayip ayni anda verebilirsin.
4- UK ye hos geldin.
5- Ilk isin NI (National Insurance) alip isverene bildirmek olsun.
6- Maasin brut yillik ise maasindan vergi kesilecektir. Bu belgeleri iyi saklamani tavsiye ederim. Cunku kanunlar geregi tek bir seferde UK ye girmemek kaydi ile 6 aydan fazla UK disinda calisiyor isen vergi odemezsin ve bunu sirketinden alacagin gorevli belgesi ispatlayabilirsin.

Simdilik bunlar aklima gelenler.
Aklina takilan bir sey olursa cekinme yaz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 02, 2010 2:27 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

http://www.allinlondon.co.uk/directory/1301/2095.php
turizm acentasi ile ilgili web sitesi....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Arl 03, 2010 9:21 pm 

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Öncelikle Londra acentesi Surma Travels immigration consultancy ve benim işle ilgilenen kişinin adı Mr.Rowland Christien .Şirket bana iş daveti ve kontrat gönderdi bende doldurup mail yoluyla geri gönderdim,şirket sonra mesaj gönderdi bana kalan işleri şirketin acentesi olan yerle halletmemi söyledi zaten aynı saatlerde acentedende mesaj geldi.bana vize formları geldi.Ben bu formları,pasaport kopyasını ve biyometrik fotoğrafımı yolladım.Fakat benden
Consultation Fee: £550 Pounds
Melfloquine Tax: £380 Pounds Only
Total fee required for visa processing: £930 Pounds talep ettiler.Bende şirketle görüştüm ve daha önce Amerikan firmasında çalıştığımı masraf olarak cebimden harcama yapmadığımı anlattım.Fakat şirket ancak bu paranın yarısını karşılayacağını ve bu sistemin şirket politikası olduğunu söyledi.Benden 450 pound ücreti cebimden acenteye havale göndermemi söylediler ve açıkçası ben dolandırılmaktan korkuyorum.Bu konuda londra'da olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirmi acaba şirket ve acente güvenilirmi değilmi diye araştırsak.Sizden bu konuda bi destek alabilirmiyim.Unutmadan şirketle anlaştığım ücret 6000 pound sizce iyi bir rakammı o bölgeye göre?sektör inşaat ve yapı üzerine olacak benim pozisyonumda casual workers manager .Teşekkür ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Arl 04, 2010 12:00 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Ben senden senin kontratini iyice ve detaylari ile okumani istiyorum. Cunku acik bir kapi var o iste. Burda firmalar araci firmalar kullanir ama hic duymadim ki bu kadar yuksek meblaglar dondugunu.

o firmanin iyi yada kotu oldugunu soylemem zor. buna ben karar veremem cunku bir suru araci firma var burada hidistandan pakistandan uzakdogudan ordan burdan isci getiren yada vize almaya yardimci olan.

Maas konusuna gelince de 6000 pound aylik ekstrim bir rakam. hemde cok fazla insaat isindeki en ust duzey manager maasi. Insaat isinde calisan bir muhendisin maasi yillik 35000 poundu gecmez hemde Ingiliz eger master yapmissan ve senior engineer isen 45000 50000 arasi alirsin. o da ingilterenin heryerinde aynidir. Eger petrol isinde calisiyorsan 100000 lerin uzerine cikarsin.

gecici isci managerliginden bahsediyorsun nasil isci ayarlayacagini biliyormusun burada zaten gecici iscileri jobcenterler yada araci agent ler gonderir firmalara arada bizde calisiriz onlarla.

http://www.bath.ac.uk/hr/hourlypaids/Output.pdf

bu listeden bakabilirsin iscilere ne kadar verildigini gorebilirsin. Yillardir insaat sektorunun icindeyim ve su andada amerikan hollanda ortakli bir firmanin uk subesindeyim merak ediyorsan. kisacasi bizim 280 tane dunya capinda subemiz var. 35000 kisilik calisan kadromuz var. hal boyle iken ister istemez rakmalari goruyor ve gittigin ulkelerdeki is arkadaslarinin durumunu gorup degerlendirebiliyorsun.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Arl 04, 2010 12:21 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Aklima simdi geldi
Bizim diger ulkelere vize almak icin calistigimiz araci kurumlarin fiyatlarini vereyim sana
Rusya 1 yillik multi Business vize 450 pound
Algeria 6 aylik multi Business vize 175 pound
S Arabia 6 aylik multi Business Work vize 185 pound
Vietnam 6 aylik multi Business vize 85 pound
Angola 6 aylik multi Business vize 190 pound
Libya 6 aylik multi Business vize 120 pound.
Schengen vize 60 Euro.

Yukaridaki rakamlara tum masraflar dahildir araci kurumun masraflari da dahil. ve yukaridaki tum ulkelerin vizeleri benim pasaportumda mevcuttur. Tabi ki bu basvurular UK den yapilan basvurulardir. En pahalisi Rusyadir cunku 1 yillik vize en yuksek ucrete tabidir. 6 aylik istersen 170 pound dur.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz