Forum kuralları
1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.
2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi
|
1 sayfadan 1. sayfa
|
[ 3 ileti ] |
|
| Yazar |
Mesaj |
|
malazlar
|
İleti başlığı: İngiltere de Amerikadan web üzerinden ürün satın almak Tarih: Cum Eyl 11, 2009 8:01 pm |
|
|
|
Arkadaşlar iyi günler, yakın zamanda bir mani çıkmazsa ingiltereye gelmeyi düşünüyoruz, dil eğitimi için. İngiltere de iken amerika veya başka ülkelerden kendimiz için laptop vs... gibi ürünleri sipariş vererek satın aldığımızda, shipping dışında vergi vesaire gibi bir giderimiz varmıdır. Türkiye deki gibi gümrük uygulamaları mevcutmudur ?
Teşekkür ederim.
|
|
| Sayfa başı |
|
 |
|
Admin
|
İleti başlığı: Re: İngiltere de Amerikadan web üzerinden ürün satın almak Tarih: Pts Eyl 14, 2009 1:11 pm |
|
| Site Müdavimi |
 |
|
|
customs dedikleri vergiler var fakat , sistem turkiyedeki gibi agir zahmetli ve cileli degil.
net bilgi veremiyorum suan hangi urunde vergi var hangisinde yok ama odeme konusu cok kolay. mesela bir urun siparis ettiniz ve bu ulkeye girisinden dolayi vergiye maruz kaldi. turkiyedeki gibi gibi gumruk komisyoncusu bulup cekim islemiyle falan ugrasmiyorsunuz. kapiya kadar getiren kargocu arkadas sizden urun shipping bedeli yaninda customs ida aliyor ve vergiyi odemis oluyorsunuz. bir oran vardi ama hatirlayamadim deneyin ufak tutarlar. turkiyedeki gibi agir bir vergi yok.
_________________ info [at] forumingiltere.com - Istek , Oneri , Sikayet
|
|
| Sayfa başı |
|
 |
|
malazlar
|
İleti başlığı: Re: İngiltere de Amerikadan web üzerinden ürün satın almak Tarih: Pts Eyl 21, 2009 9:19 pm |
|
|
|
bir yerlerde %15 diye okumuştum sanırım vergi olayını, ama kesin net bir bilgiye ulaşamamıştım, cevabınıza teşekkür ederim.
|
|
| Sayfa başı |
|
 |
|
1 sayfadan 1. sayfa
|
[ 3 ileti ] |
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz Bu forumda dosya ekleyemezsiniz
|