Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 1:36 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Ingilizce kursu ve meslek kursu
İletiTarih: Sal Mar 30, 2010 2:48 pm 

Merhaba arkadaslar, 20 gunugecti ingiltereye geleli ama hanuz birsey yapamadim...
Kurs sorununu halledemedim...
1-Ingilterede ucretsiz ingilizce kursu veriliyormu?
Sheffield College'i aradim ucretli dediler ve ustelik eylule kadar beklemem lazim...

2-Meslek kursuna da gitmek istiyorum onun icinde eylule kadar beklemem lazimmis...
En az 1 yil suruyor ve o da ucretli...
Simdiye kadar hep cepten yedim, ne yapacagimi sasirdim...
Zaman kaybi olmasin diye ingilizce ve meslek kursuna ayni donemlerde gideyim (tabi ders saatleri cakismadigi surece) diye dusundum ama bu da mumkun degilmis.Kurslara tek tek baslaniyormus.
Ustelik meslek kursu icin Level 2 seviyesi gerekiyormus.Gitmek istedigim kurs hakkinda onceden bilgim var,meslekte kullanilan terimleri biliyorum.Daha once turkiyede kursuna gittim ve kisa bir sure baska yerde calistim.

3-Kurs ucretini devletin de odeyebilecegini duydum ama benim vizemde yardim alamaz yaziyor...

Bilgisi olan yardim etsin lutfen...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Ingilizce kursu ve meslek kursu
İletiTarih: Sal Mar 30, 2010 8:51 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Vize turunun ne oldugunu bilmiyoruma ama sadece sunu soyleyebilirim eger Work Permit vizen var ise 5 yillik tum haklari alabilirsin korkmadan. Cunku sen maasin uzerinden vergi veren bir vergi mukellefisin bu durumda Ingilteredeki ingiliz vatandasi kadar (hernekadar devlet yardimi alamaz desede) haklarin var. Diger vize turleri biraz karisik o konulari hic ama hic bilmiyorum.

Simdi sana bir ornek verelim ve senin durumuna biraz aciklik getirelim.

Oncelikle en yakinindaki Adult Learning Centere gideceksin. Onlara Ingilizce kurs almak istedigini ama bedava olanini tercih ettigini soyleyeceksin. Onlarda sana bir form verecekler dolduracaksin NI numarani kesinlikle yazmalisin.

Ni numarasi senin kursa gittiginde, Kursu veren firmanin devletten o parayi almasi icin gerekli. Eger NI numaran yoksa hemen almalisin.

Meslek kursu icinde ayni yerde bukletler var ve ucretleri yazmakta. icinden begenip kaydini yaptiracaksin (Meslek kurslari parali bunun icin odemen sart)

Pasaportunda yazilanlar benim esimin pasaportundada yaziyor (devlet yardimi alamaz diye) ama iki senedir bedava ingilizce kursu aliyor. Ingilizce kursu aldigi yerde Mid kent college ayni surede Stilist ve Fashion uzerinede kursa gidiyor yillik 1400 pound. Bu arada belirteyim benim esim Rus vatandasi ve devletin verdigi tum imkanlardan yararlaniyor.

Dedigim gibi en yakinindaki Adult Learning Center e ugramalisin. Su anda kurs sikintili tum kurslar Eylulde baslamakta ama sansin varsa bahar somestr de acilabilen kurslara yetisebilirsin onumuzde Spring break var okullarda 16 Nisanda acilacak.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 01, 2010 11:33 pm 
Yeni Üye

slm arkadaşım ben geleli 3 hafta oldu iskoçyaya buranın dili umduğumdan daha ağır çıktı çok ağır bir aksanları var neredeyse hiç bişey anlamıyorum o yüzden iş başvurusundan önce dil kursuna gitmeye karar verdim eşim learning shop var orayı aradı ve kayıt yaptırdım çok iyi ilgileniyorlar 2 haftadır kursa gidiyorum hafta içi 2 gün birde yanında birebir ders alıyorum ücretsiz veriyorlar kursu sen istersen oranın numarasını internetten bul oraya başvur herhangi bi ücret talep etmedikleri gibi çokta iyi ilgileniyorlar learning shop.....iş konusundada numaranı al daha sonra 6 veya 8 hafta içinde sana bir kart yollayacaklar öncedende iş başvurusu yapabilirsin jobcentre plusdan ama dil gerçekten burda çok önemli kib bye

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 06, 2010 12:39 pm 

sirlan yazdı:
Vize turunun ne oldugunu bilmiyoruma ama sadece sunu soyleyebilirim eger Work Permit vizen var ise 5 yillik tum haklari alabilirsin korkmadan. Cunku sen maasin uzerinden vergi veren bir vergi mukellefisin bu durumda Ingilteredeki ingiliz vatandasi kadar (hernekadar devlet yardimi alamaz desede) haklarin var. Diger vize turleri biraz karisik o konulari hic ama hic bilmiyorum.

Oncelikle en yakinindaki Adult Learning Centere gideceksin. Onlara Ingilizce kurs almak istedigini ama bedava olanini tercih ettigini soyleyeceksin. Onlarda sana bir form verecekler dolduracaksin NI numarani kesinlikle yazmalisin.

Ni numarasi senin kursa gittiginde, Kursu veren firmanin devletten o parayi almasi icin gerekli. Eger NI numaran yoksa hemen almalisin.

Meslek kursu icinde ayni yerde bukletler var ve ucretleri yazmakta. icinden begenip kaydini yaptiracaksin (Meslek kurslari parali bunun icin odemen sart)

Pasaportunda yazilanlar benim esimin pasaportundada yaziyor (devlet yardimi alamaz diye) ama iki senedir bedava ingilizce kursu aliyor. Ingilizce kursu aldigi yerde Mid kent college ayni surede Stilist ve Fashion uzerinede kursa gidiyor yillik 1400 pound. Bu arada belirteyim benim esim Rus vatandasi ve devletin verdigi tum imkanlardan yararlaniyor.

Dedigim gibi en yakinindaki Adult Learning Center e ugramalisin. Su anda kurs sikintili tum kurslar Eylulde baslamakta ama sansin varsa bahar somestr de acilabilen kurslara yetisebilirsin onumuzde Spring break var okullarda 16 Nisanda acilacak.

Yerlesim vizem var evlilikten dolayi...
NI numarami da aldim...
Adult Learning Centre' i aradim ama bulamadim bir turlu...
Kurs yardimi icin herhangi bir yere basvurmam veya bilgi almam gerekmiyor mu?
Job centre Plus mi ilgileniyor kurs benefits ile?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 06, 2010 8:40 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Ucretsiz kurslar bolgelerin gereksinimlerine gore olusuyor. Ornek vermek gerekirse mesela londra da woodgreen bolgesinde yogun bir turkce konusan insan populasyonu var. daha dogrusu gocmen. haringay belediyeside bunu goz onunde bulundurarak dil kurslari acabiliyor. bunlari kendi bolgenizdeki kutuphaneden takip edebilirsiniz. kutuphanedeki gorevlilerle konusabilir veya ilan panolarindan da takip edebilirsin. job center araciligi ile ingilizce kursuna gidersen. muhtemelen seni 15 haftalik ESOL kursuna gonderirler. mecburen Job Allowance benefit almak durumunda kalirsin. buda pek hos birsey olmaz indefinite i almadan. gerci suanki vizenle bundan yararlanayamayada bilirsin pek emin degilim.

Not: Secim geliyor isci partisi gidicek dahada zorlasicak demissinizde , unutmadan gireceginiz life in the uk sinavi ve bundan pek cok daha zorlastirici butun kanunlari isci partisi cikartti. o isler burada biraz farkli :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz