Duten yazdı:
Evet sel dogru hatirlatti. Esin birth Certificate ini mutlaka getirsin. Once konsolosluga gideceksiniz. Konsolosluk size bir belge verecek 60 pound odemeniz gerekiyor sanirim. Aldihginiz belge ile Valilige gidiyorsunuz. Hukuk Isleri idi sanirim. Oradan onay aliyorsunuz ve evlendirme daireine gidiyorsunuz. Tabi tahlilleriniz de tamamlanmis olmali. Evlendirme salonlarinin web sayfalarinda gerekli belgeler konusunda yeterince bilgilendirme var.
Nişanlın o belgeyi oradan alacak. Adı certificate of non impediment (evliliğe engel yoktur belgesi) alacak. Bunun için bir miktar ödemesi gerekiyor ama ben fiyatını hatırlamıyorum. Bu belgeyi doldurmaları için senin adın soyadın ve adresini bilmesi gerekiyor tabi uyruğunla. Bu belgeyi kargoyla nişanlının adresine gönderiyorlar yani bizde öle oldu.
Diğer bir yöntem, Türkiye,ye gelip 21 gün bulunup konsolosluga giderek bu belgeyi talep ettiğinizi belirtmelisiniz. Onlar bunu sağlıyorlar o zamn. Ama yine bu belgenin gelmesi içinde beklenmeli zamn konusunda bilgim yok. Bu bilgiyi biz konsolosluktan yüz yüze aldık.
Certificate of non impesiment elinizde olunca konsolosluga gidin ve onlar bunun çevirisini yarım saatte yapıp size verecekler. Bunun için ben 195 TL ödedim. Bu belgeyi aldıktan sonra İstanbul valiliği Hukuk İşleri Şefliğine gideceksiniz. Onlar sadece tarih ve mühür vuruyor. Para vermiyorsunuz.
Onun pasaportunu yeminli tercümana çevirttirin (50 Tl civarı) sonrada bu çeviriyı notere tasdikletin. Noterde 60 Tl civarı.
Kan tahlili ve akciğer filmi gerekli. Bunu hemen ogün almak isterseniz Fatih belediyesinde yaptırın. 2 kişi 80 tl. biz 1 saate aldık. Sağlık merkezlerinde 2-3 gün bekleyeceğimizi söylediler.
Sonra bu tahlilleri aile hekimine onaylattık ve evlendirme dairesine gidip orada bir form doldurup ikimizde imzaladık. Fotograf verdik ve başvuru yaptık. Hangi beşlediyede evlenecekseniz oradan ayrıntıları alın. Fotograf adedi gibi...
kolay gelsin..