Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal Şub 07, 2012 12:15 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: IMMIGRATION AND NEW CITIZENSHIP BILL ACT 2009...
İletiTarih: Pzr Kas 08, 2009 9:28 pm 
Avukat ( L P C )
Kullanıcı avatarı

oncelikle koca bir ozur uzun suredir yoktum LPC, aile, hayat, yasam falan kabuguma cekilmis, hayatin keyfini cikariyordum... uzaklasmami lutfen ihmal olarak algilamayiniz...

arkadaslar kanunlarin degisecegini sizlere onceden bir link te belirtmistim ama daha karar baglanmadigindan biseylerin soylenip yorumlanmasi imkansizdi, gerci halende havalar home office te daha bugulu ama bazi seylerin simdiden bilinmesinde yarar olacagindan burda sizlerle paylasmaya karar verdim..

arkadaslar yeni vatandaslik ve gocmenlik sistemi eskisinden tumuyle farkli olup daha da zorlastirilip onumuze konacak... ingiliz muhafazakar milletvekillerinden birinin dedigi gibi "ingiliz vatandasligi artik sureye bagli degil, elde etmek bir ayricaliktir (privilidge)" diyor gerile gerile herif.. ben bisey dedim ona ama neyse;)

bu yeni kanunlar act2009 temmuz 2009 da parlemento ve ardindan royal assess tende gectikten sonra kabul edildi...

ama bazi degisikler ve ayricaliklar eklenip yururluge konulmak uzere temmuz 2011 yilina kadar rafa kaldirildi.. ama en gec temmuz 2011...

ilr yani suresiz oturum artik temmuz 2011 den sonra yok, temmuz 2011 kadar ilr alan tum immigrant lar yeni cikan vatandaslik kanunlarindan 2 sene boyunca etkilenmeyecek ve 2013 temmuz ayina kadar halen gecerli olan vatandaslik kanunlarindan vatandaslik basvurusu yapabilecekler..

temmuz 2011 den sonra 3 asamali bir yeni sistemimiz olacak..

1. gecici statu/oturum

2. deneme vatandas/vatandaslik..

3. ingiliz vatandasligi/ surekli oturum..

evliler 5 seneye kadar vatandaslik alamayacak... gonullu isler yapacaklar yapmasalar bu sure 6 veya 7 yila cikabilir... ulke ekonomisine katkida bulunacaklar; calisip vergilerini odemek falan filan...

diger kategoride olanlar 8 yil bekleyecek.. ve onlarin durumu daha kati...

kol olarak bilinen life in the uk testi de artik ikitane olacak.. ilki 2. asama olarak bilinen deneme vatandaslikta gecerliligini dewam ettirecek.. ama 2. yeni cikacak sinavda 3, asama icin olacak ve cok zor olacagi simdiden gelen bilgiler arasinda...

kaba taslak biseyler soyledim ama yukarda yazilanlar kesinligini kazanan kisa ve oz aciklamalarimdir...

simdi size bazi linkler verecegim orda publis olan kanunlarin tamamini ve cikacak yeni duzenin biraz derin aciklamasini bulacaksiniz. ingilizcedir eger anlamadiginiz bolumleri olursa lutfen sorun ben size tercumesini yaparim...

http://www.england-legislation.hmso.gov ... 011_en.pdf

ilk linkimizde ki part 1 i lutfen ignore yapiniz.. sizler icin onemli olan part 2 dur..

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... itizenship

temmuz 2011 e kadar surekli oturum alanlar pacayi yirtti.. onlar icin 2 sene sure var yeni kanunlardan etkilenmemek icin...

umarim biraz aciklayici olmusumdur...

kalin selametle

cikacak ve kanunlasak kanunlari burda sizlerle paylasacagim.. bizi takip etmeye devam edin...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: IMMIGRATION AND NEW CITIZENSHIP BILL ACT 2009...
İletiTarih: Cmt Arl 05, 2009 5:28 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Bu cok onemli konuyu tekrar hatirlatmak isterim.

Hakan a tekrar tesekkur ediyorum burdan.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Arl 05, 2009 8:35 am 

Merhaba.ben 30.07.2009 tarihinde hem türk hem ingiliz vatandaşı olan eşimle 1,5 yıllık tanışma sürecinden sonra türkiyede evlendim.eşim 2002 den beri birminghamda yaşıyodu,tanıştıktan 4 ay sonra tr ye geldi birbirimizi daha ii tanımak için 1 yıl burda yaşadı.evlendikten 5 gün sonra geri dönüp çalışmaya başladı..3.5ay evrakları hazırladık,bir arkadaşının evinin bir odasını kiraladı,o evin elektrik,su ve gaz faturaları arkadaşının üzerine geliyo..bu giderler verdiğimiz kiranın içinde saklı..bununla ilgili bir belge koymadım dosyaya..bunun sorun olacağını söylediler..bende çok üzgünüm şu an..04.12.2009 tarihinde aşağıdaki belgeleri teslim ettim.yerleşim vizesi için hazırladığım evraklar şunlar...BENİM EVRAKLARIM..1-pasaportum(fotokopileri)2-2 resim 3-evlilik cüzdanı(asıl+fotokopi) 4-eşimin ilk eşinden boşanma ilamı(asıl+ingilizce tercümesi+fotokopileri) 5-banka hesap cüzdanlarım,kredi kartlarım,eşimin ingiltereden geçimim için gönderdiği paraların dekontları(asıl+fotokopi) 6-eşimle benim vukuatlı nüfus örneği ile benim aileme ait vukuatlı nüfus örneği(asıl+ingilizce tercüme+fotokopi) 7-abime ait 2 tapu fotokopisi 8-kuaförlük sertifikam (fotokopi+ingilizce tercümes,) 9-nişan,nikah resimleri,davetiyemiz,nikah şekerlerimiz 10-aveadan eşim ingilteredeyken görüştüğümüze dair telefon dökümü(asıl+fotokopi) EŞİMİN EVRAKLARI..1-pasaport,kimlik ve ehliyet fotokopileri 2-kira kontratı 3-3 aylık payslipler+P60 slipler+P45 slip (son 3 aylık sliplerin hepsi yüksek ) 4-benim için yazdığı davetiye mektubu(ingilizce) 5-sağlık kartı fotokopisi 6-çalıştığı işyerlerinin adres ve telefon numaraları 7-yerleşim vizesi formu (el yazısıyla) 8-benim adıma kuaför salonunda çalışmam için arkadaşından alınmış iş davetiye mektubu ....ÜMİDİM KIRILDI elektrik su faturaları yok ve reddedilir diye:( sizden ricam avukat olarak eğer böyle bir durum olursa ben ne yapmalıyım?nasıl bir yol izlemeliyim?ayrıntı bilgi verirseniz gerçekten çok sevinirim..çookk çookk teşekkür ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 10, 2010 8:20 pm 
Yeni Üye

bende tsk ederim. cok sagolsun. isler zorlasiyor isallah bize vurmaz :?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Oca 29, 2010 1:38 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

sagolasın bilgilendirdigin icin ben gittigimde ilk 2-3 ay calısmayı dununmuyorum bolca vaktim olcacak ilk isim life in uk testini gecmek olacak umarım sistem 2012 nisanında degismez

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 17, 2010 11:20 am 

.

En son beklemekten_usandim tarafından, Çar Kas 17, 2010 12:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 17, 2010 12:14 pm 

uk.resident yazdı:
oncelikle koca bir ozur uzun suredir yoktum LPC, aile, hayat, yasam falan kabuguma cekilmis, hayatin keyfini cikariyordum... uzaklasmami lutfen ihmal olarak algilamayiniz...

arkadaslar kanunlarin degisecegini sizlere onceden bir link te belirtmistim ama daha karar baglanmadigindan biseylerin soylenip yorumlanmasi imkansizdi, gerci halende havalar home office te daha bugulu ama bazi seylerin simdiden bilinmesinde yarar olacagindan burda sizlerle paylasmaya karar verdim..

arkadaslar yeni vatandaslik ve gocmenlik sistemi eskisinden tumuyle farkli olup daha da zorlastirilip onumuze konacak... ingiliz muhafazakar milletvekillerinden birinin dedigi gibi "ingiliz vatandasligi artik sureye bagli degil, elde etmek bir ayricaliktir (privilidge)" diyor gerile gerile herif.. ben bisey dedim ona ama neyse;)

bu yeni kanunlar act2009 temmuz 2009 da parlemento ve ardindan royal assess tende gectikten sonra kabul edildi...

ama bazi degisikler ve ayricaliklar eklenip yururluge konulmak uzere temmuz 2011 yilina kadar rafa kaldirildi.. ama en gec temmuz 2011...

ilr yani suresiz oturum artik temmuz 2011 den sonra yok, temmuz 2011 kadar ilr alan tum immigrant lar yeni cikan vatandaslik kanunlarindan 2 sene boyunca etkilenmeyecek ve 2013 temmuz ayina kadar halen gecerli olan vatandaslik kanunlarindan vatandaslik basvurusu yapabilecekler..

1. gecici statu/oturum

evliler 5 seneye kadar vatandaslik alamayacak... gonullu isler yapacaklar yapmasalar bu sure 6 veya 7 yila cikabilir... ulke ekonomisine katkida bulunacaklar; calisip vergilerini odemek falan filan...

kol olarak bilinen life in the uk testi de artik ikitane olacak.. ilki 2. asama olarak bilinen deneme vatandaslikta gecerliligini dewam ettirecek.. ama 2. yeni cikacak sinavda 3, asama icin olacak ve cok zor olacagi simdiden gelen bilgiler arasinda...

kaba taslak biseyler soyledim ama yukarda yazilanlar kesinligini kazanan kisa ve oz aciklamalarimdir...

simdi size bazi linkler verecegim orda publis olan kanunlarin tamamini ve cikacak yeni duzenin biraz derin aciklamasini bulacaksiniz. ingilizcedir eger anlamadiginiz bolumleri olursa lutfen sorun ben size tercumesini yaparim...

ilk linkimizde ki part 1 i lutfen ignore yapiniz.. sizler icin onemli olan part 2 dur..

temmuz 2011 e kadar surekli oturum alanlar pacayi yirtti.. onlar icin 2 sene sure var yeni kanunlardan etkilenmemek icin...

kalin selametle

cikacak ve kanunlasak kanunlari burda sizlerle paylasacagim.. bizi takip etmeye devam edin...

Siteye yazdiklarinizi yeni gordum ve uzulerek okuduktan sonra uye oldum.inanilmaz kizginim degisiklige.hayir az uz da degil epey abartmislar sureci.kademeli olabilir yada zaten burada olanlara biraz daha insafli davranilabilirdi.10 ay oldu ben geleli.yani 14 ay sonra basvuracaktim.hatta 2011 de sinavi alayim diyordum.hazir olsun diye.inanamiyorum!size sorum su;

Benim vize dolus surem nisan 2012.Ingiltereye giris tarihim 12/1/2010 vize verilis tarihi 9 ocak 2010. Bir umut -Acaba temmuz 2011 den once sinavi gecmis olmak veya bu ulkeye gecen sene zaten yerlesimle gelmis olmak; bu yeni uygulamaya etki eder mi? Bu arada bilgilendirme cok faydali oldu.onceden bilgimiz oldu,paylasim icin tesekkurler.Saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 22, 2010 8:45 pm 

benim bi sorum olacakti eger yardim edebilirseniz sevinecegim arkadasim aile birlesimi ile 2005 yilinda londraya geldi ve su an british citizenship basvurusu yapmak istiyor fakat life in the uk testine girecek ingilizcesi yok calistigi icin okulada gidemiyor esol kurslari icin bazi yerler varmis belli bi ucret karsiligi certificate veriyolarmis buda yeterli oluyormus vatandasliga basvuruda bu konuda herhangi bi bilginiz varmi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Arl 31, 2010 3:56 pm 

beklemekten_usandim yazdı:
uk.resident yazdı:

1. gecici statu/oturum

kalin selametle

Siteye yazdiklarinizi yeni gordum ve uzulerek okuduktan sonra uye oldum.inanilmaz kizginim degisiklige.hayir az uz da degil epey abartmislar sureci.kademeli olabilir yada zaten burada olanlara biraz daha insafli davranilabilirdi.10 ay oldu ben geleli.yani 14 ay sonra basvuracaktim.hatta 2011 de sinavi alayim diyordum.hazir olsun diye.inanamiyorum!size sorum su;

Benim vize dolus surem nisan 2012.Ingiltereye giris tarihim 12/1/2010 vize verilis tarihi 9 ocak 2010. Bir umut -Acaba temmuz 2011 den once sinavi gecmis olmak veya bu ulkeye gecen sene zaten yerlesimle gelmis olmak; bu yeni uygulamaya etki eder mi? Bu arada bilgilendirme cok faydali oldu.onceden bilgimiz oldu,paylasim icin tesekkurler.Saygilar

yaa ben bi ingiliz vatandası ile evlenip 2008 geldim 2010 ekimde ılr mi aldım merak ettiğim vatandaslık için daha ne kadar bekleyecegim cok merak ediorum 3 ay oldu ben lır yi alalı ve anladıgım kadarıyla bu yeni yasa bana vurmadı 9 ay sonra vaytnadaslık için basvuru yaabilir miyim ne gibi şartlar gerekli vede vatanadaslıga basvurudan sonra ne kadar sürede sonuc gelirr vee size okdr cok tşkr ederim ki:)) ben bu konuda sokak laflarını gecmeyen baya bi laf duydumm sacma sapan..!! beni bilgilendirirseniz cok tşkkr ederimm esen kalın tugba..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 16, 2011 2:30 am 
Avukat ( L P C )
Kullanıcı avatarı

merhaba arkadaslar...

yukardaki bill inanin simdilik axe`landi ama Theresa May`in bu bill i axe`lamasi bunun home office`si tatmin etmeyisindendir.. yani daha zorlu daha firm bi sekilde olacak..

yukardaki bill, isci partisi tarafindan duzenlenmisti zaten ilk duzenlemelerinde donemin muhafazakar partisi o zamanda az ve yetersiz gorusundeydi..

ve suan basta liberallerle kualisyon hukumeti olan muhafazakarlar, home office`e atanan theresa may tarafindan defelarca dile getirildi..

Wait and see... yani

detayli bilgileri burda size bildirecegim...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: tek_27 ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: