Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 8:20 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: IELTS Sınavı Hakkında Genel Bilgi
İletiTarih: Per Oca 15, 2009 12:10 am 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

IELTS Sınavı, özellikle İngiltere ve Avustralya’da üniversite veya sertifika eğitimi yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir sınavdır. Sınavda öğrencinin, İngilizce yazma, okuma, anlama, gramer ve konuşma yetenekleri test edilir. IELTS Sınavı, akademik ağırlıklı bir sınavdır. Özellikle İngiltere ve Avustralya’daki tüm dil okulları ve üniversitelerde IELTS Sınavlarına hazırlık kursları verilir. Kurslar genelde 4-12 hafta arası devam eder. Akademik dönem dil kurslarına katılan öğrenciler, kursun bir parçası olarak IELTS Sınav hazırlık kursları yapabilirler. Sınav her ay düzenlenir.

IELTS Sınavından öğrenciler farklı notlar alabilirler.

Türkiye’de sınav British Council tarafından organize edilmektedir. Her ay 2- 3 kez sınav yapılmaktadır. İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’da ise her ay 4 defa sınav organize edilmektedir. IELTS sınavlarına girmede belirli bir limit sözkonusu değildir. Öğrenci dilerse her hafta bu sınavlara girebilir. IELTS sınavlarında öğrenci genelde 4-8 arası not alabilir. 6.5 en ideal ve pek çok üniversite tarafından kabul edilen bir derecedir. Ancak, 6.0 ile de pek çok üniversite öğrenci kabul etmektedir. Dünyanın en iyi üniversitelerinden bazıları 7.0 hatta 7.5 IELTS neticesi isteyebilir.
Üniversite hazırlık programı veren okullar için 5.0 veya 5.5 IELTS neticesi yeterlidir.

IELTS Sınavları hakkında detaylı bilgi için; http://www.ielts.org veya http://www.britishcouncil.org.tr adresleri ziyaret edilebilir.

IELTS hazırlık kurslarına özellikle İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda dil okullarında katılmak mümkündür. IELTS hazırlık kursları Yoğun İngilizce kursunun bir parçası olarak verilebildiği gibi bağımsız bir kurs olarakta düzenlenebilir. Aşağıda farklı ülkelerde IELTS hazırlık kursu veren okulların listesi bulunmaktadır. IELTS Hazırlık kursu fiyatları genelde okulların Genel ve Yoğun İngilizce kurs fiyatlarıyla aynıdır. IELTS kurs fiyatları için, aksi belirtilmedikçe, okulların normal fiyatlarını baz alınız.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: IELTS Sınavı Hakkında Genel Bilgi
İletiTarih: Cmt Oca 17, 2009 9:07 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

İELTS ile ilgili bir bilgi de benden.britishcouncil kendisine ait ielts kursunu bir süre önce kapattı.Fakat öğrendiğime göre orada eğitmenlik yapanlar birleşerek İstanbul Beşiktaş da yeni bir kurs açtı ben gitmedim ama oldukça iyi eğitim verildiği söyleniyor.İstanbulda eğitim almak isteyenlere önerilebilir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz