seahorse yazdı:
Arakadaşlar, Haziran ayı başvurularını buradan takip edelim. Ben 15 Haziran'da başvurdum. Şu anda "arrived at the visa section" durumunda hala.
Her geçen gün biraz daha telaşlanıyorum acaba kötü birşey mi var diye, umarım yakında ve olumlu sonuçlanır.
Benim Ingiltere'de bir arakadaşım var ve 1 haftalığına yanına tatile gideceğim (inşallah)... General Visitor'e başvurdum, umarım doğru yapmışımdır. Buradaki maaşımı ve döndüşümde tekrar burada çalışacağımı gösteren imza ve kaşeli şirket antetli kağıdına patrondan yazı aldım, şirket belgeleri, benim invitation letter, beni ağarlayacak olan arkadaşımın tüm evrakları (ev tapusu, gelirleri ve ödemeleri)bunun dışında benim banka hesap hareketlerim hepsi var. Ancak beni kuşkulandıran şu ki; ben turizm acentasında çalışıyorum ve tur operatörüyüm, benim maaşımı şirket 975 TL gösterdi. Aslında ben tur esnasındaki bahşiş ve yaptığım transferler sonrasında yaklaşık her ay 1.300 TL kazanıyorum. Bunu da niyet mektubumda belirttim.
Sizce sorun olur mu? Umarım bekleyen hepimiz onay alırız arkadaşlar...
Selamlar seahorse, umarım başvurun olumlu sonuçlanır. 975 TL aylık vizeni alamaman için yetersiz bir aylık değil. Ama bu aylıkla, alırsın da diyemem. Çünkü önem verdikleri şey senin nekadar kazandığın değil. Tabiki de ne kadar kazandığın önemli. Ama ilk etap da, bankada ne kadar paran var, aldığın aylığa denk mi, değilmi bunları baz alıyorlar. Nasıl? Dersen eğer şöyle, sen 975 TL aylık alıyorsun, bu paranın 375 TL sini giderlerine harcadın diyelim. Kaldı 600 TL ve 6 aydır, aktif bir banka hesabın var. Eğer banka hesabında 3.600 TL var ise bu orantılı,bu şartlarda alma ihtimalin yüksek,tabi ben banka hesabın için konuşuyorum, diğer evrakların nedir, ne değildir bilemem. Ama banka hesabında 8bin ya da 9bin tl varsa bu para senin değil, biz inanmıyoruz gidip dönmeyeceksin damgası yersin

saçma sapan bir sistemleri var. Yani arkadaşım maddi durum bu konularda ön planda, ama çok para değil amaç, mantıklı ve belgeli paran olsun sorun olucağını sanmam. Ama bu aylıkla alırsın diye düşünüyorum bu benim fikrim. Dediğim gibi para hesabına birden bire girmediyse, ve son 5-6 aylık bir hareket var ise hesaplarında maaş bordron ssk davetiyen vs. prosedüre uygunsa, sorun olucağını sanmam. Kolay gelsin