Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 8:01 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: GLASGOW DA IS ARIYORUM VE AKILA IHTIYACIM VAR
İletiTarih: Pts Haz 13, 2011 12:37 pm 

selam arkadasalar .

inanin iki saattir forumda ingilteredde ki turk arkadaslarin yasadigi sikintilari okuyorum . ben su an glasgow dayim ve geleli 20 gun oldu . neredeyse bunalima girecekdim ben neden is bulamiyorum diye ama rkadaslari okuyunca rahatladim biraz .

demekki sadece ben degilmisim .geldigim gunden bu yana her yere is basvurusu yaptim netten. jobcenter in sitesinden de takip ediyorum . gumtree die bir is ilan sitesi var oradanda bakiorum . aslinda gecen gun bir morokko restonaninda ise basladim ve 7 saatcalistim . ama sahibi bana 20 pound teklif etti gunluk .

bende esime sordum calisma dedi . bu arada esim iskoc . evlendim ve geldim . su an burada 27 aylik spouse vize ile bulunuyorum .burada bile insanlari somurmeye calisan isverenler var. ordan ciktigimdan beride baska bana is icin donen olmadi .

su an ole evde ev kadinlari gibi bekliyorum . turk restoran varbir tane merkezde anatolia die gecen aradim bana gel konusalim dedi bende hakkaten bana yardimci olacak sandim ama oraya vardigimda orada bile degildi bu kisi . 2 saat sonra gelir dediler bende 2 saat sona geri gittim ve bu sahis bana sadece sunlari soledi. burasi eskisi gibi degil . su an burada da is yok ama sen bana numarani birak ben bir sey olursa seni ararim . bu konusma 2 dakika surdu . ne cay ne kahve. bana bunlari solemek icin cagirmis . bende sabahtan gittim ki merkeze aman gec kalmayayim .onceden yeri tespitedeyim diye .

neyse ondan sonrane aradi ne sordu zaten . eminim numarami arkamdan cope atmistir .arkadaslar burda yasayan turklere nasil ulasirim .is bulma konusunda degisik method onerileriniz nelerdir . yada hic olmadi trden al buradasat kendi capimda ufak tefek ticaretyapmayi dusunuyorum . ne alinir ne satilir burada. onerileriniz nelerdir .gumruk , vergi , vs bu konular hakkinda bilgilere nerelerden ulsabilirim . glasgow da yasayan turk arkadaslar varsa onlarla tanismak isterim . yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim .

sevgiyle kalin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: GLASGOW DA IS ARIYORUM VE AKILA IHTIYACIM VAR
İletiTarih: Pts Haz 13, 2011 12:48 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Kardes wala normalde Ilk Gelenler Herkes Isssiz.... Uk eskisi gibi degil Dogrudur

Burda Is Bulmak Hakketende Zor oLdu .... ama Job centre de takiplerini surdur..

ve cleaner Islerine bakmani tavsiye ederim restaurantlar bos

restaurantlarda is bulsan bile seni istedigi zamanda cikarirlar..

Bide cevren cok onemli ... ornegin esinin arkadaslari olsun ailesi olsun sana sagdan soladan is baksinlar Cv ni onlara ver onlarda bosluk gordukleri zaman cv ni is kurumlarina versinler....

Burda bir turklerin yeri vardi restaurant oraya gitim is icin. bana dedi gunde 8 saat saat basi 2 pound :D:D:D:D:D:D:D her isi yapacaksin 5 ay sonrasinda fazla para alirsin dedi ...
dedim eywallah kardes o 2 poundun sana kalsin kumbaraya at biriktir kirani odersin :D:D:D

Neyse

Benim 25 Gun Doldu alaha cok sukur bir Pizza Kebab Shop a girdim simdilik ...

haftada 12 saat 100 Pound Aliyorum...

Kendim Bir kurt olarak Kurtlerin yaninda calisiyorum...

Sabirli oLmak Lazim bu isler bole aksarayli sende jobcentrede takiplerin surdur ve umarim is bulursun.....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Haz 13, 2011 1:24 pm 

tesekkurler. desenesenin ki benden insafsizmis . ben 7saate 20 alacaktim _)))sen nerede yasiorsun peki. hic tr den alip buradasatmayi dusundunmu bir seyler . bu konuda detayli bilgileri nasil edinebilerim . gumruk vs

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 14, 2011 3:28 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

UK geleli 5 hafta oldu sanırım

ilk haftalar lay lay lom canı gülüm falan,devamlı dışarda çevreyi gezdirme eşinin arkadaşlarıyla

tanışma vaktiyle geçti.ama sonuçta eşin işe gidiyor sen evde bekliyorsun sanki evde beklemek

şartmış gibi :)herneyse NHS ve Nİ hallettikten sonra anladımki hareket vakti geldi.herneyse öncelikle

şunu anladım en basit bir iş bile olsa CV ve interview olayı var.saolsun DİYAR kardeşim yardım etti

benim CV halletti.

http://www.direct.gov.uk/en/index.htm sitesinden iş takip etmeye başladım!ayrıca kendim evde

oturmanın bir kazanç olmadıgını anlayıp yaşadıgım yeri tanımaya ve iş imkanları aramaya başladım

türk olayına girmiyorum yukarda belirtidiginiz örnekleri yaşadıgım için 1 defa ama tabi tüm insanımız

böyle olacak die bir kuralda yok!!!herneyse butun otel ve pubların kapısını çalıp şu an için iş olup

olmadıgı sordum ve başvuru formu aldım gittigim yerlerden.ayrıca yaşadıgım yerde LOCAL

NEWSPAPER lar var haftalık olan burda gördümkü en az 40-50 tane iş ilanı var !!!!hemen aradım

genelde başvuru formu yollayıp sonra interview çagırıyorlar.yaşadıgım yere 10 dakıka mesafede

sainsburys var orda geceleri 3 saat part time temizlik işi buldum (vay ben erkegim ulan temizlikte

yapılırmı demedim )3 gun sonra 6 saate çıkardı manager bu arada boş durmadım hergun aramaya

devam ettim geçen cuma huzurevi için interview vardı süper geçmişti iş görüşmesi dün aradılar ve

işe kabul edildigimi ve işlemler için yarın için randevu verdiler.iş sabah 9.30-14.30

arası.yani benim kendimdem anladıgım evde oturmakla iş bulunmuyor !!eşin komşular falan anca

öneri yapıyorlar yani onlardanda fayda yok.YEREL GAZETELERDE onlarca iş var git butun iş

yerlerin kapısını çal iş olup olmadıgını sor başvuru formu iste!yaw utanmayın temizlik işi yapın sizi

kimse yadırgamıcak yarın bir gun daha iyi bir iş bulursun oraya geçersin. herneyse olay bunlardan

ibaret.Bizim asıl sorunumuz

gelince hemen turk bulmak ve hemen onlarla çalışmak!!!! valla çalışmadım ama uzak durmaya

çalışıyorum en azından ne yaptıgım belli tatil gunum belli alacagım para bellli !!!!!!!!!!!!!!

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 14, 2011 8:42 pm 

Selam kardes yazdiklarini gorunce hemen siteye uye oldum mesaj yazmak icin, ben de Edinburghta yasiyorum yaklasik 1,5 yil oldu buraya geleli. glasgow a ne kadar uzakliktasin bilmiyorum ama sana is buldum. Glasgow Marriott Hotel ilgini ceker mi bilmem, internet sayfasina bir gir formu doldur ve gonder. umarim en kisa zamanda istedigin isi bulursun basarilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 14, 2011 9:56 pm 
Site Müdavimi

İşte türk insanının güzelliği Allah razı olsun vallahi böyle herkezin birbirne yardım etmesi şu içinde yaşadığımız dünyanın umutsuz olduğu düşüncesini bertaraf ediyo umarım herkez için en hayırlısı olur.

Allah hepinizin gönlüne göre versin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 15, 2011 11:05 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

tinkerbell yazdı:
UK geleli 5 hafta oldu sanırım

ilk haftalar lay lay lom canı gülüm falan,devamlı dışarda çevreyi gezdirme eşinin arkadaşlarıyla

tanışma vaktiyle geçti.ama sonuçta eşin işe gidiyor sen evde bekliyorsun sanki evde beklemek

şartmış gibi :)herneyse NHS ve Nİ hallettikten sonra anladımki hareket vakti geldi.herneyse öncelikle

şunu anladım en basit bir iş bile olsa CV ve interview olayı var.saolsun DİYAR kardeşim yardım etti

benim CV halletti.

http://www.direct.gov.uk/en/index.htm sitesinden iş takip etmeye başladım!ayrıca kendim evde

oturmanın bir kazanç olmadıgını anlayıp yaşadıgım yeri tanımaya ve iş imkanları aramaya başladım

türk olayına girmiyorum yukarda belirtidiginiz örnekleri yaşadıgım için 1 defa ama tabi tüm insanımız

böyle olacak die bir kuralda yok!!!herneyse butun otel ve pubların kapısını çalıp şu an için iş olup

olmadıgı sordum ve başvuru formu aldım gittigim yerlerden.ayrıca yaşadıgım yerde LOCAL

NEWSPAPER lar var haftalık olan burda gördümkü en az 40-50 tane iş ilanı var !!!!hemen aradım

genelde başvuru formu yollayıp sonra interview çagırıyorlar.yaşadıgım yere 10 dakıka mesafede

sainsburys var orda geceleri 3 saat part time temizlik işi buldum (vay ben erkegim ulan temizlikte

yapılırmı demedim )3 gun sonra 6 saate çıkardı manager bu arada boş durmadım hergun aramaya

devam ettim geçen cuma huzurevi için interview vardı süper geçmişti iş görüşmesi dün aradılar ve

işe kabul edildigimi ve işlemler için yarın için randevu verdiler.iş sabah 9.30-14.30

arası.yani benim kendimdem anladıgım evde oturmakla iş bulunmuyor !!eşin komşular falan anca

öneri yapıyorlar yani onlardanda fayda yok.YEREL GAZETELERDE onlarca iş var git butun iş

yerlerin kapısını çal iş olup olmadıgını sor başvuru formu iste!yaw utanmayın temizlik işi yapın sizi

kimse yadırgamıcak yarın bir gun daha iyi bir iş bulursun oraya geçersin. herneyse olay bunlardan

ibaret.Bizim asıl sorunumuz

gelince hemen turk bulmak ve hemen onlarla çalışmak!!!! valla çalışmadım ama uzak durmaya

çalışıyorum en azından ne yaptıgım belli tatil gunum belli alacagım para bellli !!!!!!!!!!!!!!

Aynen Imzalarim Kardesim....... Ben Suan calisiyorum Cok sukur .. Bir is daha var ionterwiev var bakacaz olacak 2 is hayirlisiyla... Sansli Girdim Uke ....: |)) Aksamlari Msn ac Kardes Konusuruz Bol Bol... Selametle Kal.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 15, 2011 10:17 pm 
Yeni Üye

slm arkadaslar..aksaray1212 arkadasim bende glasgow dayim merkezde..sen glasgow un neresindesin...turk kahvehanesi var oraya gidebilirsin..sabret daha yeni gelmissin.ben ilk geldigimde 5 ay is bulamadim...hayirlisi ins

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 15, 2011 10:28 pm 

Undisputed47 yazdı:
Kardes wala normalde Ilk Gelenler Herkes Isssiz.... Uk eskisi gibi degil Dogrudur

Burda Is Bulmak Hakketende Zor oLdu .... ama Job centre de takiplerini surdur..

ve cleaner Islerine bakmani tavsiye ederim restaurantlar bos

restaurantlarda is bulsan bile seni istedigi zamanda cikarirlar..

Bide cevren cok onemli ... ornegin esinin arkadaslari olsun ailesi olsun sana sagdan soladan is baksinlar Cv ni onlara ver onlarda bosluk gordukleri zaman cv ni is kurumlarina versinler....

Burda bir turklerin yeri vardi restaurant oraya gitim is icin. bana dedi gunde 8 saat saat basi 2 pound :D:D:D:D:D:D:D her isi yapacaksin 5 ay sonrasinda fazla para alirsin dedi ...
dedim eywallah kardes o 2 poundun sana kalsin kumbaraya at biriktir kirani odersin :D:D:D

Neyse

Benim 25 Gun Doldu alaha cok sukur bir Pizza Kebab Shop a girdim simdilik ...

haftada 12 saat 100 Pound Aliyorum...

Kendim Bir kurt olarak Kurtlerin yaninda calisiyorum...

Sabirli oLmak Lazim bu isler bole aksarayli sende jobcentrede takiplerin surdur ve umarim is bulursun.....

haklisin valla ama iste hem dil konusunda hem de biraz cekingenlik olunca simdiye kadar ciddi bir girisimde bulunmadim acikcasi evden pc den cv gondermek disinda . bakalim artik kismet . simdilik bir india restoraninda bir is buldum bugun gittim gorsutum ve 3 gundeneyelim seni dediler . yarin basliyorum bakalim hayirslisi. egerbeni begenirse calistiracak

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 17, 2011 9:09 am 
Yeni Üye

iskocya bir turkun gidebilecegi en kotu yerlerden biridir iskoclar ingilizlerden dahada irkcidir yabanciyi sevmezler zaten ingilizleri bile sevmiyolar is konusuna gelince elinde dogru durust diploma olmadan bulacagin islerden alacagin para aylik 1000 poundu gecmez onu bile aliyosan sanslisin..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz