UK geleli 5 hafta oldu sanırım
ilk haftalar lay lay lom canı gülüm falan,devamlı dışarda çevreyi gezdirme eşinin arkadaşlarıyla
tanışma vaktiyle geçti.ama sonuçta eşin işe gidiyor sen evde bekliyorsun sanki evde beklemek
şartmış gibi

herneyse NHS ve Nİ hallettikten sonra anladımki hareket vakti geldi.herneyse öncelikle
şunu anladım en basit bir iş bile olsa CV ve interview olayı var.saolsun DİYAR kardeşim yardım etti
benim CV halletti.
http://www.direct.gov.uk/en/index.htm sitesinden iş takip etmeye başladım!ayrıca kendim evde
oturmanın bir kazanç olmadıgını anlayıp yaşadıgım yeri tanımaya ve iş imkanları aramaya başladım
türk olayına girmiyorum yukarda belirtidiginiz örnekleri yaşadıgım için 1 defa ama tabi tüm insanımız
böyle olacak die bir kuralda yok!!!herneyse butun otel ve pubların kapısını çalıp şu an için iş olup
olmadıgı sordum ve başvuru formu aldım gittigim yerlerden.ayrıca yaşadıgım yerde LOCAL
NEWSPAPER lar var haftalık olan burda gördümkü en az 40-50 tane iş ilanı var !!!!hemen aradım
genelde başvuru formu yollayıp sonra interview çagırıyorlar.yaşadıgım yere 10 dakıka mesafede
sainsburys var orda geceleri 3 saat part time temizlik işi buldum (vay ben erkegim ulan temizlikte
yapılırmı demedim )3 gun sonra 6 saate çıkardı manager bu arada boş durmadım hergun aramaya
devam ettim geçen cuma huzurevi için interview vardı süper geçmişti iş görüşmesi dün aradılar ve
işe kabul edildigimi ve işlemler için yarın için randevu verdiler.iş sabah 9.30-14.30
arası.yani benim kendimdem anladıgım evde oturmakla iş bulunmuyor !!eşin komşular falan anca
öneri yapıyorlar yani onlardanda fayda yok.YEREL GAZETELERDE onlarca iş var git butun iş
yerlerin kapısını çal iş olup olmadıgını sor başvuru formu iste!yaw utanmayın temizlik işi yapın sizi
kimse yadırgamıcak yarın bir gun daha iyi bir iş bulursun oraya geçersin. herneyse olay bunlardan
ibaret.Bizim asıl sorunumuz
gelince hemen turk bulmak ve hemen onlarla çalışmak!!!! valla çalışmadım ama uzak durmaya
çalışıyorum en azından ne yaptıgım belli tatil gunum belli alacagım para bellli !!!!!!!!!!!!!!