Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:49 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: FLR(M) - Ingiltere' den vizeye basvuru
İletiTarih: Sal Haz 07, 2011 11:47 am 

Evet arkadaslar dil sınavına girdim, Pearson PTE denilen sınav, sonucu guzel, C1 seviyem gelmiş. Flr(m) formu ile ingiltereden vize basvurusunda bulundum şimdi Biometric Residence Permit için HO den mektup bekliyorum. Önceden bu şekilde yani ingiltereden flrm formu ile vize uzatma yapmış arkadaşlar var mı , eğer varsa da ne kadar beklediklerini, deneyimlerini yazarlarsa çok sevinirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: FLR(M) - Ingiltere' den vizeye basvuru
İletiTarih: Cum Haz 10, 2011 10:27 pm 

basvurduktan 1 hafta sonra biometric 4 veya 5 hafta icinde basvuru sonucu

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Haz 12, 2011 9:13 am 

Evet Biometric mektubu geldi başvurudan 3 gün sonra. Insallah bi aksilik çıkmaz da kesin sonuc da erkenden hayırlısıyla geliir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 23, 2011 3:23 am 

Merhaba arkadaslr ben de Ingiltereden FLR (m) icin basvuruda bulundum .Sizin yazdiklariniza bakinca benim biraz uzadi niye boole oldu bilemedim:((26 nisanda ellerindeydi dosyam 28 nisanda elime mektup geldi incelenio diye.Bana biometric finger prints icin 6 haziranda mektup geldi 10 hazirana randevu verdiler gittim.Su ana cevap bekliorum bu benim 2. basvurum.Sizin sonuc geldi mi? nisani gecin mayis 4 hafta 3 haftada hazirandan 7 hafta oldu hatta gecti bile endise etmem gerekli mi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 23, 2011 2:31 pm 

basvuru yaptiktan 10 gun sonra falan parmak izi vermistim Parmak izi verdikten yaklasik 3 hafta sonra sonuc yollamislerdi Sen parmak izini 10 haziranda vermissin dolayisiyla basvurun belki1 2 hafta icinde gelir ayrica parmak izini sen biraz gec vermissin (belki yogunluktandir)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 23, 2011 9:26 pm 

parmak izi icin 2 haziranda mektup yollamislar ama bizim elimize 6 haziranda gecti hemen o gun aradik 10 hazirana gun verdiler.Insallah yogunluktandir .Senin sonuc olumlu gelmisti diimi.?ingilizce sinavina girdin mi?Birde sen tekrar FLR(m) formuyla basvurdun sanirim ..settlemente basvurmamaninnedeni 2 yili dolduramadiin icin mi?Eger boyle ise gerekcen neydi kabul gordumu/Cok sordum kusura bakma ama acaip stres halindeyim suan nerdeyse 2 aydir vize bekliorum da..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 24, 2011 12:07 pm 

hayir dil sinavina girmemistim Flr m e basvurdum 1 ay sonra 2 sene vize verdiler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Haz 24, 2011 12:21 pm 

Yani sen 2. vizeye settlement icin mi basvurdun? yoksa bu ilk vizen mi aldigin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 10, 2011 11:44 pm 
Yeni Üye

ingiltereden bu flr basvurusu icin hangi belgeleri koydunuz arkadaslar ? paylasir misiniz ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 11, 2011 12:55 am 

Merhaba Hero oncelikle..Ben bu yakinlarda BRP kartimi aldigim icin aklimda tum dosyam hemen paylasiim..

1-FLR (M) Formunun kapsamis oldugu Section 1-2-3-4....tum istenilenleri koydum ki sende formu okuyunca istenilenler net oldugu icin koyucaksindir dosyana..
2-Section 1-2-3 te bisii yok onlar zatenn kisisel sorulari cevapladigin sayfalar olucak
3-Benim bu ikinci FLR(M) basvurum .Ben ilkinde zaman asimi yasadim yani 90 gunden fazla Turkiyede kaldiim icin tekrar basvurdum.Kalma nedenim Universitemi bitirmekti.O nedenle Section 4 te tum bunlari aciklayici mektubum vardi.Tabii kanitlari ile yani universite kimlik kartim gibi..
4-Section 5 Ingilizce testine girip girmedigini sorgulayan bi sayfa ve yine bi kac kisisel soru vardi.Teste girdiysen nerde girdiini sertifikanin bilgileri gibi kisimlardan mevcuttu
5-Burada da Section 5 in devami olarak Ingilizce sertifikami koydum.Eger Ingiltereden girdiysen sinava sadece konusma ve dinleme level a1 icin yeterli bulunuyor haberin olsun.En azindan benimki ooleydi
6-FLR (M) Section 6-7-8-9-10 da yine bi takim sorular vardi cevaplaman gereken
7-Section 10 da esinin ve senin fotolarin istenio biometrik kurallara uygun olmali ve arka taraflarina siyah kalemle okunakli sekilde adinizi ve soyadlarinizi yaziosunuz
8-Section 11 sizin pasaportlariniz .Benim eski pasaportumda vizem vardi ve ben eski pasaportumuda koydum cunki total seyahat gostergem onun icindeydi ayrica
9-Section 11 de yine sizden istene finansal dokumanlar aylik ne kadar alio sponsorun veya senin eger varsa banka kayitlarin paran olduguna dair.Kisaca sponsorun kim ise o gecinebiliiceenizi kanitlamak durumunda
10-Section 11 de yine evlilik cuzdaninizin asli gerekli.
11-Section 11 de yine 6 tane kanit istioar senin son 2 yilda esinle beraber yasadigina dair.Kira kontrati faturalar banka mektuplari hastanelerden gelen mektuplar NHS numarasi aldigin mektup gibi..Resmi olmasi daha makbule gecmekte..
12-Section 12 de sen ve esinin imzaladigi sozlesme gibi bi kisim yani tum formu dogru doldurduk baabinda bir yazi ve imzalariniz
Son olarakta dokumanlari check ettigin bi liste var.

OTHER DOCUMENTS diye bi bolum var pas gecme derim..iste oraya ne koyabiliosan koy..Ben dugun resimleri balayi resimleri ne resim bulursam koydum ancak bazi resimler hic acilmamis olarak geri geldi....Sonrasinda es aile dost larin gonderdigi kartlar yine ayni sekilde esimin aile arkadaslarin gonderdigi mektuplarida ekledim...Ben bebegimi kaybetmistim 6 aylikti onu kanitlayici belgeleri ve arkadaslrin kaybim icin gonderigi kartlari falanda koydum...Ayrica esimin ailesinden benim ve evliligimiz hakkinda bir mektup birde arkadasimizdan bir mektup ta ilistirdim icine...

Umarim sana yardimi olur.Ancak suda var ben internetten doldurulan formda yanlislik yaptiim icin yine internetten print edilebilen el yazisi ile doldurulan formu yolladim .Benim formda sirasi ve istenilen belgeleri yazdim sana.Simdiden kolay gelsin..Umarim vizeni en kisa zamanda alirsin..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz