Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:39 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 41 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: EVRAK VE MEKTUP ÇEVİRİLERİ
İletiTarih: Per Mar 03, 2011 11:08 am 
Site Müdavimi

arkadaşlar bu çeviri işi tam bi muamma..
Şöyle sorayım.

*pasaport
*nüfus kayıt örneği
*evlilik cüzdanı
*banka cüzdanı
*sabıka kaydı-

Hangilerini translate yaptıralım?bi çeviri 35-40 tl burda..

Bide annem hesabıma para yatırdı..bunun için kendisi mektup yazıcak.tabiki türkçe yazıcak.ingilizcesi yok.Onudamı çevirtmene çevirtcez yani nasıl olcak?Ben çevirsem olmuyomu?bu vize memuru evrak inceleyen arkadaşlar ingilizmi?türk değilmi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: EVRAK VE MEKTUP ÇEVİRİLERİ
İletiTarih: Per Mar 03, 2011 11:17 am 
Yeni Üye

Merhaba Feyza
Hic bir seyi cevirtmene gerek yok . Bos yere ceviri parası verme , ben hic bir dokumanı cevirmedim . Zaten ingiltereden partnerinin sana gönderecegi dokumanlarınının dogal olarak hepsi ingilizcedir .

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 11:45 am 

Eger ceviri yaptircaksanda pasaporta ve evlilik cuzdanina yaptirmana gerek yok.ingilizce yazmislar zaten..Annenin mektubunuda sen ingilizce yaz annen imzalasin bence..
iyi sanslar..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 1:02 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Evlilik Cüzdani Ve passaport zaten Uluslar Arası Geçerliliği VArdır ............. Onları tercumelerine gerek Yok......

Diğer evraklarına Gelince , Sabıka Kaydı , Aile Nufus Kayıt örneği , İkametgah İl muhaberi Etc Gibi Evraklar Tercüme Edilmesi Şarttır...... Tekrar yazıyorum Şarttır.... ^^Hero ^^ Arkadaş Demişki Tercümelerin Hiç Birisine Gerek Yoktur , Arkadaşım Ben burdan sana Bir soru Soracağım , YanLış'da anlama Beni , Sen Konsolosluktamı Çalışıyorsun da Hic Bir belgenin ingilizceye Gerek Yok diyorsun ? YAda Sen Yeni Kanunun Maddelerni Okudunmu??

Okumadıysan Ben burdan sana yazayım !!!!

If you want the UK Border Agency visa officer to consider your visa application you should provide translations of any supporting documents that are not in English. This includes bank statements and payslips. Any translated documents need to be submitted with the original document for verification. All translated documents must include all of the following information:

Confirmation from the translator that it is an accurate translation of the original document
The date of the translation
The translator's full name and signature
The translator's contact details

İngilizceniz Yoksa Buyurunuz Türkçeside.......

Tercümeler

Vize başvurunuzun UK Border Agency vize memuru tarafından dikkate alınabilmesi için, İngilizce olmayan destekleyici belgelerin tercümesini teslim etmeniz gerekir. Hesap ekstresi ve ödeme makbuzları da buna dahildir. Tercüme edilen belgeler doğrulama amacıyla asıllarıyla birlikte teslim edilmelidir. Tercüme edilen belgelerin tümü aşağıdaki bilgileri içermelidir:

Asıl belgenin doğru tercümesi olduğuna dair tercümanın tasdiki
Tercüme tarihi
Tercümanın tam adı ve imzası
Tercümanın iletişim bilgileri

Lütfen Bilmediğiniz Bir Konu üzerinde başkasını Yanıltmayın Yazık oLur......... İyi forumlar..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 2:28 pm 
Yeni Üye

Yazdıgımı okursanız önemli belgeler yurtdısından zaten ingilizce geliyor, zaten tercume sart olsa worldbridge ten almazlar o belgeleri , ordaki görevli soruyor tercume etmeden vermek istiyor musun diye ..Simdi ben 3-4 defa vize aldım ve hic birinde de tercume yapmadım yaptırmadım da . Ama yaptırırsa da kimse niye yaptırdın demez . dikkat ettiyseniz 35-40 tl tercume parasından bahsediyor . 15-20 sayfa tercume yaptırsa ne kadar para tutar . Evraklarınız tamsa merak etmeyin . Hic bir sey olmaz tercume yaptırmadan türkce belgeleri verebilirsiniz . Simdiye kadar herhangi bir kişi tercume olmadıgı icin red almıs mı ? Bunu sormak lazım ..İngilizcem pek yok ama size ögretecek kadar var :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 2:37 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Hero yazdı:
Yazdıgımı okursanız önemli belgeler yurtdısından zaten ingilizce geliyor, zaten tercume sart olsa worldbridge ten almazlar o belgeleri , ordaki görevli soruyor tercume etmeden vermek istiyor musun diye ..Simdi ben 3-4 defa vize aldım ve hic birinde de tercume yapmadım yaptırmadım da . Ama yaptırırsa da kimse niye yaptırdın demez . dikkat ettiyseniz 35-40 tl tercume parasından bahsediyor . 15-20 sayfa tercume yaptırsa ne kadar para tutar . Evraklarınız tamsa merak etmeyin . Hic bir sey olmaz tercume yaptırmadan türkce belgeleri verebilirsiniz . Simdiye kadar herhangi bir kişi tercume olmadıgı icin red almıs mı ? Bunu sormak lazım ..İngilizcem pek yok ama size ögretecek kadar var :)

Tercümelerden Red ALan oLmayabilir , ama '' Eksik evrak '' Diye birşey var ... Tandıığım Birçok Kişi Tercüme Yüzünden Vizelerinin uzamasına Sebeb Oldu....

Sen belki Kendin 10 Defada gitmiş oLabilirsin , evrakların Sağlamlığına Bağlı , Sen eger siteyi Okuduysan ne demek istedigimi anlarsın , adamlar zevk oLsun dye yazmamislar evrakların tercüme edilmesi gerektiğini , Sen kendin evraklarına güveniyorsan o Sorun Yok , ama başka Kişilerin evrakları sorunları Ayrıdır , Herşeyini Dört DörtLük Yapsa Vizesini Kısa zamanda almasını sağlar , ayrıca 20 30 belge tercüme etmeyecek , tercüme edilmesi gerekenleri kardeş yazmış , en fazla 3- 5 belge , Ayrıca Ulakaliğin Hiç Bir anlamı Yok ;) Bugüne Kadar Kimseye Kötü Laf Kullanmadım Kendimede Kullandirtmam , İngilizce Konusuna Gelince Bana Pm at Sana Ders öğretirim İngilizcene Çok Güveniyorsan , ;)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 2:47 pm 
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

SEVGILI KARDESIM, SEN BU TARTISMALARA KULAK ASMA: SANA EN DOGRU AGIZDAN BIREBIR YASAMIS VE GERCEKLESTIRMIS OLARAK INGILTEREDEN YAZIYORUM, SIMDI BENI IYI DINLE ANLADIGIM KADARIYLA SPOUSE CP YERLESIM VIZE TURUNE BASVURUCAKSIN, BEN GECEN SENE BUNLARIN HEPSINI YAPTIM VE VIZEYI ALDIM, ESININ EVRAKLARI ZATEN INGILIZCE, SENIN EVRAKLARINDA SABIKA KAYIDI VE AILE NUFUS KAGIDI BIRDE ASKERLIK BELGESI, BANKA ZATEN INGILIZCE VERIYOR BUNUN DISINDAKI EVRAKLAR SADECE FORMALITE, ZATEN BIRINCI UNSUR PARTNERIN DURUMU CALISIYOR OLMASI YARDIM ALMIYOR OLMASI KALACAK EVI OLMASI, BANKAYA ANNEN PARA YATIRSA BILE FAZLA BIR ARTISI OLMAZ CUNKI O PARANIN VISE ICIN YATTIGI ACIK VE ORTADA. SEN BUNLAR YAP TEST IN DE BASARIYLA GEC PASA PASA VIZENI AL :) BIRDE BAZI BILMIS ARKADASLAR WORLD BRIGDE SAYFASINDAN ACSIN BAKSINLAR ORDA EVRAKLARI KENDIZDE CEVIREBILIRSINIZ DIYOR ..... :D BIR SURU PARA BU EVRAKLAR IN CEVIRISI SADECE BU 3 TENE EVRAKI CEVIR YETER.... HADI KOLAY GELSIN ....

En son KARSIYAKALI35 tarafından, Per Mar 03, 2011 2:54 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 2:53 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Aynısını Bende anlatmaya calistim , ama ne yazıkkı arkadas beni anlayamadi , Evrakların Hic biri tercümeye gerek Yok Diyor Yukarıyı Okursanız sizde anlamiş oLursunuz :roll:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 3:04 pm 
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Undisputed47 sana sozum yok kardesim digerlerine ....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 03, 2011 3:09 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

KARSIYAKALI35 yazdı:
EVRAKLARIN CEVIRILMESINE GEREK VAR, EGER SEN EVLENMISSEN BILIRSIN, EVLENMEDEN ONCE BIR INGILIZ KONSOLUGUNA VEYA BIR MISYONUNA ANTALYADA VEYA IZMIRDE KONSOLOSLUK HARICI KUCUK INGILIZ EMBASSY LERI :D ORADA SENI EVRAKLARI INIGLIZCEYE , ESININKINI TURKCEYE CEVIRMEDILERMI EVLENMEDEN ONCE... BENIM DEDIGIM SABIKA KAYIDI, AILE NUFUS KAYIT ORNEGI, BIR DE ASKERLIK BELGESI ... BUNLARIN CEVIRTMESI LAZIM..... DIGERLERI YOK BANK HESABI, SIRKET DOKUMANLARI, MEKTUPLAR, VS BUNALR COK PARA TUTAR. BU UC RESMI EVRAK SENIN KISISEL EVRAKLARIN YANI BIR NEVI KIMLIGIN GIBI SENI TANITAN EVRAKLAR.

Tabikide ,, Ya hepsi Geçtiğimiz Yollar, Evlenmeden Önce Bekarlık Onayı Tr cevrilmesi , ETC... Hepsini Geçtik , Evrakların Hepsini Tercümeye gerek yok sadece gerekli Olanlar Bellidir ....

ama Hero arkadaş hiç bir evrağın tercümeye gerek olmadığını diyince bende konuya dahil oLdum, Çünki Yanliş bilgilendirme oLuyor , ve kafalar karişiyor, ....... :arrow:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 41 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: