Merhabalar,
Forumda bircok konuya goz attim ama kendi icinde oldugum duruma cok yakin acilmis bir post bulamadim ve yeni bir konu acmaya karar verdim.
Benim durumum hafif karisik!
Yaklasik 3,5 yil once Ingiltere ye o zaman icin kiz arkadasim olan esimi gormeye Ogrenci vizesi ile geldim, akabindeki 1 yil sonrasi tekrar bir ogrenci vizesi ile Ingiltereye geldim. Vizemin bitimindeki yaz (1,5 yil once) Turkiye de evlendik. Esim Ingiliz. Hemen sonrasi evlilik vizesine basvurdum ve 2 yillik vizem ile Ingiltere ye tekrar geldim. Gelisimin hemen 1 ay sonrasi bir firmada calismaya basladim ve halen ayni firmada calisiyorum. Bu arada ogrenci olarak geldigim yillarda extradan bir firmaya ihtiyaclari olduklarinda saat uzeri calisiyordum ve halen daha extradan onlar icinde is yapiyorum (aksamlari / hafta sonlari) Bu arada baska bir firmaya da extra calisma saatleri disinda is yapmaya basladim (2. extra firma) Tabiki bu extra firmalardan gelen ek kazancimi yasal yola cevirmek icin bir LTD. firma kurdum.
Hersey yolunda gibi gorunsede, esim cok fazla baski ve stress yapmaya basladi ve suan evden ayrilmami istiyor. Isin durustce gorunen yani bosanmakta istiyor.
Ingilterede evlilik vizem ile 1,5 yildir bulunuyorum. Surekli oturum vizeme basvurmak icin sadece 6 ay kaldi. Ama esim nereden arastirdiysa (zannediyorum

), bana tehtidkar bir sekilde vizem icin imzada bulunmayacagini soyledi!
Simdi; icime buyuk bir kaygi girdi! Cunku gercekten is hayatimda buyuk bir basari elde etmisken herseyin sonumu geliyor diyorum!
Neyse konumuza donersek, esimin benim vizemi iptal ettirebilme yetkisi varmi?
Biraz arastirmadan sonra buldugum bilgiye gore, eger bosanma talebi tek yonlu olursa eslerin 5 yil ayri yasadiklari kanitlandigi taktirde bosanma gerceklesiyormus. Yani esim bosanma davasi acsa ve ben bosanmak istemezsem sanirim bosanma islemi onumuzdeki 6 ayda sonuclanmayak.
Bu durumda benim hala surekli oturum vizesi icin basvuru hakkim varmidir?
Beraber yasamasakta gerekli evraklari gondersem, vize islemi illaha esimin haberi dogrultundami olmasi gerekiyor?
Daha oncede bahsettigim gibi yaklasik 1 yildir LTD. firmam var. Yasal olarak (banka hesabina giris)getiri olarak toplam 5000 ila 8000 pound gosterebilirim.
Evlilik yoluyla vizemi uzatamasam, Ankara anlasmasi yoluyla vize alabilirmiyim?
Arkadaslar, kafam gercekten cok karisik

Daha once vize basvuru konularinda hic sorunum olmadi, yani genelde hersey yerli yerindeydi. Ama suan icinde oldugum durum beni cok kaygilandirmaya basladi.
1 tane ana ve 2 tane ek firma icin calisiyorum, bunun yaninda cok kucuk capli firmalara da destek calismalarim var. Gercekten is hayatimda basariyi burada elde ettim ve bunu kaybetmek istemiyorum.
Evliligim benim icin cok degerli ama avuclarimin icinden kayip gidiyor, durdulmaz bir noktada suan

Neyse, oda burada tum gercek olan degerlerimden ve cevreseldestegimden uzakta olmamdan kaynaklaniyor olsa gerek!
Insan nasil buz ustunde yururken saniyeler icinde ayagi kayar ve yere duser, bende daha ne oldugunu anlayamadan biranda bu durumun icine girdim. Tum cabalar, zaman, duygular harcamalar bir anda kaybolma tehditi icine boylede girebiliyormus demekki. ufff neyse, neyse..!
Arkadaslar, acaba suan ne yapmam gerek? Nasil bir yol cizmem gerek kendime
Cevap verebilecek, fikir one surebilecek herkeze simdiden tesekkurler...
Saygilar,
Zafer