Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:36 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 156 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: evlilik işlemleri ile ilgili
İletiTarih: Per Arl 03, 2009 11:16 am 

herkese iyi günler dilerim.
ingiliz uyruklu nişanlımla yakın bir tarihte evlilik yapacağım ama nikah işlemleri için hangi belgeleri hazırlamamız gerekiyor tam olarak anlayamadık bu konuda kafam çok karıştı bazı belgeler türkçeye çevirilecek sonra dışişlerine onaylatılacak felan çok karışık anlayamadım.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar şu durumu anlayabileceğim şekilde açıklayabilirmi acaba?

çok teşekkür eder saygılar sunarım..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: evlilik işlemleri ile ilgili
İletiTarih: Per Arl 03, 2009 1:33 pm 

Merhaba

Ingiliz uyruklu nisanlinizla nerede evlenmeyi dusunuyorsunuz? ben de 24 nisan 2009 da turkiyede nisanlanip ingilterede evlendim .esim Turk fakat ingiliz vatandasi.Ilk once evlilik vizesi alip buraya geldim ve 3 ay sonra burda evlendik .simdi flr(m) yani 2 yillik oturum izni icin yine burdan basvuru yaptim sonucu bekliyorum.

daha acik yazarsaniz yardimci olmaya calisiriz.

kolayliklar dilerim...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 03, 2009 1:36 pm 

nesrin yazdı:
Merhaba

Ingiliz uyruklu nisanlinizla nerede evlenmeyi dusunuyorsunuz? ben de 24 nisan 2009 da turkiyede nisanlanip ingilterede evlendim .esim Turk fakat ingiliz vatandasi.Ilk once evlilik vizesi alip buraya geldim ve 3 ay sonra burda evlendik .simdi flr(m) yani 2 yillik oturum izni icin yine burdan basvuru yaptim sonucu bekliyorum.

daha acik yazarsaniz yardimci olmaya calisiriz.

kolayliklar dilerim...

biz Türkiyede evlenmeyi düşünüyoruz

cevaplarınız için teşekkür ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 03, 2009 3:02 pm 

İyi günler
Ben ingiliz vatandaşı eşimle 30 ekim tarihinde türkiye de evlendim.
günlerdir belgelerle uğraştığımız için gerekli bilgiyi verebileceğimi umuyorum.
Eşiniz bulundugu bölgenin council ine certificate of no impediment e başvurucak ve 21 gün sonrasında postayla eline ulaşıcak.eşiniz o belge ile tr ye gelicek. o belgeyi ingiliz konsoloslugunda türkçeye çevirtip onaylatıcaksınız ( aynı gün alabiliyorsunuz bir saat içinde) daha sonra o belge yi valiliğe götürüp onaylattırıyorsunuz.

onun dışında sizin bağlı oldugunuz belediyeye evlilik başvurusunda bulunmak için;

sizin nüfüs cüzdanınız ,
ikametgahınız
nüfus kayıt örneği
fotoğraflar filan
( gerçi her belediye nin ufak farklılıkları oluyor belgelerde onlar mühim değil )

eşininizin yabancı olmasından kaynaklanan belgeler

valilikten onaylattıgınız sertifika
eşinizin pasaportunun noterde onaylı çevirisi
birth sertificate ( annesinin babasının adı mutlaka yazmalı üstünde) ve o sertifikanın da noterde tasdikli çevirisi
fotografları ( yine kaç tane oldugu,belediyeden belediyeye değişiryor)

hepsi bu kadar.
bütün bunlarla gidip gün alıyorsunuz belediyeden.yine bazı belediyeler eşiniz türkçe bilmiyorsa çevirmen istiyor belgeli ( nikah sırasında söylenenleri anlasın diye)
biz şişli belediyesinde evlendik ve gerek olmadığını söylediler.fakat ben bir arkadaşımdan rica ettim çevirmesini,eşim türkçe hiç bilmediği için

umarım yardımcı olabilmişimdir
şimdiden mutluluklar ve de kolay gelsin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 03, 2009 3:05 pm 

unuttugum birşey;

bir sağlık ocagından sağlık raporu alıyorsunuz ama bunun tabiki yabancı evliliğinizle alakası yok,belediyeden yönlendirirler zaten.

tekrar mutluluklar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 03, 2009 3:27 pm 

yesilada yazdı:
İyi günler
Eşiniz bulundugu bölgenin council ine certificate of no impediment e başvurucak ve 21 gün sonrasında postayla eline ulaşıcak.eşiniz o belge ile tr ye gelicek. o belgeyi ingiliz konsoloslugunda türkçeye çevirtip onaylatıcaksınız ( aynı gün alabiliyorsunuz bir saat içinde) daha sonra o belge yi valiliğe götürüp onaylattırıyorsunuz.

onun dışında sizin bağlı oldugunuz belediyeye evlilik başvurusunda bulunmak için;

sizin nüfüs cüzdanınız ,
ikametgahınız
nüfus kayıt örneği
fotoğraflar filan
( gerçi her belediye nin ufak farklılıkları oluyor belgelerde onlar mühim değil )

birth sertificate ( annesinin babasının adı mutlaka yazmalı üstünde) ve o sertifikanın da noterde tasdikli çevirisi

hepsi bu kadar.
bütün bunlarla gidip gün alıyorsunuz belediyeden.yine bazı belediyeler eşiniz türkçe bilmiyorsa çevirmen istiyor belgeli ( nikah sırasında söylenenleri anlasın diye)
biz şişli belediyesinde evlendik ve gerek olmadığını söylediler.fakat ben bir arkadaşımdan rica ettim çevirmesini,eşim türkçe hiç bilmediği için

verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz saolun

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 06, 2009 8:07 pm 
Avukat ( L P C )
Kullanıcı avatarı

yesilada yazdı:
İyi günler

sizin nüfüs cüzdanınız ,
ikametgahınız
nüfus kayıt örneği
fotoğraflar filan

hepsi bu kadar.

aferim sana yesilada arkadasim.. yardim edilmesi gerektiginde bak nasil olunuyormus bunun en mukemmel orneklerindensin.. alkislar yesiladaya... boyle giderse ayin uyesi olursun ;)

lutfen boyle devam et.. bunu diger tum uyelerdende bekliyoruz....

hadi bakiyim...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 06, 2009 11:28 pm 

rica ederim
forumun da amacı bu olmalı ,sadece kendine yardım beklemek değil,yardım da edebilmek elinden geldiğince.
umarım herkesin gönlünce olur sonuçları ,ne diyim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 07, 2009 11:14 pm 
Avukat ( L P C )
Kullanıcı avatarı

yesilada yazdı:
rica ederim
forumun da amacı bu olmalı ,sadece kendine yardım beklemek değil,yardım da edebilmek elinden geldiğince.
umarım herkesin gönlünce olur sonuçları ,ne diyim..

give respect get respect....

forumda bu proverb evolutions ugramis..

give information get information yanii...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Evlilik
İletiTarih: Sal Oca 11, 2011 11:51 pm 

Arkadaşlar yanlış yere konu açtıysam kusurabakmayın ama forumda bulamadım... önümüzdeki ay nişamlım gelecek ve türkiye de evleneceğiz inşallah... evraklar nelerdir ne yapmalıyız medeni halini gösterir belgeyi nerden alabilir lütfen yardımcı olun... teşekkürler...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 156 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: