efsuns yazdı:
Merhaba,
evlilik amacli ziyaret vizesi almayi dusunuyorum hangi evraklari verdiginizi yazabilir misiniz?? Daha dogrusu 6 ay sonra evlenicek olduguma emin degilim ama orda 1 senedir birlikte oldugum ingiliz vatandasi erkek arkadasim var ve yanina gitmek icin bu vizeyi almak daha garanti geliyor. Onun isinden belgeler almasi gerekli ve konaklama imkanlarini gosteren belgeler, iliskimizi kanitlayan belgeler baska? ben de financial sponsor olarak babamin hesaplarini mulklerini vs gostericem. Orda evlenecegimizi kanitlamak icin de daha once giden arkadasim demisti ki normalde evlenecek olan taraflarin ikisi de orda olmadan bir ceremony book edilemiyor zaten o yuzden uk dekinin bir office e gidip nisanlisi olmadan birsey arrange edilemez yazisi almasi gerekiyormus o zaman bosuna vize almadan ceremony e para odemek zorunda da kalinmiyor. peki siz nasil yaptiniz??
ben çok iyi anlayamadım ne amaçla gittiğinizi ama şunu söyleyebilirim,evelilik amaçlı ziyaret vizesi veya nişanlılık vizesi kolay alınan vizeler değiller yani evlenmeyi planlamıyorsanız boşuna bu vizelere başvurmayın derim.çok emek harcanan şeyler bunlar,evlenmeyi planlamıyorsanız bu emeğe yazık bence.Çünkü bu evlilik amaçlı ziyaret vizesi 6 aylık ve size hiç bir hak tanıyan bir vize değil ve oradan uzatamıyorsunuz.Size senelerce orada kalma hakka vermediği gibi kolayca alınan bir vizede değil.Ama ben genede başvurucam diyorsanız anlatayım;benim eşim belediyeden bir belge aldı,şu tarihte evlinicez diye tarih ayırttı,ben o belgeyle başvurdum,yanında eşime ait banka dökümlerini,kendime ait banka dökümlerini,işyerimden orada çalıştığıma dair yazı,maaş bordrolarımı,kalacağımız yerle ilgili belgeleri verdim.Bir de eşim bana sponsor mektubu yolladı.Hepsi bu kadardı.Şimdiden kolay gelsin.