Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:32 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Evlilik Amaçlı Ziyaret Vizesi
İletiTarih: Pzr Oca 18, 2009 9:55 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Daha önce Evlilik Amaçlı ziyaret vizesi alarak evliliğimi İngilterede yaptım.Vize türü hakkında daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlara bu konuda elimden geldiğince,bildiğim kadaraıyla yardımcı olmak isterim.Bu vize türüyle ilgili sorularınızı ve önerilerilerinizi bu bölüme yazabilirsiniz.
Herkese kolaylıklar dilerim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Evlilik Amaçlı Ziyaret Vizesi
İletiTarih: Sal Oca 27, 2009 1:16 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Evlilik amacli ziyaret vizesinde , yerlesim vizesinden farkli olarak tam ne isteniyor?

Yani yersim vizesinde mecbur olarak evliliginin gercek olup olmadigini kanitliyorsun. Bunda flort edip etmediginimi kanitliyorsun? Farkliklari yazarsan hocam arastiranlarda aydinlanmis olur sana zahmet.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 27, 2009 7:23 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Şimdi evlilik amaçlı viyaret vizesiyle yerleşim vizesi birbirinden çok farklı şeyler aten.Evlilik amaçlı ziyaret vizesinde düpedüz turist sayıyor seni.Yani gidip orda evlenmekten başka hiçbir hakkın yok İngilterede .Ne orda 6 aydan fazla kalabiliyorsun,ne çalışabiliyorsunn ne de ordan oturuma başvurabiliyorsun.o yüzden de birlikteliğini falan kanıtlaman gerekmiyor.Gereken tek şey maddi durumunu kanıtlamak,her iki tarafında,türkiyeden giden tarafın burda çalıştığını kanıtlaması,ve orada evlenileceğni kanıtlamak.Orada evlenileceğini kanıtlamak da belgeyle oluyor tabiki ,vallaha billaha evlencem bak iki gözüm önüme aksınki şeklinde bir tahhahhüte inanacaklarını hiç sanmıyorum:)
Ben geçen sene başvurdum bu vizeye 1 günde vermişlerdi.Başvuru yapacak olan olursa hangi evrakları verdiğimi daha da ayrıntılı yazıp yardım ederim tabi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 27, 2009 7:23 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 27, 2009 2:40 pm 

Merhaba,
evlilik amacli ziyaret vizesi almayi dusunuyorum hangi evraklari verdiginizi yazabilir misiniz?? Daha dogrusu 6 ay sonra evlenicek olduguma emin degilim ama orda 1 senedir birlikte oldugum ingiliz vatandasi erkek arkadasim var ve yanina gitmek icin bu vizeyi almak daha garanti geliyor. Onun isinden belgeler almasi gerekli ve konaklama imkanlarini gosteren belgeler, iliskimizi kanitlayan belgeler baska? ben de financial sponsor olarak babamin hesaplarini mulklerini vs gostericem. Orda evlenecegimizi kanitlamak icin de daha once giden arkadasim demisti ki normalde evlenecek olan taraflarin ikisi de orda olmadan bir ceremony book edilemiyor zaten o yuzden uk dekinin bir office e gidip nisanlisi olmadan birsey arrange edilemez yazisi almasi gerekiyormus o zaman bosuna vize almadan ceremony e para odemek zorunda da kalinmiyor. peki siz nasil yaptiniz??

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 27, 2009 3:39 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

efsuns yazdı:
Merhaba,
evlilik amacli ziyaret vizesi almayi dusunuyorum hangi evraklari verdiginizi yazabilir misiniz?? Daha dogrusu 6 ay sonra evlenicek olduguma emin degilim ama orda 1 senedir birlikte oldugum ingiliz vatandasi erkek arkadasim var ve yanina gitmek icin bu vizeyi almak daha garanti geliyor. Onun isinden belgeler almasi gerekli ve konaklama imkanlarini gosteren belgeler, iliskimizi kanitlayan belgeler baska? ben de financial sponsor olarak babamin hesaplarini mulklerini vs gostericem. Orda evlenecegimizi kanitlamak icin de daha once giden arkadasim demisti ki normalde evlenecek olan taraflarin ikisi de orda olmadan bir ceremony book edilemiyor zaten o yuzden uk dekinin bir office e gidip nisanlisi olmadan birsey arrange edilemez yazisi almasi gerekiyormus o zaman bosuna vize almadan ceremony e para odemek zorunda da kalinmiyor. peki siz nasil yaptiniz??

ben çok iyi anlayamadım ne amaçla gittiğinizi ama şunu söyleyebilirim,evelilik amaçlı ziyaret vizesi veya nişanlılık vizesi kolay alınan vizeler değiller yani evlenmeyi planlamıyorsanız boşuna bu vizelere başvurmayın derim.çok emek harcanan şeyler bunlar,evlenmeyi planlamıyorsanız bu emeğe yazık bence.Çünkü bu evlilik amaçlı ziyaret vizesi 6 aylık ve size hiç bir hak tanıyan bir vize değil ve oradan uzatamıyorsunuz.Size senelerce orada kalma hakka vermediği gibi kolayca alınan bir vizede değil.Ama ben genede başvurucam diyorsanız anlatayım;benim eşim belediyeden bir belge aldı,şu tarihte evlinicez diye tarih ayırttı,ben o belgeyle başvurdum,yanında eşime ait banka dökümlerini,kendime ait banka dökümlerini,işyerimden orada çalıştığıma dair yazı,maaş bordrolarımı,kalacağımız yerle ilgili belgeleri verdim.Bir de eşim bana sponsor mektubu yolladı.Hepsi bu kadardı.Şimdiden kolay gelsin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 27, 2009 5:57 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Bir de şu var evlilik amaçlı ziyaret vizesi ve nişanlılık vizesi iki ayrı vize türü.Aynıymış gibi algılanıyor ikisi de İngiltereye gidip orada evlenmek için alınıyor ,ikisi de 6 aylık veriliyor o yüzden de birbirine karışabiliyor çok sıklıkla ama birbirinden farklı vizeler bunlar .iyice araştırıp ona göre başvuru planınızı yaparsanız çok yararlı olacaktır size.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Haz 19, 2011 8:48 am 

simiyra cok tesekkurler bu verdigin bilgiler icin. bu visa turnden hichaberim yoktu. simdi yeni bir umut arastiricaz. :-)

sevgiler, saygilar
oz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz