Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:30 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Esol course yada Life in UK sinavi Kafa karisikligi
İletiTarih: Cmt Arl 04, 2010 11:44 pm 
Site Müdavimi

Merhaba,
Esol Course ve Life in UK testi hakkında forumdan okuduklarımla Home Office'in sitesinden okuduklarımı bir türlü kafamda oturtamadım.

Home Office'in sitesinde ''İngilizceniz Esol 3 seviyesinden yukarıdaysa Life in Uk'ye girin, eğer Esol 3'den aşağıysa college'a gidin, sınava girin ve Esol belgenizi alın'' diyor.

Peki Esol 3'den yukarı olduğumuzu nasıl ıspatlıcaz? YANİ, bizden sınava girerek, ingilizcemizin Esol 3'den yukarı olduğunu BELGEYLE ıspatlamamızı bekliyorlar mı?
Önce Esol kursuna gidip, Esol belgesini alıp, ARDINDAN Life in uk'ye mi gircez? Yoksa ingilizce seviyemizi (Esol belgesi almaya gerek duymadan) KENDİMİZ ''yeterli'' buluyorsak, DİREKT Life in UK testine mi giricez?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Esol course and/or Life in UK test ? so confused!
İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 12:02 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

slm dora esol seviyeni college gittiginde seni bir sinava sokuyolar once eger entry 3 lvl den yukari cikarsa life in the uk testine girmek zorundasin eger bundan asagi ise collegeden sana
kagit veriyolar imzali onu veriyorsun home office vizeye basvururken kahretsin benim L1 CIKTI sinav sonucum life in the uk testine girmek zorundayim :(

saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 10:20 am 
Yeni Üye

Eger ingilizceni yeterli goruyosan life in the uk testine gir ama yeterli degilse kursa gitmen gerekiyo. Kurs hem daha uzun zaman aliyo hemde biraz pahali. Kursa gidip bitirirsen life in the uk testine girmen gerekmiyo kurstan verilen belgeyi basvuru zamani belgelerinle birlikte gonderiyosun.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 11:24 am 
Site Müdavimi

Selam Arkadaşlar,
Ottoman ve Nina35 yazdıklarınızı harmanlamaya çalıştım ama kafam karıştı=s
O halde, ben kendi durumumu özetleyim; İngilizce Tercümanlık mezunuyum. Yani, ingilizcemi ''yeterli'' görüyorum.
Ama benim sorum şu; Home Office, benim ingilizcemi yeterli görüp görmememe bakmayıp, ''Esol kursuna git ve bize ingilizcenin ''yeterli'' olduğunu sınava girerek ''BELGELE'' diyor mu? Yahut Kurum, belgeye falan bakmıyor da, ben ingilizce seviyemi KENDİM ''yeterli'' görüyorsam, gidip SADECE Life in UK'ye girebiliyor muyum?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 12:01 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Dora , arkadasim Surekli oturum almak icin 2 secenek var

1 Yerlesim vizenin bitiminde Life in the UK testini gececeksin ve sertifikani surekli oturum basvurusu yaparken ibraz edeceksin .

2 Yada Esol Kursunu bitirip sertifikani alip surekli oturum basvurusu yaparken sertifikani ibraz edeceksin .

Bu yukarida yazdiklarim sayesinde Home Office senin ESOL 3 seviyesinde oldugunu anliyor.

Ve yukaridaki yazdiklarimin 2 sinide yerine getirmek zorunda degilsin hangisi sana uyuyorsa onu sec
Ayrica kafa kariskligi na sebep olacak bir olay yok gayet basit .

Umarim yardimci olur

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Esol course yada Life in UK sinavi Kafa karisikligi
İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 1:33 pm 
Site Müdavimi

Çok teşekkürler Aussie, şimdi anladım tamamen. Gerek ben, gerekse forumdaki birçok arkadaş sana ne kadar teşekkür etsek azdır...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 6:45 pm 
Üye

nina35

Eger ingilizceni yeterli goruyosan life in the uk testine gir ama yeterli degilse kursa gitmen gerekiyo. Kurs hem daha uzun zaman aliyo hemde biraz pahali. Kursa gidip bitirirsen life in the uk testine girmen gerekmiyo kurstan verilen belgeyi basvuru zamani belgelerinle birlikte gonderiyosun

konu aslında cok basıt.oturum vizesini almak için 2 yol var birincisi uk life testi gecmek.
2 yol ise esol sertikası almak.
ornek vermek gerekırse ben geldıgın de ıngılızce cok ıyı deyıldı.college yazıldım.
KESİNLİKLE PARA ÖDEMEDİM.ÜSTÜNE ADAMLAR BANA PARA ODEDİ(OTOBÜS BİLETİ PARASI)
collega aldıgım sertıfıka ve bır mektup la gecen 4 ay once home offıce gıttım ve oturum vizesini aldım.eyer ıngılızcenız ıyı deyılse ve de zamanız varsa onerırım.
saygılar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 8:13 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

aussienin acıkladıgı gibi cok basit aslında kafa karıstırıracak bir durum yok,eger kendinizi life in uk kitabını anlayacak kadar ingilizceniniz oldugunu dusunuyorsanız direk kitap alıp sınav günü randevusu alıp sınava giriyorsunuz(kitap orta,orta ustu ingilizceyle yazılmıs),eger diliniz kotuyse esol 1.2,3 kursunu alıyorsunuz sonra size life in uk sınavınızı gectiginizi ıspatlayan belgeyle esdeger belge veriyolar,durumunuza göre life in uk girmeniz gerekiyor,burda yapmanız geekenler fazlasıyla detaylı var bakabilirsiniz life-in-uk-testi-t856.html

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Arl 05, 2010 11:14 pm 
Site Müdavimi

pgs79, bahsettiğin linkten zaten öğrenmiştim 2 seçenekten birini tercih edebileceğimi, sen birkaç mesajında yazmışsın hatta ama dediğim gibi home office sitesinde öyle bi ucu açık söylemiş ki, esol 3'den yukarı ya da aşağı olduğumuzla ilgili olarak bizden bi belge bekleyip beklemediklerini bilemedim ve kafam karışmıştı :roll: forumdaki arkadaşlara danışayım dedim ve en sağlam bilgiyi yine sizlerden aldım, adeta üstümden büyük bi yük kalktı. hepinize çok teşekkür ederim...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz