Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:28 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 793 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 76, 77, 78, 79, 80  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Esler ve Partnerler icin istenen yeni ingilizce sinavi
İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 11:49 am 
Yeni Üye

Arkadaslar, herkes neden genelde KET'e yoneliyor diger sinavlar yerine? Tercih edilme sebebi nedir KET'in? Tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 11:54 am 

Bende KET sınavına girdim ve kazandım sanırım daha ucuz ve sınav daha kolay ve geçerli olduğu için herkes KET i tercih ediyor .. başarılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 12:40 pm 
Yeni Üye

Cevap icin cok tesekkur edeirm. Ben daha yeni sinavi arastirmaya basliyorum. Fiyat farklari cok mu sinavlar arasinda? Bir de, konsoloslugun gozunse KET'in tutarliligi daha az, TOEFL vs. nin daha cok olmasi gibi durumlar var mi yoksa sadece istenilen skor/sonucun alinip alinmadigina mi bakiyorlar?

Sag olun.

seazq yazdı:
Bende KET sınavına girdim ve kazandım sanırım daha ucuz ve sınav daha kolay ve geçerli olduğu için herkes KET i tercih ediyor .. başarılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 16, 2012 1:38 pm 

lakersss yazdı:
Cevap icin cok tesekkur edeirm. Ben daha yeni sinavi arastirmaya basliyorum. Fiyat farklari cok mu sinavlar arasinda? Bir de, konsoloslugun gozunse KET'in tutarliligi daha az, TOEFL vs. nin daha cok olmasi gibi durumlar var mi yoksa sadece istenilen skor/sonucun alinip alinmadigina mi bakiyorlar?

Sag olun.

seazq yazdı:

KET 142 TL
PET 166 TL
IELTS 345 TL
http://www.britishcouncil.org/tr/turkey.htm
yukarıdaki resmi sitesinden daha detaylı bilgi edinebilirsin.
ben şahsen KET i daha mantıklı buldum hem ucuz hem kolay tabi ingilizcem ancak buna yeterdi :lol:
ve konsolosluğun sertifikalarda bi ayrımcılık yaptığını zannetmem yinede siz daha iyi bilirsiniz saygılar. başarılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 17, 2012 12:11 pm 
Yeni Üye

Cok cok tesekkur ederim, sag olun.

seazq yazdı:
lakersss yazdı:

Sag olun.

seazq yazdı:

KET 142 TL
PET 166 TL
IELTS 345 TL
http://www.britishcouncil.org/tr/turkey.htm
yukarıdaki resmi sitesinden daha detaylı bilgi edinebilirsin.
ben şahsen KET i daha mantıklı buldum hem ucuz hem kolay tabi ingilizcem ancak buna yeterdi :lol:
ve konsolosluğun sertifikalarda bi ayrımcılık yaptığını zannetmem yinede siz daha iyi bilirsiniz saygılar. başarılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: CİTY &GUİLDS
İletiTarih: Pts Oca 23, 2012 2:23 pm 
Üye

arkadaslar gecen dil sınavına girdim hem sonucları erken geliyor diye bu sınavı tercih ettim hem daha güncel oldugu yönünde duyumlarım vardı kursa gitmedim alt yapım var diye iyi ki de gitmemişim gercekten basitti !
listen ;bölümü 4 parttan olusmakta duyduklarımızı görsel olarak isaretleme, otelde gecen resepsiyonist arasında gecen konusmaları dinleyip müsterinin sectigini bulma,ve diyaloglardan nerelerde oldugunu tespit etme, bu bölümden 13 puan almamız yeterliydi

reading ;okduuk ve bir kac bölüm soru vardı sıklı cvpladık,

writing ;mektup yazdık noktalama isaretlerine dikkat ederek,
kendimize göre sorulan sorulara cvp verdik sevdiğimiz t programları vs..

speaking bölümünde; özel görevli hocalar esliğinde hem kamera hem bi ses kayıt cihazı esliginde karsılıklı oturduk ad soyad spell etme, tanısma sonra 4 tane soru kişisel sevdigimiz hersey hakkında daha sonra ı start you start var ı startta ben baslıyorum soru sormaya you startta hoca 2 bölümde böyle istediginizi sorabılırsınız, sonraki bölüm resim ikimizinde elinde resim var farklı olan seyleri buluyoruz o diyo koltugumda kedi var be hayır benım köpek var vss, daha sonra 2 dk boyunca evde okulda sabah tatılde vs yerlerde SANA DİYO MORNING SABAH ANLAT NE YAPARSIN IKI DK BOYUNCA KONUSACAKSIN VE THE ENDE :)
BENİMKİ SÜPER ÖTESİYDİ HERSEY COK OTURAKLIYDI ÖYLE KOPYA VS OLAYI ENGELEYİCİ BAYA ORTAMDI TEK TEK GİRİYORSUN FALAN BU UCUNCU HAFTAM BU HAFTA SONU ICS SONUCUM GELİR VE SERTİFİKAMI ALIP BASVURU YAPARIM.bütün evraklarım hazırherkese basarılar....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 23, 2012 2:55 pm 
Üye

ama ben bu sınava 300sterlin verdim.... g antepte girdim konsoloslugun belirlediği listede ismi yok ama home office de buldum ve arkadasım buradan aldıgı sertifika ile uk a gitti... su anda b1 almayı dusunuyorum aynı yerden nisan da yasalar degişecekmıs ve a2 den b1 yukselecekmıs... umarım boyle olmaz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 23, 2012 4:01 pm 

tuba_antepli yazdı:
ama ben bu sınava 300sterlin verdim.... g antepte girdim konsoloslugun belirlediği listede ismi yok ama home office de buldum ve arkadasım buradan aldıgı sertifika ile uk a gitti... su anda b1 almayı dusunuyorum aynı yerden nisan da yasalar degişecekmıs ve a2 den b1 yukselecekmıs... umarım boyle olmaz

Arkadaşlar duyduğuma göre aldığımız sertifilaarın 2 yıl ömrü varmış yni nisanda değişecek ama hala geçerli sertifikası olanlar için değilmiş..hiç sınava giremeyen nisandan sonra girenler için b1 olması zorunlu olcakmış...hem A2 değil A1 den kabul olunuyo vize başvurusu die biliyorum..ben 2011 nisanda A1 aldım 2013 nisana kadr geçerliymiş....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: karışık bir durum
İletiTarih: Pts Mar 12, 2012 9:15 am 

Slm
Bendeki bu sorun herhalde daha önce ve sonra kimsenin başına gelmemiştir.
Ben yaklaşık 5 yıl ingilterede yaşadım.İlk kez ingiltereye gelişim vizemi aldiktan tam 50 gün sonra idi. Bu nedenden dolayı iki yıllık vize hakkım dolduktan sonra 50 gün için tekrar iki yıllık uzatma aldım.Bu arada life in the uk testini geçtim ve iki yıl tam dolmadan oturum başvurusu yaptım.Fakaaat home office yapılan vize tutarını banka kartımızla ödemek istedik ve başvuru yaptıktan sonra 1 ay boyunca baktıkki daha hesaptan para çekilmemiş.Home office aradık onlar 14 hafta içinde çekilmezse konu ile ilgileneceklerini söylediler.Peki dedik bu arada banka kartının güvenlik kodu değişince home office parayı çekemiyor.dolayısıyla vize başvurusu kabul edilmiyor.geri dönüyor.Ve vize sürem dolduğu içinde ben aldığım tavsiyeler üzerine türkiyeye dönüp vizeye başvurmak durumunda kaldim.Başvurum reddedildi sebep ise burdaki esol a1 sertifikam yokmuş.sınava girmem gerekmiş life in the uk testini geçtiğim için bu test sonuç belgesini sundum kabul edilmedi.Bu arada world bridge deki görevlide beni uyarmadı .belgeleri adığı gibi yolladı o da ayrı bir konu zaten.4 yaşında bir oğlum var ingilz pasaportu var bide şimdi hamileyim ve bu nedenlerden dolayı evime gidemiyorum.Türkiyedeki ingiliz konsolosluğu karar kağıdıyla birlikte temyiz başvuru formuda göndermiş.Ne yapmam gerek mahkeye başvurumu yapayım yoksa esol a1 e girip tekrar konsololuğa başvurudamı bulunayım.Lütfen ama lütfen bilginize ihtiyacım var yardım edin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: karışık bir durum
İletiTarih: Pts Mar 12, 2012 10:27 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

BERRA yazdı:
Slm
Bendeki bu sorun herhalde daha önce ve sonra kimsenin başına gelmemiştir.
Ben yaklaşık 5 yıl ingilterede yaşadım.İlk kez ingiltereye gelişim vizemi aldiktan tam 50 gün sonra idi. Bu nedenden dolayı iki yıllık vize hakkım dolduktan sonra 50 gün için tekrar iki yıllık uzatma aldım.Bu arada life in the uk testini geçtim ve iki yıl tam dolmadan oturum başvurusu yaptım.Fakaaat home office yapılan vize tutarını banka kartımızla ödemek istedik ve başvuru yaptıktan sonra 1 ay boyunca baktıkki daha hesaptan para çekilmemiş.Home office aradık onlar 14 hafta içinde çekilmezse konu ile ilgileneceklerini söylediler.Peki dedik bu arada banka kartının güvenlik kodu değişince home office parayı çekemiyor.dolayısıyla vize başvurusu kabul edilmiyor.geri dönüyor.Ve vize sürem dolduğu içinde ben aldığım tavsiyeler üzerine türkiyeye dönüp vizeye başvurmak durumunda kaldim.Başvurum reddedildi sebep ise burdaki esol a1 sertifikam yokmuş.sınava girmem gerekmiş life in the uk testini geçtiğim için bu test sonuç belgesini sundum kabul edilmedi.Bu arada world bridge deki görevlide beni uyarmadı .belgeleri adığı gibi yolladı o da ayrı bir konu zaten.4 yaşında bir oğlum var ingilz pasaportu var bide şimdi hamileyim ve bu nedenlerden dolayı evime gidemiyorum.Türkiyedeki ingiliz konsolosluğu karar kağıdıyla birlikte temyiz başvuru formuda göndermiş.Ne yapmam gerek mahkeye başvurumu yapayım yoksa esol a1 e girip tekrar konsololuğa başvurudamı bulunayım.Lütfen ama lütfen bilginize ihtiyacım var yardım edin.

gercekten uzucu bir durum senin adina uzuldum.. benim anlamadigim bir yer var neden senden esol a1 istiyotki? sen life in the uk testini gecmisssin bir kere esol ile ne alakasi var onu anlayamadim.. acaba yeni yasalarmi girmis .. a1 mecburiyetimi girmis ? ben boyle bir sey ilk kez senden duyuyorum.. cok ilginc... ama sonuc ollaraj sana sunu diyim eger sen a1 icin red almissan sen direk olarak ket sinavina gir belgeni al ve oyle basvur .. avukat falan tutarsan gene avukat sana der esol lazim ve bosuna para vermis olursun... home offisi ara derim ve derdini gene anlat.. bakalim sana ne diyecekler .. eger a1 soz konusu ise bu yeni bir yasa demek :S

her gun yeni yasalar degisiyor gibime geldi .. ilginc

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 793 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 76, 77, 78, 79, 80  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: