Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:25 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Eşek - Bekir Coskun yazisi
İletiTarih: Pts Ekm 12, 2009 2:37 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Bugun mesaj kutuma dusen bir mesajdan aldim sizinle paylasmak istedim. Tarafimdan yorum yapilmamaktadir :)

EŞEKLER uysal hayvanlardır.
Binlerce yıl insanlara en çok hizmet ettiği halde, insanların en çok eziyet ettiği canlıdır eşek.
Zaten eşekliği de buradan gelir.
İki eşeği zebra renginde siyah-beyaz bantlı boyayıp çocuklara zebra niyetine gösterdiklerini dünkü gazetelerde okuyunca bunları düşündüm.
Fotoğrafta, çocuklar zebra görünümündeki eşeklere binmiş geziyorlardı.
Eşekler kulaklarını kısaltıp ayaklarını uzatırsanız ata benzerler. Hörgüç koyarsanız deve, boynuz takarsanız geyik, hiçbir şey yapmazsanız zaten eşek olurlar.
Bence doğaya iyi bakmalısınız.
Cevap bulamadığınız her şeyin yanıtı doğada vardır.
İnsanoğlu uygarlığını, doğada olanları keşfetmekle geliştirir. Uçakların kuşa, gemilerin ördeğe, denizaltıların balığa, tankların kaplumbağaya, helikopterlerin sazlık kelebeğine benzemesi rastlantı değildir.
Müzik; mağaranın önüne oturmuş Adem Baba’nın kuzeninin, karnı acıkmış angut sesi çıkarmasıyla başladı.
Doğayı izleyin...
Sevgiyi kediden, vefayı köpekten, dayanışmayı karıncadan, yaratıcılığı kargadan, aşkı bülbülden, sabrı kaplumbağadan, özgürlüğü kurttan öğrenebilirsiniz.
Eşek?..
Ben eşeği severim.
Kocaman gözleriyle ne kadar da sevimlidir... Ne kadar da uyumlu ve itirazsız bir yardımsever...
Ama sessiz...
Pısırık...
Tepkisiz...
Başına gelenlere razı...
İşte; sonsuz razı oluşu-suskunluğu-katlanışı-sessizliği-tepkisizliği aslında onu “eşek” yapar.
İyi bakın...
Eşekten öğrenecek çok şey var...

Bekir Çoşkun

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız