Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:10 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 179 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: ehliyet
İletiTarih: Pts Oca 23, 2012 11:53 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

galilei yazdı:
cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar.
bu aralar car insurance ile ilgilendim,hem internetten hemde telefonla fiyat arastirmalari yaptim.bir sirketi aradim bana 1096 pound fiyat verdiler.bu sirketin internet sitesinden 465 pound fiyat verdiler.hemen hemen ayni soru ve cevaplar.ayni sirket telefonda baska internet sitesinde baska fiyat veriyor,ve 631 pound fark var,buna belki inanmayacaksiniz ama bugun basima geldi.ozellikle yeni gelip car insurance yapacak arkadaslar dikkatlice arastirma yapsinlar

slm siz hangi insurance baktiniz onceki yaziniza baktim ehliyet almadiniz gorunuyor o 465 pound bile cok fazla ben 89 pound pound odemistim provisional license insurance icin fakat sinavlari gecip ehlieti aldiktan sonra 461 pound cok makul bir fiyat cunku 1000 pound ile basliyo cunku seni surucu oldugunuz icin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 23, 2012 1:48 pm 
Site Müdavimi

inan suan sirketin adini hatirlamiyorum,zaten esim ilgileniyordu ama diyebilirimki onlarca sirketle gorustuk,hem aradik hemde internetten fiyat aldik,birkac gun once bu konuyu yazdim ne yapabilirim diye ama cevap veren de olmamisti,ben hala ehliyet almadim,turkiyedeki ehliyetimi kullaniyorum,465 pound iki kisi icin,esim beni ikinci surucu olarak kaydetti.araba da 2001 model bir opel,anlayacagin hem eski bir araba hemde motor gucu dusuk,bircok sirket 1000 pound istedi,bilirsiniz buradaki araba piyasasini,benim kullandigim arabanin fiyati bu neredeyse :) daha onceki yorumlardan hareketle dusundum ki hem ingilterede yeniyim hem de turk ehliyetliyim,ondan pahali

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 23, 2012 8:36 pm 
Site Müdavimi

cokmu pahali 465 pound ? 89 cok uygun,kimse boyle bir fiyat vermedi,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 8:27 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

galilei yazdı:

Nasil bu fiyata ulastiginizi bilmiyorum ama 465 cok ama cok ucuz bir fiyat. Yada siz sigorta secerken comprehensive sigorta sectiniz. Yada verdiginiz bilgide bir seyler eksik.

Cunku araciniz 1o yasinda buyuk ve emisyonu ona gore degismekte. Ingilterede yeni arabalarda indirim var sizin kazasizlik durumunuzun etkisi var. UK ehliyetiniz yok ve araci iki kisi kullanmakta. Siz ikinci surucu olarak mi gorunuyorsunuz? yada esinizin devam eden sigortasina isim mi yazdirdiniz?

Birde 89 nedir aylik odemeniz mi? odemeleri 12 aya yaydi iseniz 1000 pound luk sigorta ucretiniz cikmakta. Bence biraz karisik durum.

Cunku gecen sene sigorta ucretlerine yuzde 30 zam geldi. Bu nisanda yine gelecek.

Benim Ingiliz aradasimin esi 20 yillik kazasizlik indirimi aldigi halde 2008 model Ford Fiestaya o kadar odemekte. Ben 2009 model arabaya 800 pound oduyorum yillik bendede 4 yillik kazasizlik ve ikinci arac indirimi var birde UK ehliyetliyim.

Bence dikkat edin bilgilerinizi tekrar kontrol edin. Birde sigorta sirketinizin ismi nedir. Swinton mu yoksa onun gibi bir firma mi. Genelde en dusuk fiyati veren swinton insurance dir. Bir de bu aralar yeni yeni tureyen firmalar var ama dikkat etmek gerekir sigorta paketinin icincdekilere bir bakin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 1:27 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

galilei yazdı:

merhaba simdi kucuk ansilmazligi duzeltelim ilk once bu soylegim fiyat ingiltere ehliyeti icin gecerli acemi ehliyeti yani fakat siz turk ehliyetnizi burada kullanmak istiyorsunuz size verdikleri fiyat normal benim o 89 pound olan acemi ehliyeti ilk algimda yaptirdigim sigorta idi
size verdikleri 465 pound cok buyuk bi rakam degil cunku baska bir ulkenin ehliyeti ile ingilterede araba kullanmak istiyorsunuz . ben sinavi gectim simdi bende 1000 pound gibi odeme yapicam
kacari yok tabi daha ucuzunu arastiricam ama verdikleri fiyatlar bunlar

umarim aciklayici olmustur simdi

saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 3:27 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar halen anlamadigim bir durum var ortada.

89 poundluk yillik sigorta biraz garip. Ben bu isi biraz arastirdim arkadasim var yanimda onunlada konustum ve oyle bir sey olamayacagini soyledi heleki Ingiltereye yeni giris yapan biri icin esi Ingiliz olsa bile.

Gecici ehliyet senin ogrenmekte oldugunu gostermektedir ve kaza yapma riskin fazla oldugu dusunulmektedir. Cunku benim ikinci aracimda ingiliz ehliyeti aldigimda sigorta yaptirdim ve fiyat otomatikman dustu.

Ikincisi 465 pound ilk kez sigorta yaptiran biri icin gercekten cok az. Ama esi Ingiliz ve uzun zamandir kazasi yok ve kendi adina sigorta alip seni yazdiriyor ise ise o zaman o rakam esine olabilir.

Ucuncusu araclarin yasi ile alakali eski araclarin bakim gereksinimleri ve kaza riskleri oldugu icin sigorta primleri yuksektir. Yasta motor hacminin pek onemi kalmiyor.

Benim kullandigim spor 2009 308 170 hp ve diesel sigortasi 887 pound/yillik. hanimin ise 2001 Opel Astra 2 litre diesel sigortasi ikinci arac dolayisi ile 609 pound/yil. Tesco insurance.

Daha oncede yazdim mi hatirlamiyorum diger bir arkadasimin Porche 2004 model sigortasi 1400 pound/yil. Benim sirket araci 2010 model Navara 2000 pound/yil.

Benim 23 yillik Tr ehliyetim 11 yillik Rusya ehliyetim ve 4 yillik Ingiliz ehliyetim var. Esimin 20 yillik Rusya ve 3 yillik Ingiliz ehliyeti var. Bu sartlarda bile bana indirim yokken 89 pound/yil biraz garip.

Hatirliyorum ilk Ingiltereye geldigimizde sigorta yaptirmak icin gittigimizde TR ehliyetime 750 pound/yil odemistim. Aracta 2000 model Toyota 2 litre avensis idi.

Bir husus daha yanimdaki arkadasin kizi 21 yasinda ehliyeti 2 yillik ve 2009 Fiestasi var su andaki sigortasi 1200 pound/yil, kendisi yanimda o soyledi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 8:02 pm 
Site Müdavimi

89 u bende pek anlamamistim ve yillik sanmistim,aslinda o ottaman arkadasa bir soru niteligindeydi.
esimin sigortasi gecen hafta dolmustu,yeni kayitta benide eklemesini soyledim ama 7-8 senedir yaptirdigi sirket yuksek bir fiyat verdi bizde baska firmalara baktik,baktiklarimizin en uygunu direktline di.esim ingiliz ve bende ikinci surucu olarak turk ehliyetimle kayit yaptirdik 465 pound. uygun oldugu icin herhalde comprehensive dir demissiniz,esime sordum ama bunun biraz daha pahali oldugunu soylemisti,esim 10 yildir kaza yapmamis,
birde ''sunu yapmazsaniz 385 pound'' denildi ama esim 465 i tercih etti,bana anlatti ama pek anladigimi soyleyemem.sadece tahmin ediyorum :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Oca 24, 2012 8:25 pm 
Site Müdavimi

kusura bakma ama sunu da sormak istiyorum,sanirim pek anlamadim,89 pound ingiltere acemi ehliyeti icin dedin.bu yillik mi aylik mi ? sanirim aylik olacak cunku sozlerinizde bunu ima etmissiniz.yaniliyor muyum ? yukarida durumumu anlattim,bu ucret normal mi ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 25, 2012 12:04 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

arkadaslar hala bi anlasmaslik var ama neyse benim ilk ehliyetin geldiginde esinimin sigorta sirketi aradik benim ismimi ilave ettik acemi ehliyetli olarak bizden istedikleri ek ucret 89 pound oldu 2010 da simdi yeni policeyi ariyorum bulayim onn fiyatinida yazicam fazla bir oynama yok acemi ehliyeti yani provisional license tek basiniza araba kullanmiyorsunuz zaten kaza yapama riskiniz nasil yuksek olacak yanizda muhakkak biri olmak zorunda konunun daha fazla uzamasina gerek yok ucuzunu bulun yaptirin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Oca 25, 2012 4:29 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Ottoman simdi anlasildi sen esinin policesine eklenmissin olay tamamen farkli. Sen kendi adina alirken sigorta herzaman yuksektir.

Gecici ehliyet konusunda ise Yasaya gore araba kullanirken yaninda 3 yildan fazla ehliyeti olan birinin bulunmasi sarti var ama kimse uygulamadigi icin (bizim yan komsulardan biri polis onunla her zaman konusuruz ve su anda ben ingiltere disindayim benim kendi arabam onun evinin parkinda) tek basina (sigortaya ilave demiyorum) sigorta yaptirirken daha %10 gibi yuksek meblag istiyorlar ondan sonraki her sene kazasizlik indirimi almaya basliyorsun.

Nisan ayinda bizim tum araclarin sigortasi bitiyor yine arastirmaya baslayacagiz ama 30 gun onceden internet uzerinden quotatin vermiyorlar.

Sirket adina kayitli araclarda 3. parti sigortasi oldugu icin 2 kat yuksek sigorta odersin. Bu hemen hemen tum ulkelerde aynidir. Tabi sirket bu rakami vergi indiriminde kullandigi icin fark etmez. Bizim sirkete ait 6 tane Navara 2 tanede Pathfinder var. Gecen sene toplam sigorta bedelleri 13000 pound civarinda idi ama bizde Ingiltere disi kapsamida var yani yesil sigorta kagidi.

Bireysel olarak comprehensive sigorta yaptirirsin ucuza gelir.

Gecen sene Nisan 2011 de cikan kanuna gore eger sigorta yaptirilmayan bir aracin var ise once uyari yazisi adresine gonderilecek ve halen yaptirmadi isen 100 pound ceza gelecek buna ragmen halen yaptirmadi isen mahkemeye sevkiyatin olacak. Bizim sirket AIG insurance kullandigi icin adamlar bu konuda cok ciddiler ve surekli olarak yazilar ve degisiklik bildirimlerini gonderirler. http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Ow ... /DG_067639 bu konu ile ilgili direct.gov un yazisi ve http://stayinsured.askmid.com/hotspot.html bu sitedede daha detayli bulabilirsiniz.

https://www.taxdisc.direct.gov.uk/EvlPo ... ution=e1s2

birde aracinizin CO2 emisyonunu ogrenmek istoyor iseniz yukaridaki linke bir bakin.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 179 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: