Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 4:22 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 179 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: ehliyet
İletiTarih: Çar Nis 28, 2010 11:46 pm 

Ben burada öğrenciyim ve Türk ehliyetim var. Bir yılım ekimde dolacak ama her yaz Türkiye'ye gidiyorum. Araba kullanmıyorum ama motor almak istiyorum. Araştırmalarıma göre araba ehliyeti varsa 125cc motorlar için ayrıca motor ehliyeti almak gerekmiyormuş. Benim sorum Türk ehliyetinin bir yıl geçerliliği her ülkeye girişte yenileniyor mu?? Yenilenmiyorsa nereden biliyorlar benim bir yılımın dolduğunu? Araba kullanırken yanımda pasaport mu taşımam gerekiyor??

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: uk`de ehliyet
İletiTarih: Çar Eyl 29, 2010 5:59 pm 
Yeni Üye

merhaba arkadaslar ben ehliyet basvurmak istiyorum ama yakinda bir ehliet kursuna gittim..soylediklerine gore bu ulkede 2 yil doldurmus omam lazimmsi ama 1 yilda alanlarda var.. herhangi bir bilgim yok bu konuda,ehliyet alan arkadaslarin yorumlarinizi bekliyorum.....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: uk`de ehliyet
İletiTarih: Çar Eyl 29, 2010 6:51 pm 
Yeni Üye

Bildigim kadariyla 2 yili doldurman gerekmiyo zaten turk ehliyetiyle ingiltrede 12 ay araba kullanabiliyosun once basvuruyosun sana gecici ehliyet gonderiyolar onlada yalniz araba kullanamiyosun yaninda en az 3 yillik ehliyeti olan birisi olmasi gerekiyo daha sonra sinava giriyosun ama duyduguma gore zor bir sinav bizi bekliyo bende cok yakinda basvurmayi dusunuyorum simdiden basarilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 29, 2010 7:31 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar postaneden bedava olan formu aliyorsunuz ve dolduruyorsunuz , belge olarakta pasaportunuzu gonderiyorsunuz ve birde resim elbetde yeni olacak , eger photo shoplardan birine giderseniz onlar bilirler , ben eylul 7 de gonderdim 17 sinde provisional licence elime gecti tam 10 gun icerisinde ve teori sinavina daha girmedim ,
islem sirasi soyledir once teori sinavi sonra surus testi .
Calismak isteyenler icin Driving Standards Agency (DSA) kitaplari ve DVD leri enguzelidir ben bu sekilde aksamlari bir iki gozden geciriyorum
Saygilar

Ayrica gelir gelmez ehliyete basvurabilirsiniz arkadaslar
Not : Formu doldurduktan sonra , forma dikkatli bakin gondereceginiz adres ve posta kodu Learner Driver olmalidir ve odeme yaparken ya banka ceki yada postahane ceki kullanabilirsiniz (Postal Order ) postal order alirken 3 pound gibi bir meblag idi yanilmiyorsam toplam 53 pounda denk geliyor

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 29, 2010 7:52 pm 
Yeni Üye

mrb aussie bugun aldigim formu doldurdum aslinda ve yarrin gondermeden formda paylasmak istedim,iyikide paylasmisim,bana surucu kursundaki kadin pasaportunu,proof of adress ve home officden bir mektupla beraber gonder dedi,sadece pasaport yeterlimi, cunki surucu kursundaki kadinda tam emin degildi ama simdi senin yazindan anladigim kadariyla formu ve pasaportu yollamam gerek...... ve suan 14 aydir burdayim bu sanirim yeterli
butun form camiasina sevgiler....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 29, 2010 8:02 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

bebisty01 kardesim , zaten pasaportunu gonderdigin zaman DVLA drivers vehicles licencing agency memurlari senin yerlesim vizene bakip anliyorlar onun icin home office mektubu falan yollamana gerek yok ,
pasaport yeterli benimkisi 10 gun icinde geldi zaten adres olarak WALES SWANSEA yani Gallere gidiyor cok uzaga degil Gallerde, Ingilterenin amcasinin oglu sayilir yuzyillardir beraber yasamislar :) :D :D :D Little Britain yani

Esenlikle kal

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 29, 2010 8:45 pm 
Yeni Üye

aussie cok tesekkurler kardesim yarin yollicam insallah bir aksilik olmadan gelir, zaten 1 ay sonra memleket tatile gidicem umarim pasaport gelir 1 ay icinde :P
kal saglicakla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 10:36 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

ingiltereye geldikten ne kadar sure sonra ehliyete basvurma hakkimiz oluyo yada hemen basvurabiliyomuz yerlesim vizesi ile cunku ben 8 ay ingilterede kaldim 2 ay ligina turkiyeye dondum vizemi alip tekrar geldim yorumlarini bekliyorum tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 10:47 am 
MI5
Kullanıcı avatarı

Ottoman , babacim ben yukarida yazdim , sen su anda yerlesim vizesi ile buradasin , istedigin zaman pasaportunla Provisional Licenceye basvurabilirsin .

Sirlan ve diger uyelerin mesajlari birinci sayfada , bir goz az

Kal saglicaklar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 11:57 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

saol babacim okudum ben onu kafanin basmadigi yerde soruyom napam saol cevabin icin
tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 179 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: