Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 7:05 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: EEA FAMILY PERMIT ICIN RED ALIP ITIRAZ EDENLER VE KAZANANLAR
İletiTarih: Per Eyl 23, 2010 11:14 am 

forumdaki en buyuk sikintilardan birisi ama herhangi bir paylasim yok.EEA FAMILY PERMIT UK kararina itiraz edip kazananalar deneyimlerinizi bekliyoruz ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: EEA FAMILY PERMIT ICIN RED ALIP ITIRAZ EDENLER VE KAZANANLAR
İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 7:39 pm 

ben nasil oluyorda eea vizesine ret veriliyor anlamıyorum.

Öncelikle EEA vizesine başvuran herkese söyleyeyim; ağır adli bir sicil kaydınız yoksa ve bulaşıcı bir hastalık taşımıyorsanız UK mecburen size vize vermek zorunda. Altı üstü 2 tane evrak istiyorlar. Ben cuma günü başvuru yaptım pazartesi günü aldım vizemi. Yani tam tamına 1 iş gününde hemen verdiler. Çünkü EEA başvurusu olunca bütün başvuruların önüne koyuyorlar ve bekletmiyorlar (elleri mahkum).
Neden elleri mahkum çünkü EU anlaşmaları altına imzayı atmışlar. EEA üyesi vatandaşların eşlerini yukarıda söylediğim 2 madde dışında şartsız kabul etmek zorundalar (3 ay'a kadar ama bana 6 ay verdiler).

Evrak 1: Evlilik belgesi (marriage certificate i koydum)
Evrak 2: Başvuru formu

Eşimde bende Türkiye de yaşıyorduk. Başka hiçbir ek evrak koymadık. Ret vermeleri yasal değil. Sorusu vs. olan varsa yazsın diyeceğim ama geç cevap veririm:) siz herkesin yaptığı gibi www.vizerehberiniz.com a girin. Ücretsiz mail ile danışmanlık veriyorlar onlara sorun sorularınızı. Buraya yazarsanız geçte olsa cevap veririm.

not: Turistik olarak seyehat ettik. Yerleşim vizesi başvurusu yapmadık. Gidip geldikten 2 ay sonra aynı vize ile tekrar giriş yaptım ve yerleştim. 45 günde 5 yıllık yerleşim vizesi aldım full çalışma izni ile.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ekm 04, 2010 11:47 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

dostum hic bir vize turunde kesin yoktur,kesin vermek zorundalar vb,boyle birsey yok sizin durumunuz olumluymus almıssınız,digerinin degildir alamaz ama kesin yoktur her basvuru digerinden bagımsızdır,home office kendi vatandasına kesin demiyor ve vermiyor bazı sartlar saglanmadıgı surece,kesin bulgar romen vatandaslarına verecek diye birsey yok,birlesik krallık ve benzer ulkeler eu kurallarını kendi menfaatlare gore uygular,fransa romenleri geri gonderdi kimsede birsey yapamadı,ki yapamaz fransa kurucu uye eu ya ihtiyacı yok, bu arada uygulamada eski blok ulkelerini zorlama nedeni burda yasayan herkezin az cok bildigi gibi,burda yasal kalmak isteyen cogu kisi afrikalılar afganlar bizimkiler nijeryalılar parayla evlilik yapar ozelikle polonyalı,litvanyalı vb,yani bir sekilde bu is burda pazar olmustur,zorlamalarının nedeni budur benim cevremde bile boyle yapanlar var parayla,zaten home office bu isin ustune dusmeye basladı,bu arada olan yusuf sizin gibi gercek evliligi olanlarara oluyor malesef........ http://claritaslux.com/blog/marriage-in ... oreigners/ http://timesofindia.indiatimes.com/worl ... 030562.cms

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: 5 HAFTA ONCE RED ALDIM BUGUN ITIBARI ILE VİZEM HAZIR !!
İletiTarih: Sal Ekm 26, 2010 7:33 pm 

red alan arkadaslara duyurulur ıtırazınızı yapın!!!
5 hafta bıle surmedı karar degıstırıldı.vıze bekleyen butun arkadaslarıma sabırlar dılıyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 23, 2011 6:52 pm 

herkese oncelikle merhaba

ben sunu merak ediyorum bu eea family permit vizesi basvurusunda dil sinavi sart degil degilmi, bilgisi olan varsa cevaplasin tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Şub 02, 2011 4:40 pm 
Yeni Üye

slm arkadaşlar, ben eea vizesi alıp irlandaya geldim (vizem 6 aylık gözüküyor) , vize sürecini zaten sizinlepaylaşmıştım,
şimdi bi sorum olacak, ben ve eşim haftaya ev kiralıyoruz, aldığım vize 6 aylık ve onu sürekli oturuma çevirmek istiyorum, nasıl yapmam gerek nerelere gitmem gerekecek, ve kuzey irlandaya gelmeden önce yoklama kaçağı olarak gözüküyordum, havaalanında bi sorun çıkmadı ve bu hiç sorun çıkmiicağı anlamına gelmiyormuş, daha gbt ye düşmemiş araştırdığıma göre yaklaşık 5 ay sonra gbt ye düşüyormuş muayene kaçakları, önümüzdeki ay turkiyeye dönmem gerekecek yeteneksizsiniz türkiyesinde yarı final için gelmem gerekecek turkiyeye, bu askerlik işini çözmem gerekecek,
yani askerlik işini halletmem için ne yapmam gerekiyor,
yardımcı olursanız sevinirim, eşimle bugün national insurance number almak için bi kaç yeri aldık, anladığım kadarıyla eea vizesiyle geldiğim için çalışma hakkı ve her türlü hakkım varmış, anlıyacağınız eşim ne hakka sahipse bende o haklara sahipmişim, bu askerlik işini kesin halletmem gerekiyor, ama nasıl yapacağım hiç bilmiyorum, burda konuşabileceğim ve beni anlayabilecek hiç türk le karşılaşmadım, gerçekten türkün türkten başka dostu yokmuş

bu arada yeteneksizsiniz grup maximum yazarsanız mynet te videoyu izleyebilirsiniz,
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Şub 03, 2011 4:11 pm 

arkadasim Turkun Turkten baska dostu yokmus diye birsey yok arayip sorman lazim,mesela konsolosluk sayfasina girip baksan cevabi bulacaksin.Bircok yabanci,burda yasayan bircok Turkten iyidir diyorum ve soruna geliyorum.
Bende seninle ayni pozisyondayim asker kacagi falan degilim ama tecil ettirmem lazim.ve vizem 6 aylik.simdi ilk olarak,
pasaportun ile birlikte calistigin yerden alacagin belgeyi Turk Konsolosluguna gonderiyorsun yada yakinsan rezervasyon yapip belgeleri teslim ediyorsun.onlar belgelerini TRye gonderip askerligini tecil ediyorlar.
ama mutlaka biryerde yasal olarak calismak durumundasin yoksa yapamiyorsun.ben londra konsolosluguna bizzat gittim.
ikincisi vize olayi,

residence stamp formu var onu dolduruyorsun yasal olarak kaldigin herhangi bir gun bunu homeoffice gonderiyorsun onlar vizeni uzatiyorlar.istersen yarin doldur formu gonder,kaldiin yer belli ise.ama biraz beklemeni tavsiye ederim biraz harcama yap gelir gider gortermen senin avatajina olur.

file://localhost/D:/form%20(EEA%20VISA%20LONGER)/EEA%20residence%20stamp%20or%20card.pdf

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Şub 04, 2011 6:55 pm 
Yeni Üye

[color=#000000]bilgiler için teşekkür ederim, konsolosluğu aradım, eea family permit vizesiyle geldiğim için sadece asaport, kimlik ve 4foto getirirsen erteleriz dedi, ve bu proses 2 ay zaman alıyor, yani benim iki aydan daha az zamana ihtiyacım var, 1 ay çok şahane olurdu, ve arkadaşım burda okuyanlar ile ilgili hiç bi arkeslik erteleme bilgisi bulamadım konsolosluk sitesinde,
aradığım kişiyede sormadım çünkü sonradan aklıma geldi, sorum şu olacak, burda dil okuluna yazılsam bu askerlik erteleme süreci acaba daha kısalırmı? yoksa aynı mı kalır ? benim kaldığım yer kuzey irlanda, yani rezervasyon yaparak gitmek istersem uçağa binip gitmem gerekecek yani bi gün mahvolacak, postayla gönderim kabul edilmediği yazıyor site de,,,,, :? :? :? :?

başka sorum ise şu, ben altı aylık mult vize aldım, bu vizeyi burda uzatmak için residence stamp formu doldurmam gerek, bu formdan sonra uk border agency red verebilirmi ? yani öyle bi olasılık varmı, ve gönderdikten sonra ne kadar zamanda sonuçlanıyor ?

şimdiden teşekkür ederim cevaplar için,,,,

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: vize süreçleri, yardım
İletiTarih: Pzr Şub 06, 2011 11:05 am 
Yeni Üye

arkadaşlar aranızda eea family permit vizesini uzatmanın sürecini bilen varmı ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Şub 12, 2011 11:35 pm 

herkese oncelikle merhaba

ben sunu merak ediyorum bu eea family permit vizesi basvurusunda dil sinavi sart degil degilmi, bilgisi olan varsa cevaplasin tesekkurler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz