arkadasim Turkun Turkten baska dostu yokmus diye birsey yok arayip sorman lazim,mesela konsolosluk sayfasina girip baksan cevabi bulacaksin.Bircok yabanci,burda yasayan bircok Turkten iyidir diyorum ve soruna geliyorum.
Bende seninle ayni pozisyondayim asker kacagi falan degilim ama tecil ettirmem lazim.ve vizem 6 aylik.simdi ilk olarak,
pasaportun ile birlikte calistigin yerden alacagin belgeyi Turk Konsolosluguna gonderiyorsun yada yakinsan rezervasyon yapip belgeleri teslim ediyorsun.onlar belgelerini TRye gonderip askerligini tecil ediyorlar.
ama mutlaka biryerde yasal olarak calismak durumundasin yoksa yapamiyorsun.ben londra konsolosluguna bizzat gittim.
ikincisi vize olayi,
residence stamp formu var onu dolduruyorsun yasal olarak kaldigin herhangi bir gun bunu homeoffice gonderiyorsun onlar vizeni uzatiyorlar.istersen yarin doldur formu gonder,kaldiin yer belli ise.ama biraz beklemeni tavsiye ederim biraz harcama yap gelir gider gortermen senin avatajina olur.
file://localhost/D:/form%20(EEA%20VISA%20LONGER)/EEA%20residence%20stamp%20or%20card.pdf