ben nasil oluyorda eea vizesine ret veriliyor anlamıyorum.
Öncelikle EEA vizesine başvuran herkese söyleyeyim; ağır adli bir sicil kaydınız yoksa ve bulaşıcı bir hastalık taşımıyorsanız UK mecburen size vize vermek zorunda. Altı üstü 2 tane evrak istiyorlar. Ben cuma günü başvuru yaptım pazartesi günü aldım vizemi. Yani tam tamına 1 iş gününde hemen verdiler. Çünkü EEA başvurusu olunca bütün başvuruların önüne koyuyorlar ve bekletmiyorlar (elleri mahkum).
Neden elleri mahkum çünkü EU anlaşmaları altına imzayı atmışlar. EEA üyesi vatandaşların eşlerini yukarıda söylediğim 2 madde dışında şartsız kabul etmek zorundalar (3 ay'a kadar ama bana 6 ay verdiler).
Evrak 1: Evlilik belgesi (marriage certificate i koydum)
Evrak 2: Başvuru formu
Eşimde bende Türkiye de yaşıyorduk. Başka hiçbir ek evrak koymadık. Ret vermeleri yasal değil. Sorusu vs. olan varsa yazsın diyeceğim ama geç cevap veririm:) siz herkesin yaptığı gibi
www.vizerehberiniz.com a girin. Ücretsiz mail ile danışmanlık veriyorlar onlara sorun sorularınızı. Buraya yazarsanız geçte olsa cevap veririm.
not: Turistik olarak seyehat ettik. Yerleşim vizesi başvurusu yapmadık. Gidip geldikten 2 ay sonra aynı vize ile tekrar giriş yaptım ve yerleştim. 45 günde 5 yıllık yerleşim vizesi aldım full çalışma izni ile.
Ne olur bize EEA2 için neler yaptığını da anlatabilir misin? Ben de geçen Perşembe EEA family permit için başvurdum. Gerçi ödümüz koptuğundan bayağı bir evrak verdik ama şimdi düşünüyorum da senin gibi davranmak çok daha doğru. Herkes EEA2'yi 5 ayda falan alıyor. Nasıl 45 günde aldın? Yardımlarını bekliyoruz.
Çok sağ olasın.