Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 6:55 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Doktorlukla ilgili bir soru
İletiTarih: Sal Arl 01, 2009 10:10 am 

Merhaba arkadaslar,
Ben yalasik 1 senedir bir ingiliz vatandasiyle evliyim ve doktorum..Su zamana kadar turkiyede oturuyoduk ama esim doktora ogrencisi oldugu ve okulu da londrada oldugu icin oraya tasinmamiz gerekiyor..
Benim merak ettigim konu GMC 'nin sayfasinda ''exempt person'' olabilme kosullari gormustum..sanirim bu durum PLAB'dan muaf olmanizi sagliyor...acaba ben ''exempt person'' oluyor muyum?? yoksa olmuyor muyum??
Bu konuda bilgisi olan bir akadas varsa cok sevinirim...cunku ona gore bas vurumu bir an once yapmam gerekiyor...
herkese tesekkurler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Doktorlukla ilgili bir soru
İletiTarih: Sal Arl 01, 2009 3:17 pm 

Evet :) ufak bir gulucuk ile baslamam lazim ki,bundan 2 sene evveli aklima geldi.Aynen sizin durumunuzda ben vardim.Mevzuat acik olmakla beraber,sacma sapan oldugunuda soylemem lazim.Oncelikle Ab ulkesi vatandasi olmadigin icin PLAB1 and PLAB2'ye girmen sart.Tabii bunlardan once gelen IELTS ainavinida es gecmeyelim.Bu sinavlari aldiktan sonra GMC size calismaniz icin GMC numarasi verecek ve bundan sonrasi basamak basamak yukselme esasi,yani Turkiye'de ki mevcut uzmanliginiz varsa burda size sadece ek katkisi pratik anlamda olacaktir.Bol Sans

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Arl 01, 2009 3:46 pm 

Gulucukle basladiginiza gore sonunda bir duzen kurabildiginizi dusunuyorum :)
Girecegim sinavin icerigine baktim acikcasi TUS 'tan daha kolay oldugunu dusundum fakat yine calismam gerekiyor. Henuz bir uzmanligim yok maalesef zaten yeni mezun sayilirim..acikcasi beni yollarin londraya getircegini de hic dusunmedigim icin bu konuda hic bir hazirligim yok ve biraz stresliyim..sonucta sistemin burda nasil isliyor biliyorum ama İngiltere konusunda hersey benim icin soru isareti..
Cevap yazdiginiz icin cok tesekkur ederim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 02, 2009 8:44 am 

Yerlesim vizesi ile geldigin icin sana direk calisma hakki taninacak, fakat TIP gibi direk insan sagligina yonelik bir alanda calismak istedigin icin bu sinavlari verme zorunlulugun var.Sinav bir tuhaf,TUS'a benzemiyor pek.PLAB2 zaten ''oral exam'' olup bir cesit mulakat diyeniliriz.Evet ben 8 ay evvel geldim ve 3 ay once basladim hastaneye,Londra'da calisiyorum.Hangi sehire gidecegini bilmiyorum ama Londra ve Manchester'da PLAB kurslari var,tavsiye ederim.Cunku rakiplerin olan Indian arkadaslar bu isin kurdu olmus diyebilirim.Sormak istediklerini cevaplarim seve seve...Gorusuruz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 02, 2009 10:29 am 

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin...ve evet aslina bakarsaniz sormak istedigim cok sey var.Oncelikle bana onerebileceginiz bi kitap var mi??? Hani bu kurslara gitmeden once de biraz calissam iyi olur cunku tibbi ingilizce(ozellikle kisaltmalar) konusunda biraz eksik hissediyorum..Gerci internlugumun bir kismini Ealing Hastanesinde yapmistim ama yine sinav daha farkli..acikcasi kendimi TUS gibi sirf ezbere dayali bir sinava hazirladiktan sonra simdi nasil bir kaynaktan calismam gerektigini bilemedim..
Bu arada Londra'da olacagiz biz de cunku esim London Metropolitan 'da ogrenci,bu durumda tavsiye ettiginiz kurslara rahatlikla gidebilirim..
Tekrar cok tesekkur ederim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 02, 2009 11:30 pm 

PLAB hakkinda merak ettigin herseyi bu siteden bulman mumkun.www.gmc-uk.org/doctors/plab.asp
PLAB hazirlik kitaplari veya dokumanlari veyahut kitap orderlari icin onerecegim site su.http://www.aippg.com/plab-uk/
Ingilizce tip terimleri ve kisaltmalarini internet uzerinden bulman ve bunlari temin etmen cok basit olur kanimca.
Kurs ile alakali http://plabtrainer.co.uk/plab_1_course_27.html bu adresten bilgi alabilirsin,ayni zamanda fiyat ve yer hakkinda bilgilenmis olursun.Sor,sor :) sende daha cok soru vardir..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 03, 2009 9:04 am 

:) ya evet aslinda sorum cok :oops: mesela burdaki islemlerim icin tabibler odasina gittim ve merak ediyorum geri kalan herseyi onlar mi halledecek benim icin yoksa yapmam gereken baska seyler de var mi???ya da bilemiyorum hizlandirabilir miyim??belgelerimde bir eksiklik olsun istemiyorum..
bu arada yolladiginiz linkler icin cok tesekkur ederim gercekten plabla ilgili simdilik kafama takilanlarin cevaplarini buldum..
umarim sorularim cok komik degillerdir..biraz telasliyim galiba :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 07, 2009 8:41 am 

Yoo yoo hersey normal. Ingilizce seviyenizde problem yoksa rahat bir sekilde burda da yol almaya baslarsiniz. PLAB mantigi uzerinde biraz kafa yormaya calisin. Ki,sistemli bir TUS hazirliginiz olmus ise PLAB1 i vermeniz rahat olacaktir.Gorusuruz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Arl 08, 2009 9:16 pm 

merhabalar,
yine ben... ben register yapmadan once bisey sormak istiyorum bir bilginiz var mi???
Simdi benim durumum biraz karisik..soyle ; ben universite sinavinda Dogu Akdebiz universitesi ni (Kibris)kazandim ama DAU nun binasi olmadigi icin egitimimin tamamini Ankara Univeristesinde yaptim ve mezun oldum...Mezuniyet belgem de Ankara Universitesinin fakat altinda kucuk bir ibare var DAU den okula girdigimle ilgili.. simdi ben GMC nin tanidigi fakultelere baktim ve Ankara universitesini gordum fakat DAUyle ilgili birsey goremedim...sizce bu bir sorun olur mu??? ve eger register olamazsam yani reddelirsembir daha basvurma hakkim var mi???? lutfen bu konuda bir bilginiz varsa benimle paylasirsaniz sevinirim...
tesekkurler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Arl 17, 2009 8:51 am 

merhaba,
tam aradığım konuyu burada bulduğum için çok sevindim.
benim durumum bufur'un tam tersi sanırım. Önümüzdeki sene Manchester'da doktoraya başlayacağım ve kız arkadaşım doktor, beraber İngiltere'de yaşamak istiyoruz. Plab sınavlarını az çok araştırdık ve çok isteyince geçilemeyecek sınavlar değil gibi duruyorlar. Ancak benim kafama takılan şu oldu; Kurslardan bahsetmişsiniz veya 8 aydır orada olduğunuzu ama 3 aydır çalıştığınızı söylemişsiniz yanlış hatırlamıyorsam. Ben oraya öğrenci olarak gideceğim için maddi imkanlarım çok kısıtlı olacak, kız arkadaşım ise burada para kazanıyor ama herşeyi bırakıp bir kaç ay orada para kazanmadan yaşaması çok zor gözüküyor. Merak ettiğim, sınavları geçtikten sonra iş bulma süreci nasıl işliyor. Kolay bulunabiliyor mu iş, ya da bir yandan Türkiye'de yaşarken diğer taraftan bu iş takiplerini yapabilir mi?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
not: başka sorular benden de gelebilir. :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz