Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 12:44 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Doğum Belgesi
İletiTarih: Pzr May 15, 2011 4:00 pm 
Üye

Merbaha arkadaşlar, benim durum biraz karışık ve sizlerden yardım almak istedim.

Nişanlım Bosna Hersek doğumlu ve 4 yaşında İngiltereye ailece göç etmiş.Kendisi şuanda ingiltere vatandaşı,Birth certificate Bosnadan alınacak çünkü ingilterede doğmadı.

Sertifika gelince evlenmek için ne gibi işlem yapmamız gerek ?

O sertifikanın İngiltere konsolosluğu ile bir işi varmı yoksa direk bosna hersek konsolosğunam götürüp translate yapmam lazım ? Eğer bosna hersek konsolosluğunda traslate yaparsam ozaman ingiliz konsolosluğuna hangi dilde birt certificate vermem lazım.Yani bosna hersek dilinde olan ve türkçe translate yapılanımı vermem lazım ?

şu işin içinden bir kurtarın beni lütfen :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Doğum Belgesi
İletiTarih: Pts May 23, 2011 6:39 pm 
Üye

doğum belgesi sadece ingilterede doğanlar için geçerli senin eşin önceden evliliği varsa boşanma belgesiyle ingilterede belediyiyi gidip evlilişk sertifikası alacak eğer türkiyede evlenecekseniz bu sertifikayla tr de ing konsolosluğuna gidip translate yapacaklar bu kağıdı alıp vilayetin valilik binasının hukuk bölümünden onay lattırıyorsun sonra bulunduğun belediyeye nikah başvuruyorsun bu belge ile yıldırım nikah isteye bilirsin en geç 5 gün içinde evlenirsin tabi belediyenin nikah için istiyecekleri belgeleri tamamlayıp
zannedersem 7 adet ffoto
senin ikemetgah nüfüs kayıt örneği 2. evlilik ise seninde diğerinden boşanma belgen adliyeden alınıyor aklıma gelen bu evlilik sertifikasının eşinin eline geçmesi 21-28 günü buluyor ingiltereden alacağı belge diğer belgeleri zaten sana burada ki belediye söylet

aklına gelen sorun varsa yaza bilirsin yardımcı olmaya çalışırım

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal May 24, 2011 1:25 pm 
Üye

öncelilikle çok teşekkür ederim uzun zamandır bekliyorum bir cevap.

ikimizinde ilk evliliği olacak evlenip boşnama falan yok,Ozaman doğum belgesine gerek yoksa ne yapmamız gerekiyor ? İstanbulda evlendirme dairesi doğum belgesi istiyor? yada şöyle söylim Bosnadan gelecek olan doğum raporunu ben istanbulda bosna konsolosluğunda çevirttim evliliğimi yapacagım peki bu dogum belgesini ingiltere konsolosluguna vermeme gerek varmı ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal May 24, 2011 10:00 pm 
Üye

konsolosluğa vermen gerekmiyorda ingilterede evli görünmeniz için ingiltereden evlillik sertifikasını mutlaka almanız gerekiyor
konsolosluktan evlilik sertifikasını onaylatıp valiliğe gidiyorsun
konsolosluk bu gelen belgeyi türkçeye çevirip onaylayıp size veriyor sen çeviri yapmıyorsun alınan sertifika türkçeye çevrilsin diye tr de konsolosluğa gidiyor
doğum belgesi değilde istedikleri eşinin oradaki adresss ve nüfus bilgileri beraber ghidecekseniz onada gerek yok
zaten diğerleri resmi belge olarak değildi sölü olarak adresi nüfus bilgileri landline numarası gibi (ev telefonu)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal May 24, 2011 10:06 pm 
Üye

doğummm belgesini belediyeye götürüyorsunnn
onu normal tercüme ettirisin yeminli tercuman yada noter kullan sağlam olsun

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar May 25, 2011 5:12 pm 
Üye

kafam biraz karıştı ama yinede teşekkürler. Bu evrak işleri biraz karışık ve zor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar May 25, 2011 5:24 pm 
Üye

evlilik sertifikası nedir ? zaten evlenince tr den alacagım evlili cüzdanı yani birşey anlayamadım gerçekten.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar May 25, 2011 6:18 pm 
Üye

eşin çift vatandaşlığımı var yoksa sadece ingiliz vatandaşımı
eğer ingiliz vatandaşlığı varsa ingilterede oturduğu yerin belediyesine baş vuru yapıp evlilik sertifikası almak istiyorum diyecek olarda işlemleri başlatım 21-28 gün içinde evrağı size veriyor o belge ile burada konsolosluğa gidiyorsun translate yapıyorlar giderken senin buradaki adresini ve genel nüfus bilgilerini biliyor olsun soruyorlar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar May 25, 2011 6:25 pm 
Üye

benim eşim hem türk hemde ingiliz vatandaşlığı var bugün oranın belediyesine gidip başvuru yaptı ona 16 haziranda belge elinize gelir demişler o belgeyi alpı tr ye gelecek o belge ile burada ki ingiliz konsolosluğuna gidip translate yapılacak 60 pound alıyorlar galiba konsoloslukta oradan da valiliğe hukuk bölümünde onay ve o belgeyle nikah başvurusu yapılacak inşallah

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar May 25, 2011 6:26 pm 
Üye

benim eşim hem türk hemde ingiliz vatandaşlığı var bugün oranın belediyesine gidip başvuru yaptı ona 16 haziranda belge elinize gelir demişler o belgeyi alpı tr ye gelecek o belge ile burada ki ingiliz konsolosluğuna gidip translate yapılacak 60 pound alıyorlar galiba konsoloslukta oradan da valiliğe hukuk bölümünde onay ve o belgeyle nikah başvurusu yapılacak inşallah

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: seazq ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz