Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 12:44 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Doğru Sandığınız Yanlışlar!!!
İletiTarih: Cum Mar 04, 2011 10:17 pm 

Herkese merhaba, forumu başvuru yaptığım 24 Aralıktan beri takip ediyorum, başvurum sonuçlanana kadar yorum yapmak istemedim. Geçtiğimiz hafta vizemi alarak londraya yerleştim. Bu satırları yazış amacım bekleyiş sürecinde yazılanları okuyarak umutsuzluğa kapılan, olumsuz cevap alacağını düşünmeye başlayanlara naçizane tecrübelerimi sunmak.
Forumda doğru yönledirmelerle tarafsız ve temelinde gerçeklik olan yorumlar yapan yazarlar olmakla birlikte ''ha o yoksa kesin red yersin, senin işin bence zor, yine sen bilirsin ama bence kabul etmezler'' gibi kahve ağzı ile farazi genellemelerde bulunan, can sıkıntısından yorum yapma ihtiyacı duyduklarına inandığım kişilerin de olduğu kanaatindeyim. Dediğim gibi şu an Londra'da eşimin yanındayım, bunları yazma mecburiytim de yok, tek istediğim (okuduklarından sonra birçok defa demoralize olmuş birisi olarak) burada yapılan her yoruma kulak asmamanız için örnek oluşturabilmek:

*settlement vize başvurusunda 3rd party support (anne-baba vs sponsor olması) direkt red nedenidir: Yanlış, başvuru yaptığım dönemde işimden ayrılmıştm, çalışmıyordum. Doktor olan babamın beni finansal olarak desteklediğini, düzenimi kurana kadar arkamda olacağını belirten bir yazıyı ve onun hesap detaylarını teslim ettim. Benim 5000TL, eşimin yalnızca 500GBP vardı hesabında. Aldığım bir iş teklifi yoktu fakat üniversite-master diplomalarımı, geçmişte yaptığım işleri CV'mi göstererek kimseye yük olmadan kolayca iş bulabileceğimi belirtmiştim.

*P60 olmazsa olmaz: Yanlış, eşim freelance stylist dolayısı ile geliri düzensiz, bir ay 5000GBP kazanırken diğer ay 500'e inebiliyor. P60 vermedik, çalıştığı yer aranmadı. Çalıştığı firmaları, kendi kişisel web sitesini ve 3-4 pay slip göstermiştik.

*Council inspection report olmazsa red alırsın: Yanlış, düzenimiz kurulana kadar eşimin annesinde kalacağımızı belirten bir yazı, evin resimlerini, ve eşimin adına gelmiş faturaları gösterdik.

*''2000'' sayfalık evrak teslim ettik'': tebrikler bir yayım şirketiyle görüşünüz belki roman yaparlar ilişkinizi! Msn çıktıları evraktan sayılsa, kimse vizesiz kalmazdı sanırım. Ayrıca evraklarınızı teslim alan işgüzar worldbridge çalışanlarının gereksiz yorumlarına aldırmayınız. Bana 'fotokopileri de koydunuz mu? herkes 5-6 dosya dolusu evrak getiriyor da, sizinki az geldi gözüme' diyebilecek kadar densiz olanları da var. Ne zamandan beri evrak sayısı kriter oldu? Önemli olan başvrunun niteliği, niceliği değil.

Bu örnekleri çoğaltabilirim..Uzun lafın kısası, kimse kimseyi o yok bu yok diye demotive etmesin. Her başvuru kendi içerisinde değerlendirilir, diğerleriyle karşılaştırılarak değil. ''Senin işini anca avukat çözer, bana öyle geliyorki..., o iş hayatta olmaz vs'' derken birlikte yeni bir başlangıç yapmaya çalışan insanların umudunu kırdığınızı unutmayın. Söyleyecek güzel sözü olmayan sussun, gülümsemeyi bilmeyen dükkan açmasın :) Başvurunuzun olumlu sonuçlanması dileklerimle.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Doğru Sandığınız Yanlışlar!!!
İletiTarih: Cum Mar 04, 2011 10:28 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

newbie yazdı:
Herkese merhaba, forumu başvuru yaptığım 24 Aralıktan beri takip ediyorum, başvurum sonuçlanana kadar yorum yapmak istemedim. Geçtiğimiz hafta vizemi alarak londraya yerleştim. Bu satırları yazış amacım bekleyiş sürecinde yazılanları okuyarak umutsuzluğa kapılan, olumsuz cevap alacağını düşünmeye başlayanlara naçizane tecrübelerimi sunmak.
Forumda doğru yönledirmelerle tarafsız ve temelinde gerçeklik olan yorumlar yapan yazarlar olmakla birlikte ''ha o yoksa kesin red yersin, senin işin bence zor, yine sen bilirsin ama bence kabul etmezler'' gibi kahve ağzı ile farazi genellemelerde bulunan, can sıkıntısından yorum yapma ihtiyacı duyduklarına inandığım kişilerin de olduğu kanaatindeyim. Dediğim gibi şu an Londra'da eşimin yanındayım, bunları yazma mecburiytim de yok, tek istediğim (okuduklarından sonra birçok defa demoralize olmuş birisi olarak) burada yapılan her yoruma kulak asmamanız için örnek oluşturabilmek:

*settlement vize başvurusunda 3rd party support (anne-baba vs sponsor olması) direkt red nedenidir: Yanlış, başvuru yaptığım dönemde işimden ayrılmıştm, çalışmıyordum. Doktor olan babamın beni finansal olarak desteklediğini, düzenimi kurana kadar arkamda olacağını belirten bir yazıyı ve onun hesap detaylarını teslim ettim. Benim 5000TL, eşimin yalnızca 500GBP vardı hesabında. Aldığım bir iş teklifi yoktu fakat üniversite-master diplomalarımı, geçmişte yaptığım işleri CV'mi göstererek kimseye yük olmadan kolayca iş bulabileceğimi belirtmiştim.

*P60 olmazsa olmaz: Yanlış, eşim freelance stylist dolayısı ile geliri düzensiz, bir ay 5000GBP kazanırken diğer ay 500'e inebiliyor. P60 vermedik, çalıştığı yer aranmadı. Çalıştığı firmaları, kendi kişisel web sitesini ve 3-4 pay slip göstermiştik.

*Council inspection report olmazsa red alırsın: Yanlış, düzenimiz kurulana kadar eşimin annesinde kalacağımızı belirten bir yazı, evin resimlerini, ve eşimin adına gelmiş faturaları gösterdik.

*''2000'' sayfalık evrak teslim ettik'': tebrikler bir yayım şirketiyle görüşünüz belki roman yaparlar ilişkinizi! Msn çıktıları evraktan sayılsa, kimse vizesiz kalmazdı sanırım. Ayrıca evraklarınızı teslim alan işgüzar worldbridge çalışanlarının gereksiz yorumlarına aldırmayınız. Bana 'fotokopileri de koydunuz mu? herkes 5-6 dosya dolusu evrak getiriyor da, sizinki az geldi gözüme' diyebilecek kadar densiz olanları da var. Ne zamandan beri evrak sayısı kriter oldu? Önemli olan başvrunun niteliği, niceliği değil.

Bu örnekleri çoğaltabilirim..Uzun lafın kısası, kimse kimseyi o yok bu yok diye demotive etmesin. Her başvuru kendi içerisinde değerlendirilir, diğerleriyle karşılaştırılarak değil. ''Senin işini anca avukat çözer, bana öyle geliyorki..., o iş hayatta olmaz vs'' derken birlikte yeni bir başlangıç yapmaya çalışan insanların umudunu kırdığınızı unutmayın. Söyleyecek güzel sözü olmayan sussun, gülümsemeyi bilmeyen dükkan açmasın :) Başvurunuzun olumlu sonuçlanması dileklerimle.

Yazılarını Okudum Arkadaşım Güzel Yazmişsin ama Bir Şeyi Burdan Düzeltmek İstiyorum ,
Ben Kendim Bir OlAYA Şahit oLdum Bunuda arkaşımdır diye yazmıyorum veya kendim Çapımdada Şov Yapma diye birşeyde Yok , Sadece GözümLe Gördüklerim Sonuçlari Ortaya Çıkaracağım ....

Msn chat Logs demişsin Gereksiz Etc...................

Bir arkdaşımızın Yerleşim Vizesi Sonucunda Formalite oLduğu etc O şekilde red Aldı , arkadaşın Sunduğu Evraklar arasında oLmayan , Msn chat Logs , Face Mails , Bide Tel Msjlari Çıktısı.. Bunlari itirazında Kullandı ve Yollladi , 3 Ay veya 4 ay gecti gecmedi Vizesini Aldı ,

Aliyi veliyi kariştirmiyorum , Ben Kendim Bile 2 Bin sayfalık msn chatlogslarım Var ve hepsinide Koyacağım , Sonucum oLumlu oLsn veya oLmasın evraklarım sağlam oLsun veya oLmasın Sonuçta Hepsi kanıt , unutmayalım...... chat Logs Yok diyede Red Alan Hiç Kimse görmedim...... kimsenin Kafası Karişmasın , İyi forumlar..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Mar 04, 2011 11:35 pm 
Yeni Üye

formda bir soru var,

nasıl haberleşiyorsunuz diye, orda msn-skype falan dersen elbetteki bu chat logları

ilave etmen gerekebilir, ama bunu formda belirtmemişsen o zaman telefon faturaları

işe yarabilir, az verip red yemektense bir takım şeylerin ispatlanamamasından dolayı,

işe yarar ve ilişkiyi ispatlayan evraklar vermek daha mantıklı gibime geliyor.

P60 başlı başına bir olay zaten, bu evrağı vermedi diye red alanlar var bu forumda

ama vermedi diye red almayanlar da var.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 05, 2011 9:00 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Su P60 ve P45 anlasmazligina bir son verin. Burada onemli olan P60 uzerindeki tax kodlaridir. Eger tax kodu burda belirtilmiyor ise yada uydurma bir P60 ise isler zorlasir. Tax kodunun manasi calistigi is yerini direk gosterir. buda o kodar kolay iletisim yontemidir ki anlatilamaz.
Self employee (yani TR manasi ile BAGKUR) ise biraz daha farkli isleyen bir sistemdir. Bundada sizi arastirmak istedikleri zaman cokkolay bulurlar.

Detaylar icin
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAnd ... G_10013512

sitesine bakmaniz yeterlidir.

P60 veya diger kagitlar icin, kimse soyleyemez red nedeni vizeye etkisi varmidir diye onemli olan verdiginiz belgenin saglam olmasi. Gun olmuyorki duymuyoruz osahtecilik yapmis bu dolandirmis. ##Kolay gelsin

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 05, 2011 10:55 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Detaylı bir yazı olmus birkac cok önemli konuya katılmasamda birtanesine katılıyorum,öncelikle KATILDIGIM KONU sitedeki eski üyelerdenim ama genelde vize konusunda yazmıyorum,ve hic bir zaman alırsın veya isin zor gibi bir yargıda bulunmak istemedim herkeze vize istatistiklerini hatırlattım(ne kadar yuksek oldugu)çünkü kimse kesin alırsın alamassın diyemez, nedenide hep yazdıgım gibi her vize basvurusu kendi icinde degerlendirilir,o yuzden baskası ne zaman basvurmus,erken cıkmıs,gec gelmis bu dosyası ile ilgilidir burda yazılan evraklarla ve burda yazılmayan bazı özel nedenler basvuruyu direk etkiler, x kisi esim calısıyor der ama calıstıgı haftada 12 saatir baskasının esi 50 saat calısıyordur geliri yuksektir,veya x kisi maasıyla sadece kendini gecindiriyordur y kisisi ise aynı maasla 4 cocugu vardır,x kisisinin 6 odalı evi vardır y kisisi 13.katta belediye evinde kalıyodur veya x kisisi 4 ay once tanısmıstır,digerinin 5 yıllık iliskisi vardır,BUNLAR HEP DOSYANIN SONUCLANMASINDA ETKENDİR,o yuzden hep dedigim gibi kendi basvurunuza yogunlasın digerinin gec gelmesi,cabuk cıkması,olumlu,olumsuz olması dosyanın ve iliskinin icerigiyle ilgilidir,Diger yapılan yanlısta UK vize memurları yani eco lar kendi islerininde cok profosyonel kisilerdir bence dünyadaki en adil vize sistemlerinden biri,amaçlarıda kendi ülkelerinin menfaatini korumak dogal olarak,bugün ters tarafından kalkmıs vize vermez böyle bir sey yok arkadaslar,bunlar hep sehir efsanesi,ben daha hak edipte vizesini alamayan duymadım ................KATILMADIGIM KONULAR gelirsek 3.kisinin sponsorlugundan bundan kasıt esiniz tarafından 3.sahıs sponsorlugu yani esinin yerine annesi,amcası vb,bu isi biraz sıkıntıya sokabiliyor,mantık esinizin size sponsorlugudur yani bende ailemin tum mal varlıgını gostermistim bunu oye acıklayım bu sizin belgelerinizi guclendirir sadece,p60 konusuda ,p60 her sene nisan ayında isyerinde alınan gecmis yıla ait odenen vergi,kesintileri gosteren belgedir yani esiniz,MAAS karsılıgı calısıyorda kazancını gosterir,eger 1 yıl dolmadıysa yerine eski p60 veya isten cıktıysa p45 veya yeni ise basladıysa payslipler yani bundan kasıt esin calıstıgını ve sponsoruna 2 yıl bakabilecegini gostermek,esiniz SERBEST calsıtıgı icin farklı belgeler ibraz etmis geliriyle ilgili sonucta MANTIK GELIRIN ISPATIDIR,zaten worldbridge bunu sayfasındada belirtiyor geriye donuk 3-6 aylık payslip vb.ayrıca her evrak cok onemlidir bence,aldıgınız alyansın faturası bile veya benim koydugum birlikte ucuslarımızın veya otobus yolculuklarının biletleri, bu gibi ayrıntılar dosyanızı daha saglam yapar(iliskinin saglamlıgının ispatı acısısndan) ...............bu arada yerlesim vizesine basvuran kisi en az 21 yasında olduguna göre.21 yasındaki birisi sadece internet sitesinde okuduklarına göre morali bozuluyorsa,hayal kırıklıgına ugruyorsa,demorilize oluyorsa,gercekten hayatta onu buyuk zorluklar bekliyor.....bu arada hos geldin birlesik krallıga

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 05, 2011 11:40 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

slm arkadaslar bir yorumda ben yazayim madem bole bir konu acildi .bu forumda veya vize merkezlerinde danismanlar olsun kimse kesin red alirsin diye bir yorumda bulunamaz arti veya eksisi olur diye yorum yapilmaktadir
benim home office danismanlarini aradigimda hani su 14 dollar odemeniz gerekiyo bana toplamam gereken p 60 sliplerinin cok onemli rolu oldugunu soylendi ama red sebebi denmedi
ailesinin sponsor olmasi arti olmayacagi belirtildi ama olunabilir denildi
council report hakkinda bilgim yok buna yorum yazmiyorum bana diger dedikleri esinizin yardim almamasi bu eksi durum yaratmaktadir .diye soylenmisti ben vizeye bu sinav yasasindan once basvurdum . ama forumda gordugumuz kdariyla sinav belgesi olmamasi veya gecersiz bir sinav belgesi olmasi red sebebi
bu benim dusuncelerim ben home office in kendi profesyonel danisman kadrosunun bana soyledikleri
biz burdan her zaman yaziyoruz SIZE KIMSE KESIN VIZE ALIRSIN YADA % 100 VERMEZLER DIYEMEZ onemsiz oldugunu dusundugunuz en ufak luzumsuz evrakdan bile red alanlar oldu onlarida gorduk

karar sizin herkese bol sans

kalin saglicakla

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Mar 05, 2011 8:36 pm 
Site Müdavimi

newbie..Dediklerine tamamen katılıyorum.paylaşımın için teşekkür ederiz.bence pek çok kişinin okuması gereken bi yazı yazmışsın...
Evt bu sitede morel bozan KESİN RED ALIRSIN diyen çok işgüzar var.Fakat vizeni büyük ihtimalle alırsın diyende çok var..Benim gibi
Şahsen ben burda 2 yada 3 arkadaşımıza evraklarını okuduğum anda ''evrakların yerinde gözüküyor bence vizeni alırsın''dedim.Ve aldılarda.olumlu yorum yapmak kimseye bişey kaybettirmez.Tabi mantık çerçevesinde

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 06, 2011 12:00 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar eşim biz evlendikten sonra soyismini değiştirmek için başvurdu ve pasaportunu değiştirdiler yeni bir pasaport verdiler. Vize başvuru sırasında eşimin eski pasaportunu koysammı ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 06, 2011 3:39 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

slm atalay bende eski pasaportunu koymustum basvuru sirasinda ama yinede pasaport fotokopisini ve giris cikis larin oldugunu gosteren damgali sayfalarin fotokopilerinide koy

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Mar 06, 2011 5:58 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

ottoman sağol kardeşim bende senin yaptığın şekilde yapıcam.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: seazq ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz