Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 12:42 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Diş Hekimi Tier 1
İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 1:08 pm 

Merhaba Arkadaşlar,

Sorularıma tecrübeleri olanlar cevap verirse çok memnun olurum. Sorum şu, ben geçen haftalarda ankara ant. 2 yıllık vizemi aldım. yakında londra'ya gidip yaşmaya başlıcam. Ama sorunum şu ki, nişanlım (yakında eşim olcak) yeni mezun diş hekimi , ona çalışma vizesi nasıl alabilirim;

1- tier1 başvurusu, sonra denklik mi alcak?
2- benden dolayı o da ankara anlaşmasından oturum alıp, denklik alıp, çalışabilir mi?
3- bu doktorlar için denklik nasıl oluyor?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Diş Hekimi Tier 1
İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 2:30 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Work permite esin icin basvurabilmeniz icin bir sponsor tarafindan work permit cikartmaniz gerekir.
ve ben bunu onermiyorum.

Bana gore esin senin uzerinden normal vizesini alip buraya geldikten sonra NHS e kayit yaptirip belli testleri verdikten sonra dis hekimligi yapabilir zor degil zaten dis hekimi acigi var.
NHS.com sayfasindan bakabilirsiniz.

Denklik konusuna gelince diplomasini yaninda getirsin burada herhangi bir muayenehanede is basi yapar ise onlar zaten o diplomayi kendileri gerekli yerlere gondereceklerdir.

http://www.naric.org.uk/

yada yukaridaki adreste detaylari var oraya kendiniz gonderirsiniz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 2:45 pm 

@sirlan,

yanlış anlamadım dmi kardeşim eşim bnm üzerimden ecca2 vizesi alıp, orda diş hekimi olarak çalışabilir yani? sence bu kadar kolay alabilir mi çalışma iznini , denklik vs. benim baya bir gözüm korkuyordu ama sen açık var diosun. cevapların için teşekkürler, tandığın türkler var mı boyle çalışan?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 29, 2010 3:24 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Bak simdi ben Ankara anlasmasindan yerlesim vizesinden anlamam. Cunku bende 5 yillik Work permit var ve is biraz farkli yurur.

Burada cok tanidigim var esi Ankara anlasmasi ile gelmis ve calisan. O yuzden soyluyorum.

yazdiklarimi edit yapayim dedim gunduz zamanim yoktu uzun uzun yazamadim...

Oncelikle esin senin uzerinden vize alir ve buraya gelirse zaten calisma hakki var. benim hanimin tanidigi olan bir bayandan bahsedeyim.... Gerci kendisi litvanyali ama olsun durum biraz kafanda sekillenir. vize konusunu hallettik diye umuyorum..

Bu bayan gecen sene kendisine bir klinik buldu ve orada asistan olarak calismaya basladi. Bu arada birkac kursa gitti bunlari kendi cebinden odedi klinik cok dusuk miktarda para odedi.

6 yada 7 ay sonunda sinava girdi gecti ve yardimci doktor oldu maasi yukseldi. Su anda kendisi tekrar kursa gidiyor Ingilizcesini ve meslegini gelistirici. sanirim kendi meslegine gelecek 7-8 ay icinde gecer. Bu arada Litvanyanin denkligi Turk universitelerine gore cok dusuktur. Onlarda 4 yillik egitim burada 3 yillik sayilir ve 2 sene daha okulamalari istenir.

bizim ailenin dis hekimi ise Turk bayan 10 yil once Ege disten mezun olup buraya evlenerek gelmis bir bayan eside Fizik ogretmeni. biz surekli olarak onlara gideriz bugun ise onun yaninda idim epey hasret giderdik.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz