elizdemir yazdı:
Arkadaslar merhaba,1 ay 1 hafftadir londranin en pahali ve en yuksek kalitedeki okulu london school of english in intensive general english yani yogun ingilizce kursuna gidiyorum.burda okulun onerdigi bi ailenin yaninda konakliyorum.sizinle londrada ingilizce egitimi hakkinda ve burdaki genel ortam hakkinda deneyimlerimi paylasmak istiyorum cunku londrada ingilizce egitmi hakkinda turkiyede inanilmaz bir populerite ve sanal ortam yaratilmis durumda.oncelikle bu raya gelmeden once sadece ingilizce dolu bi hayatimin olacagini zannederrek geldim tabi okulada aylik1600 pound aile yaninda konaklama icinde yaklasik aylik1600 pound verince sabah aksam ingilizce pratik yapicam ve hayati ingilizce ogrenerek gecircem zannediyordum.fakat tamamen yanilsmisim kursun turkiyedeki kurslardan hicc bir farki yok.ayni parayi turkiyede yasayan ingiliz bi hocaya odesek zannnedersem sadec bizimle yasar:) okul turk fransiz bunlarin disinda koreli ogrenci dolu.korelilerin ingilizcesini anlamak kus dilini cozmek kadar zor

gunluk sabah kalkip kahvalti edip okula gidiyorum,dersler bildigimiz rutin bizim basarisiz lise dersleri gibi.bu arada levelim upper intermdiate.okul ders disinda sosyallesmek adina hic bi secenek sunmuo zaten sunduklarinada kimse katilmak istemiyo.bunun disinda sosyallesip pratik yapabileceginiz hic bi secenek yok. ilginc ama burada 6 aydir egitim goren ogrencilere kendinizde bi degisim gorebiliyomusunuz die sordugunuzda direk hayir yanitini aliyorsunuz.bunun bas sebebi sadece okulla ogrenmek zorunda kalmak ve okul disinda hic bi sekilde ingilizce kullananmamak.ben su anda onceden burda ingilizce egitimi gormus ve forumlara dehset faydali bulduklarini yazan ve burda cok eglenmis insanlari anlayamiyorum. Hele hele 3 ay 2 ay gibi kisa surede ingilizcesini ingilterede gelistirmek isteyen veya bunu denemis insanlari hic anlayamiyorum. Bugune kadar burdaki ogrencilerin 1 tanesinin bile memnun kaldigini ve kendini gelistirdigini duymadim. Zannedersem turkiyede bu bizim sadece yurtdisi deneyimine olan hayranligimiz ve cv mizde gosterebilcegimiz veya konuya komsuya amanda ben bu ulkede sunu yaptim die anlatabilcegimiz bi hava atma araci olarak kullanilip yerlere goklere sigdirilamiyo.
İngiltere disinda is dolayisiyle ve kisisel 6 farkli avrupa ulkesinde bulundum londra kadar karmasik duzensiz ve insanlari onemsemeyen bi avrupa sehri daha hic gormedim.bunu zaten okulunuzun size davranisindanda anlayabiliyosunuz. Buradaki en kaliteli ve en pahali olarak bilinen london school of english in yonetimine bi sorununuz oldugu zaman danistiginizda direk ne halin varsa gor tavri icinde umursamadan zorla cevap aliyosunuz. Bununnedeni bence sadece yurt disinda ingilizce egitiminin trendlestirilip moda haline getiriilmis olmasi. Bu haldeyken adamlarin musteri kaygisi olmuyor cunku biri gitse bile aninda boslugu doldurabilecek ogrenciler bulabiliyorlar.
Buraya gelmeden once temkinli biri oldugumdan kursu sadece 2 ay odeyip daha sonra deneyimleyip devam ettiririm diye dusunmustum. Simdi inanilmaz ise yariyo. onumuzdeki hafta icin bu kursun business english yani is ingilizcesine degistiricem.daha fazla general english te vakit kaybetmek istemiyorum.
Ozetle eger buraya gelmeden once heryerde ingilizce kullanicam evde okulda pratik yapabilicem ve kaliteli egitim ozelliklede hizlandirilmis egitim alicam diye dusunuyorsaniz hemen vazgecin paranizi ve zamaninizi bosa harcamayin. Bence turkiyede yasayan ingiliz bir hocadan bu paraya ozel ders alabilir veya bu kusrun tamamini kendinize kapatabilirsiniz bir seneligine:)
Turkiye bircok konuda gelisip aydinlaniyor artik,kendini bilmeyen sahislar tarafindan trendlestirilmis hatta bunun icin yuzlerce sacma sapan danismanlik kuruluslarinin(ki bununla ilgili deneyimlerimi bir sonraki mailimde paylasicam) var oldugu ulkemde paramizi bizi onemsemeyen sadece gelecek parayi dusunen ve egitim kalitesi olmayan okullara yatirmayalim. Ben turkiyede bi isveren olarak londra deneyimli sisirilmis cv leri artik daha kolay elimine edebilicem bu heralde kazandigim en iyi deneyim olacak buraya dahil:)diger benim gibi denyimleri olan insanlardan siddetle rica ediyorum deneyimlerini paylasmalariniki bu bizim oss gibi kliselesmis yurt disi dil egitim sacmaligina dair bir fikir edinmemizi saglayacagina inaniyorum.
Saygilarimla,
Eliz
Verdigin para hakkında hiç bir yorum yapmıcam ama EV ve OKUL dışında hiçbir pratik yapacagım
HİÇ BİR SEÇENEK YOK LAFI ANADİLİ İNGİLİZCE olan bir ülke için bana komik geldi kardeş.derslerin
dışında çık sokaga magazalara git bayansın bir şey almak zorunda degilsin al eline bir ürün onun
hakkında sorular sor dışarda onlarca sim kart satmaya çalışan seyyar görevliler var onlara sor bu
sim nedir die başlayan uzun bir konuşma yaparak .gönüllü çalışabilecegin onlarca iş var bu ülkede
genelde bayanlar bunlarla ugraşıyor aralarına katıl.imkan yok deme buraya kadar gelmişsin
OLMAYAN İMKANI SEN OLAN BİR İMKANA DÖNÜŞTÜR !! yanlış anlama yada kızma sadece buraya
gelme amacına uygun olanı yap YANİ ONLARDAN SÖKE SÖKE AL BU DİLİ !!!