Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 12:37 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Dil eğitimi masrafları
İletiTarih: Pts Arl 06, 2010 7:28 pm 

Merhaba.

2009 yılında üniversiteden mezun oldum. Meslegim icabı ingilizce bilmem şart. Benim de ingilizce seviyem intermediate ve pratik hic yok. Bu yüzden dil egitimi amaçlı İngiltereye gitmek istiyorum. Amacım oraya yerleşmek , orda para kazanmak falan degil tamamıyla dil egitimi amaçlı gitmek istiyorum. Faket bütcem de sınırsız degil. Verebilecegim maksimum miktar 15 bin tl. Bu fiyata kaç aylık dil egitimi alabilirim (Bu fiyata tüm giderler dahil.)

Ayrıca ne gibi masraf giderleri var ayrıntılı bi şekilde yazacak biri olursa sevinirim. Gidiş ucak biletinden dönüş ucak biletine kadar.

Pasaport ücreti
Vize Ücreti
Ucak Bileti Ücreti
Aylık yaşam masrafı ( ortalama yaşam giderleri )
Aylık Konaklama masrafı ( Aile yanı konaklama, yurt, pansiyon en uygunu)

Bu masraflar ortalama ne kadar. Ayrıca okul ne gibi ücretler talep ediyor okul ücretinden ayrı.

Aklıma gelen masraflar bunlar. Başka ne gibi masraflar olabilir bunları ayrıntılı bi şekilde yazabilecek ve beni aydınlatabilecek biri olursa cok sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler…

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Dil eğitimi masrafları yardım !!!
İletiTarih: Pts Arl 06, 2010 8:52 pm 

ben 10 gün önce bu amaç ile geldim.Şuan Londra'ya 1 saat uzaklıkta bir kasabada yaşıyorum.Sana ilk tavsiyem şimdiden pratik yapmaya başlaman olacaktır.Günlük lazım olacak bir çok kelimeyi bilmeme rağmen hatırlayamıyorum. :shock:
Masrafları o kadar detaylı istemek de biraz hazıra konmak oluyor ;) herşey nette yazıyor araştırıp bulabilirsin pasaport ücretleri,ucak (easyjet.com) ,vize vb. ne kadar alacaksan o kadar pahalı oluyor.Google amcaya sormanda fayda var.Sana şunu söyleyeyim.
Burda çoğu şey haftalık ve benim şuan ödediğim.Okul haftalı 110 pound, okula yakın bir ailenin yanında odanın haftalığı da 98 pound.Sabah kahvaltı ve akşam yemek dahil.Londra ya yaklaştıkça fiyatlar artıyor.ayrıca okulumda sabahtan öğlene kadar yarım günlük fiyatı bu :)
Türkiye'de o paraya çok güzel bir kursa gidebilirsin.
İyi düşün derim.He karar verdiysen çoğu bilgi sitede var yazıyor zaten.Biraz gezip görebilirsin bulamadığın yapamadığın extra birşey varsa sorarsın.Yardımcı oluruz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Arl 06, 2010 9:05 pm 

ysn yazdı:
ben 10 gün önce bu amaç ile geldim.Şuan Londra'ya 1 saat uzaklıkta bir kasabada yaşıyorum.Sana ilk tavsiyem şimdiden pratik yapmaya başlaman olacaktır.Günlük lazım olacak bir çok kelimeyi bilmeme rağmen hatırlayamıyorum. :shock:
Masrafları o kadar detaylı istemek de biraz hazıra konmak oluyor ;) herşey nette yazıyor araştırıp bulabilirsin pasaport ücretleri,ucak (easyjet.com) ,vize vb. ne kadar alacaksan o kadar pahalı oluyor.Google amcaya sormanda fayda var.Sana şunu söyleyeyim.
Burda çoğu şey haftalık ve benim şuan ödediğim.Okul haftalı 110 pound, okula yakın bir ailenin yanında odanın haftalığı da 98 pound.Sabah kahvaltı ve akşam yemek dahil.Londra ya yaklaştıkça fiyatlar artıyor.ayrıca okulumda sabahtan öğlene kadar yarım günlük fiyatı bu :)
Türkiye'de o paraya çok güzel bir kursa gidebilirsin.
İyi düşün derim.He karar verdiysen çoğu bilgi sitede var yazıyor zaten.Biraz gezip görebilirsin bulamadığın yapamadığın extra birşey varsa sorarsın.Yardımcı oluruz.

Bi mahsuru yoksa hangi okula gittigini öğrenebilir miyim. Birde Vizen başvuru yaptıktan ne kadar süre sonra kabul edildi ve vize kabulunden sonra hemen gidilebilir mi ingiltereye ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 08, 2010 3:15 am 

Merhabalar 3 senedir ingilterede olan biri olarak diyebilrimki
bence 15bin tl ingilterede 6 ay hersey icinde yeterli bir paradir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 08, 2010 8:29 pm 

Thanet collage http://www.thanet.ac.uk/
gelmek istersen okul ile konuşabilirim.benimle çok ilgilendiler yolladıkları evraklar ile çok rahat bir şekilde vize aldım devlet okulu ve uk ye geldiğimde gece 12 de benim okula gidip gitmeyeceğime inanmadıkları için polisler kapıdan almadılar ve okulu aradılar.Okul acil durum numarasını evrakta belirmiş ve geleceğime kefil oldular.Tek kelime ingilizce konuşmadan ülkeye giriş yaptım :)
vizeyi tam 15 günde aldım ama araya bayram tatili girdi.Çok yoğun bir döneme denk geldim.Gerekli evraklar ile birlikte bankada iyi bir miktar para gösterirsen ve bu para 27 günden fazla duruyor ise problem olmaz.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Dil eğitimi masrafları
İletiTarih: Per Arl 09, 2010 6:19 pm 

bende aynı amaçla hemen hemen aynı bütçeyle geldim, 6 ay okul (2400£), 7 ay yurtda yemek dahil konaklama (120*7*4), haftada 50£ harcama, pasaportdu, vizeydi, polis kaydıydı hepsini hesapladığımda 16bin TL gibi bir para ortaya çıktı. Yani o parayla 6 ay rahat rahat eğitim alırsın, hatta iş bulup çalışırsan hem pratik için iyi olur hemde haftalık harcıyacağın parayı arttırsın.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Dil eğitimi masrafları
İletiTarih: Çar Eyl 21, 2011 11:01 am 

Teşşekürler ayrıntılar için iyi oldu

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir