Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 12:36 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Devlet yardimi alan ingilizle evlenmek
İletiTarih: Çar Tem 22, 2009 6:24 pm 

Merhaba Hakan Bey. Internette yaptigim uzun arastirmalardan sonra sizin yorumlarinizin en akla yatkin oldugu kanisindayim. Ben 4 aydir Ingilteredeyim, dil egitimi amacli 7 aylik vizem mevcut.Burada devletten kira yardimi alan ingiliz bir bayanla evlenme arifesindeyim. Su an calismiyorum. Bir ogrenci ile ingiliz evlendiginde devletten aldigi kira yardimi kesilir mi? Ben evlendikten sonra vize surem bittiginde hangi vize turune basvurabilirim. Ayrica evlenmek icin Turkiye'den medeni durumumu gosteren ve ya herhangi bir belge temin etmem gerekli mi?

not: Bu konu hakkinda kesin bilgi sahibi olan arkadaslarinda yardimlarini rica ediyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Devlet yardimi alan ingilizle evlenmek
İletiTarih: Çar Tem 22, 2009 6:42 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Merhaba , Hakan(Oyster) suan icin turkiyede , 8 - 10 gun icerisinde donmus olur. Ben yinede sorunuza cevap vermek istedim.
imranlee yazdı:
Bir ogrenci ile ingiliz evlendiginde devletten aldigi kira yardimi kesilir mi?

Evlendiginizde devlet yardimi kesilmez fakat, forumlardanda takip etmissinizdir evlilik vizelerinde sponsorlarin gelirlerini beyan etmeleri ve vize alicak sahisin ingiltere topraklari uzerinde devlet yardimi almaksizin butun ihtiyaclarini karsilayabilmesi gerekmektedir. Isin acikcasi vizeyi verirken , ben sana vizeyi veriyorum fakat bundan sonrasi senin sorumlulugunda diyor home office.

imranlee yazdı:
Ben evlendikten sonra vize surem bittiginde hangi vize turune basvurabilirim. Ayrica evlenmek icin Turkiye'den medeni durumumu gosteren ve ya herhangi bir belge temin etmem gerekli mi?

Siz Ingiltere'de evlenmeyimi dusunuyorsunuz yoksa TR de evlenip TR den basvuru yapmayimi?

Cunki daha once Turkiye'de evlenip Turkiyeden basvuru yapma zorunlulugu vardi fakat bu duzenleme bu sene kaldirildi. Konu hakkinda tam bilgi sahibi degilim. Avukat Ali bey e bu konuyu mail olarak bildiriyorum oda musait oldugunda konu hakkinda dusuncelerini aktaracaktir.

Sormak istediginiz birsey olursa yazabilirsiniz umarim yardimci olmusumdur.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 23, 2009 11:14 am 

Merhabalar, oncelikle ilginiz icin cok tesekkur ederim. Ben Ingiltere' de evlenmeyi dusunuyorum. Evlilik; benim ogrenci statusundeki vize turumu, otomatikmen degistirir mi yoksa normal vize surem bittikten sonra home office' e evlilikten dolayi yerlesim vizesi almak icin tekrar basvuru yapmam mi gerekmektedir?

Turkiye'den vize basvurusu yaptigimda gerekli tapu ve gelirleri konsolosluga vermistim. Burada tekrar ayni belgeleri gostermem mi gerekmekte, ve ya vize uzatma zamani geldiginde,kayitli national insurance number in isledigi ve buradaki yasamimi kendi kendime idame ettirebilecegim bir isim oldugunu beyan etmemyeterli olur mu?

Yardimlariniz icin samimi olarak tesekkur ediyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 23, 2009 3:23 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

imranlee yazdı:
Evlilik; benim ogrenci statusundeki vize turumu, otomatikmen degistirir mi yoksa normal vize surem bittikten sonra home office' e evlilikten dolayi yerlesim vizesi almak icin tekrar basvuru yapmam mi gerekmektedir?

Hayir , soyleki mesela bu ulkeye 1 senelik ogrenci vizesi ile geliyorsunuz , geldikten 4 ay sonra Ankara Anlasmasi ile oturum albilirsiniz. Pasaportunuzda her ikiside durur. Sonucta sizin vizeniz statu degistirdigi icin bir kayip yok. Vize bitmeden basvurmalisiniz.

------

imranlee yazdı:
Turkiye'den vize basvurusu yaptigimda gerekli tapu ve gelirleri konsolosluga vermistim. Burada tekrar ayni belgeleri gostermem mi gerekmekte, ve ya vize uzatma zamani geldiginde,kayitli national insurance number in isledigi ve buradaki yasamimi kendi kendime idame ettirebilecegim bir isim oldugunu beyan etmemyeterli olur mu?

Daha onceki yazimdada belirtmistim. Turkiyeye donmeden evlenme durumu bu sene ortaya cikmis bir durum. Isin acikcasi prosedur hakkinda %100 emin degilim. Ali arkadas a bu konuyu mail olarak gonderdim en kisa surede cevap vericektir. Fakat evlilik vizesi ile turkiyeden basvurdugunuzdaki prosedurle farkinin olacagini zannetmiyorum. Soyleki Evlilik vizelerinde sizi ingiltereye getiricek olan sahis sizin sponsorunuz olur. Sponsor a verilen gorev ise partnerinin ingiltere sinirlari icerisinde herhangi bir devlet yardimina ihtiyaci kalmadan butun ihtiyaclarini karsilayabilmek. Yani turkiyeden vize basvurusu yaparken ingiltereye gidecek kisinin maddi durumu okadar cok onem arz etmiyor. Onemli olan onu ingilterey goturen sponsor un butun ihtiyaclari karsilayabilecek durumda olup olmadigi ile ilgileniyorlar. Yani buradan yapacaginiz basvurudada buyuk ihtimalle turkiyedeki prosedurun aynisini izleyecekler. Tek farki ise burada evlenmeniz olacaktir diye dusunuyorum. Calistiginizi belgelemek ve duzenli bir geliriniz oldugunu kanitlamak tabikide cok iyi olur ama sponsor a dusen yukumluluklerin burada evlenince degisip degismedinden emin olmamiz lazim.

O acik kalan bolum icin ya uk.resident arkadasi yada Ali arkadasi bekleyelim. Cok surmeden cevap verirler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Ağu 14, 2009 5:33 pm 

bu kou hakkında bilgisi olan yok mu?epey süreden beri bu konuda cevap bekliyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Merabalar
İletiTarih: Pzr Haz 19, 2011 8:46 pm 

sizin foruma yeni kayıt oldum arkadaşlar önerdiler cewabınız benim için çok önemli öncelikle anlatmak istediğim marmariste çalışırken bir kızla tanıştım 3 yıl önce halada ilişkimizi devam ettiriyoruz türkiyeye gelince görüşüyoruz . ailesiyle aram iyi şimdide evlenmeye karar werdik ben 20 kız 16 yaşında evlenme hakkında hiçbir bilgimiz yok ne yapmamız lazım ? lütfen bu konu hakkında bizi bilgilendirirmisiniz teşekkür ederim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Merabalar
İletiTarih: Pts Haz 20, 2011 8:33 am 
Yeni Üye

the1nferno yazdı:
sizin foruma yeni kayıt oldum arkadaşlar önerdiler cewabınız benim için çok önemli öncelikle anlatmak istediğim marmariste çalışırken bir kızla tanıştım 3 yıl önce halada ilişkimizi devam ettiriyoruz türkiyeye gelince görüşüyoruz . ailesiyle aram iyi şimdide evlenmeye karar werdik ben 20 kız 16 yaşında evlenme hakkında hiçbir bilgimiz yok ne yapmamız lazım ? lütfen bu konu hakkında bizi bilgilendirirmisiniz teşekkür ederim

Oncelikle bir bayan ve anne olarak cocuk yasta bir sevgili edindiginiz icin sizi kiniyorum. Hangi ulkeden, dinden, dilden olursa olsun 16 yas cocuk yas olarak kabul edilir.. Zaten sizinde yapabileceginiz hic birsey yok resit olmasini beklemeniz gerekiyo. 21 yas sinirida henuz kalkmis degil.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Haz 20, 2011 3:34 pm 
Site Müdavimi

5 sene beklemen lazim ustat,o zamana kadar dereden ne sular gecer bilinmez

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 28, 2011 8:25 pm 

merhaba arkadaslar,
ben biyerde soyle bir yazi okudum , ne kadar dogru bilmiyorum, umarim yardimci olur;
1- sponsor olan kisi eger calisiyor ise ve kazandigi para giderlerini karsilayip ailesini gecindiricek konumdami ? egerki durum bu ise herhangi bir extra birikim gerekmiyor
2- eger calismiyor ve devletten yardim aliyor ise, bankada bir birikim, ( kenidisinin ve ailesinin herhangi bir yaridima ihtiyaci olmayacagini belirticek, tabi ilerisi icin)

tekrar soluyorum bir ingiliz sayfasinda okudum ben bunu ne kadar dogru bilmiyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: seazq ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz