Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 12:27 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Danışmanlık Firmaları
İletiTarih: Per Kas 04, 2010 12:36 am 

Arkadaşlar İngiltere gibi bir ülkeye vize alacaksanız mutlaka bir danışmanlık firmasına gidin derim.
çünkü büyük olasılıkla sizin başburunzda ufak bir yanlışlık veya eksiklik nedeni ile red yersiniz.
Sorun hangi firma?
yapılacak iş adi bir danışmanlık hizmeti ile bu işin uzmanlarını ayırt etmek.
ben kaç internette adresi olan yeri aradım. iki kez red yedigimden tecrüben olmuştu.
bazıları sizden daha iyi bu işi bilmiyor, daha kötüsü de sizin kadar önemsemiyor.
hatta sizi oyalıyor ve yanlış yönlendiriyor olabilirler.
bu nedenle tecübeli ve pek çok kez başvuru yapmış yerleri tercih etmelisiniz.
hatta aksilikler karşısında ne gibi önlemler alarak vizeyi çıkarttıkları ve bu tecrübeleri var mı
bir araştırın....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Danışmanlık Firmaları
İletiTarih: Per Kas 04, 2010 10:08 am 
Site Müdavimi

muhakkak isini iyi yapan firmalar vardir.burda filanca iyidir yada kotudur demek yanlis
forumlari iyi okuyarak ve birazda ingilizceniz iyi ise bence danismanlik firmasina gerek kalmaz
yinede param var sansa birakmayayim derseniz kendi takdirinizdir

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Ağu 11, 2011 11:24 am 

Bende tecrubesiz bir danışmandan dolayı red alanlardanım. Bunu kesinlikli bir suçlu ilan etmek için söylemiyorum. aileme ait hareketli bir maaş hesabı varken, birden danışmanımın söylemi üzerine 10 000 TL gibi bir miktar yatırdık, ve bu para hesapta sırıttı. ama bu paranın nereden geldiğine dair bir belge göstermemiz gerektiğini belirtmedi bile. Daha doğrusu gelirmizi ayrıntısıyla madde madde yazarak belirte bilirdim.ama bir vize reddi alınca 2. sinde bunu açıklamak sıkıntı oluyor. İnandırıcı gelmiyor.
Sonrasında, daha önce ingilizce ile ilgili bir kursa gittiğime yada hazırlık okuduğuma dair belge gerektiğinide söylemedi. Çünkü konsolosluk ingilizce için öncesinde birşeyler yaptığını görmek istiyor.
Kira kontratları vs belgeler varsa onalrıda göstermeliyiz demedi. hatta aldığım maaşı başvuru kağıdında farklı belirtti, sigorta kağıdında yazan miktar farklı olunca...Hiç incelemeden...
Ki bunların en başında ben danışmana benim herhangi bir bilgim yok , lütfen ben İngiltereye işte dil öğrenmek için gitmek istiyorum lütfen beni yönlendirirmisiniz dedim. ve başvuru yaptığım kağıdın çıktısı bana verdiğinde danışmanım İngilizce yazı hatalarınında olduğunu gördüm. Kendisi kalemle düzeltti filan..Neyse...
BAna 1.5 ay sonra red geldi tabi..

Sonra ben moralim sıfır, istek ve heves kalmadı.
ama bir arkadaşımın danışmanıyla iletişime geçtim, bu danışman bayan harika ama ilk vizede yaşadığım problemleri düzeltmek için biraz zaman geçti, daha doğrusu yatırdığım 10000 TL 'nin ispatını yapmak için yol arıyorum ama hala bulamadım.
Ama bu yeni danışmanımla keşke ilk başvuru sırasında iletişimde olsaydım, çünkü çok titiz yapıyor işini be kendisi bana söylüyor. şu belgelerin var mı, bu belgelerin var mı.
Seni aydınlatıyor.

Buradan bir tavsiye olarak yada her ne olarak algılarsanız algılayın , Mutlaka İşini bilen biriyle irtibat içerisinde olduğunuzdan emin olun.

Keşke ilk başvurumda temin etmem gereken belgeleri bilseydim, çünkü sadece 10000 TL 'nin ispatı dışında bütün gei kalan eksik belgelerimi kolaylıkla hallettim..

Ama buna ragmen 2. vize başvurunda bulunma cesaretim kırıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Arl 13, 2011 1:42 pm 

Bütün danışmanlık firmalarını karalayıp vay işlemleri kendiniz yapın demek tamamen saçmalıktan ibaret.. Elbette gidip de minicik ofiste bi masa bi bilgisayarla işlem yürütmeye çalışanlara gitmeyeceksiniz. Koskocaman firmalar var bu işi 20 sene 30 senedir yapanlar var. Çok zor değil ki bunları bulmak.

Kendi başınıza yaparsanız işlemleri kabul belgelerinin ülkeden buraya gelmesi için kargoya dünyanın parasını verirsiniz. Okula yaptığınız transferler için çılgın masraflar
ödersiniz.. ve sonundada kendinizi kasa kasa başvurduğunuz vizeden birşeyi atladığınız
için (bankada göstermek zorunda olduğunuz para miktarı gibi) reddi yersiniz. Ve bütün
bu emekleriniz boşa gider.

İyi danışmanlık firmaları sizin 1000 pounda yada 1000 dolara kayıt olacağınız okulu yine aynı fiyata kayıt yaptırıyorlar size ekstra hiçbir ücret almıyorlar. eee bu kadar çileyi niye çekeceksiniz.. Onlar okuldan komisyonunu alıyor ki o da benim cebimden çıkmadığı sürece hiçbir sakıncası yok.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 14 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz