|
Bende tecrubesiz bir danışmandan dolayı red alanlardanım. Bunu kesinlikli bir suçlu ilan etmek için söylemiyorum. aileme ait hareketli bir maaş hesabı varken, birden danışmanımın söylemi üzerine 10 000 TL gibi bir miktar yatırdık, ve bu para hesapta sırıttı. ama bu paranın nereden geldiğine dair bir belge göstermemiz gerektiğini belirtmedi bile. Daha doğrusu gelirmizi ayrıntısıyla madde madde yazarak belirte bilirdim.ama bir vize reddi alınca 2. sinde bunu açıklamak sıkıntı oluyor. İnandırıcı gelmiyor. Sonrasında, daha önce ingilizce ile ilgili bir kursa gittiğime yada hazırlık okuduğuma dair belge gerektiğinide söylemedi. Çünkü konsolosluk ingilizce için öncesinde birşeyler yaptığını görmek istiyor. Kira kontratları vs belgeler varsa onalrıda göstermeliyiz demedi. hatta aldığım maaşı başvuru kağıdında farklı belirtti, sigorta kağıdında yazan miktar farklı olunca...Hiç incelemeden... Ki bunların en başında ben danışmana benim herhangi bir bilgim yok , lütfen ben İngiltereye işte dil öğrenmek için gitmek istiyorum lütfen beni yönlendirirmisiniz dedim. ve başvuru yaptığım kağıdın çıktısı bana verdiğinde danışmanım İngilizce yazı hatalarınında olduğunu gördüm. Kendisi kalemle düzeltti filan..Neyse... BAna 1.5 ay sonra red geldi tabi..
Sonra ben moralim sıfır, istek ve heves kalmadı. ama bir arkadaşımın danışmanıyla iletişime geçtim, bu danışman bayan harika ama ilk vizede yaşadığım problemleri düzeltmek için biraz zaman geçti, daha doğrusu yatırdığım 10000 TL 'nin ispatını yapmak için yol arıyorum ama hala bulamadım. Ama bu yeni danışmanımla keşke ilk başvuru sırasında iletişimde olsaydım, çünkü çok titiz yapıyor işini be kendisi bana söylüyor. şu belgelerin var mı, bu belgelerin var mı. Seni aydınlatıyor.
Buradan bir tavsiye olarak yada her ne olarak algılarsanız algılayın , Mutlaka İşini bilen biriyle irtibat içerisinde olduğunuzdan emin olun.
Keşke ilk başvurumda temin etmem gereken belgeleri bilseydim, çünkü sadece 10000 TL 'nin ispatı dışında bütün gei kalan eksik belgelerimi kolaylıkla hallettim..
Ama buna ragmen 2. vize başvurunda bulunma cesaretim kırıldı.
|