Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 12:15 pm

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Civil Partnership Vizesi
İletiTarih: Pzr Haz 28, 2009 5:25 pm 

Selam arkadaşlar.

Ben İngiltere'de 3 yıldan uzun bir süredir yaşıyorum ve Türkiye'de yaptığım vize başvurusunda herhangi bir sorun yaşamadan birkaç gün içerisinde vizemi aldım.

Forumda açılan konuları incelediğimde genel olarak evlilik, nişanlanma, öğrenci ve turist vizeleri ile ilgili sorular olduğunu görüyorum. Civil Partnership, yani hemcins birlikteliği ile ilgili herhangi bir soruya rastlamadığım için, belki de konunun hassasiyetinden ötürü, bazı arkadaşların soru sormaya çekinebileceklerini düşündüm. Bu sebeple de bu başlığı açmayı uygun gördüm.

Civil Partnership vizesi almak ve alındıktan sonra yapılması gerekenler, civil partnership vizesine sahip kişilerin geçici askerlik ertelemeleri ve aklınıza takılabilecek diğer tüm soruları bu başlık altında sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

Saygılar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Civil Partnership Vizesi
İletiTarih: Pzr Haz 28, 2009 7:49 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Yardimlarindan dolayi tesekkurler pinkfloyd.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 11:02 am 

slm pinkfloyd ben visasection bende civil partnership vizesine başvurdum 18 aralık 2008 de ve reddim 25 şubatta geldi durumum kısaca şöyle: ben 2003 de ingiltereye illegal olarak giriş yaptım ve mahkeme ankara anlaşması filan derken red aldım ikisindende ve 24.11.2006 da geri gönderildim yanlış partnerimle 27.06.2005 portsmouthda tanışdık ve aynı evde yaşadık ingiltere doğma büyüme aslen türk vatandaşı kendisi beni hiç yanlız bırakmadı birbirimizi çok seviyoruz çok çileler çektik ve bu kadar zaman geçmesine rağmen hala beraberiz tam 4 yıl oldu askerliğimi yaptım gelir gelmez civil partner vizesine başvuru yaptık beraber bana red verdiler gerekçe ise daha önce uk ye gidip red almış olmam dediler bizde dosyayı mahkemeye taşıdık 21 ağustosa bize gün verdiler elimizde birlikte olduğumuza dair çok belge var ayrı olduğumuz bir gün bile en az 3 kez telefonla konuşurduk sence oturum alma şansım nedir ve mahkemeye gitmeden bize önerebilecek birşeyin varmı yardımcı olursan çok sevinirim çünkü artık ikimizde çok yıprandık benim yüzümden doğru dürüst bir hayat yaşayamadı sürekli türkiyeye geliyor ben ailemi oda yaşadığı hayatı sürekli birlikte olmak için riske atıyoruz lütfen yardım edin bize bu konuda teşekkürler....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 1:48 pm 

İngiltere'ye yasaların size sunduğu olanaklar dışında giriş yaptığınız için durumunuz pek iç açıcı değil. Sonuçta İngiltere yasalarına aykırı bir tutum sergilediğiniz için ülkeden ayrılmanız istenmiş ve doğal olarak bunun üzerine de red almışsınız, hem Ankara antlaşması hem de daha önce giriş yaptığınız için.

Birlikte olduğunuza şüphem yok eminim doğrudur. Askerliğinizi tamamlamış olmanız olumlu bir gelişme, ancak daha önce ülkede yasadışı bir şekilde bulunduğunuz için buna mahkemenin tutumu ne olur bilmiyorum. Sizin ve partnerinizin maddi durumu nasıl? Partneriniz ülkede ailesi ile birlikte mi yoksa tek başına mı yaşıyor?

Son olarak aldığınız reddin nedenini belirten belgede yazanları bu yazıya iliştirirseniz belki daha fazla yardımcı olabiliriz.

Durumunuza üzüldüm, umarım olumlu sonuçlanır. Mahkeme nerede yapılacak?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 2:48 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Merhaba visasection , durumuna gercekten uzuldum. umarim dilediginiz gibi bir hayatiniz olur.
Soylemek istedigim sey , eger suan mahkeme asamasindaysaniz ingiltereden bu isle gercekten ugrasan bir avukat isinize yarar gibime geliyor. ucuk kacik rakamlar istemeyen sadece dosyayi takip edebilecek birisi. Avukatiniz varmi diyede sormadim :) Eger yoksa 2 3 tane avukatlik burosu biliyorum ben adreslerini sana verebilirim , bi acar konusursun ne yapabilirler fikir alirsin.

visasection:) yazdı:
slm pinkfloyd ben visasection bende civil partnership vizesine başvurdum 18 aralık 2008 de ve reddim 25 şubatta geldi durumum kısaca şöyle: ben 2003 de ingiltereye illegal olarak giriş yaptım ve mahkeme ankara anlaşması filan derken red aldım ikisindende ve 24.11.2006 da geri gönderildim yanlış partnerimle 27.06.2005 portsmouthda tanışdık ve aynı evde yaşadık ingiltere doğma büyüme aslen türk vatandaşı kendisi beni hiç yanlız bırakmadı birbirimizi çok seviyoruz çok çileler çektik ve bu kadar zaman geçmesine rağmen hala beraberiz tam 4 yıl oldu askerliğimi yaptım gelir gelmez civil partner vizesine başvuru yaptık beraber bana red verdiler gerekçe ise daha önce uk ye gidip red almış olmam dediler bizde dosyayı mahkemeye taşıdık 21 ağustosa bize gün verdiler elimizde birlikte olduğumuza dair çok belge var ayrı olduğumuz bir gün bile en az 3 kez telefonla konuşurduk sence oturum alma şansım nedir ve mahkemeye gitmeden bize önerebilecek birşeyin varmı yardımcı olursan çok sevinirim çünkü artık ikimizde çok yıprandık benim yüzümden doğru dürüst bir hayat yaşayamadı sürekli türkiyeye geliyor ben ailemi oda yaşadığı hayatı sürekli birlikte olmak için riske atıyoruz lütfen yardım edin bize bu konuda teşekkürler....

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 5:51 pm 

Admin yazdı:
Merhaba visasection , durumuna gercekten uzuldum. umarim dilediginiz gibi bir hayatiniz olur.
Soylemek istedigim sey , eger suan mahkeme asamasindaysaniz ingiltereden bu isle gercekten ugrasan bir avukat isinize yarar gibime geliyor. ucuk kacik rakamlar istemeyen sadece dosyayi takip edebilecek birisi. Avukatiniz varmi diyede sormadim :) Eger yoksa 2 3 tane avukatlik burosu biliyorum ben adreslerini sana verebilirim , bi acar konusursun ne yapabilirler fikir alirsin.

evet arkadasin durumu gercekten cok zor gorunuyor ama ben avukat avukat gezip paranizi carptirmaniza karsiyim.avukatlarin cogu sizin vize alamayacaginizi bile bile size umit vererek paranizi almanin pesindedir.hani bi hikaye vardir, avukata sormuslar 2 kere 2 kac eder, avukat cevap vermis, siz kac etmesini istersiniz? bence arkadasi avukatlara yonlendirecegimize biz arastirip bulalim cozumunu.sonucta adam oldurmemis bisey yapmamis.hasiz miyim yani? diger arkadaslar katilmiyor olabilir bana ama ben oyle dusunuyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 5:56 pm 
Üye

Bence bu durumda avukat yardımı almak kesin gerekli çünkü ortada bir yasa ihlali var.Avukatlık da sonuçta profesyonel bi meslek herkes işini yapıp hakettiğini almalı.Dürüst avukatların sayısı hiç de az değil, tavisye yoluyla bir avukat bulanız daha bile avantajlı olabilir aslında.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 5:57 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Biraz agir bir cevap olmus fakat , avukatlar para kaptirilicak kapilar degiller. Her isin bir uzmani var. Hukukta zaten bu. Bir kanunu sizin okumanizla bir avukatin okumasi ve yorum farki olucaktir. Bunun birde pratik kismi var tabiki. Yuksek ucretler talep edildiginin bende farkindayim. Londra da ozellikle bu isler sektor haline getirilmis. Her kose basinda bir avukat var. ama iyi ile kotuyude ayirt etmek gerekir. Mantikli olculerde hukuksal danisma ucreti ve islem takip ucreti odediginizde bu islemi yapmak bence daha mantiklidir. Ama herseyi avukata teslim etmemek gerekir. Konu hakkinda kendinizde fikir edinip arastirmalisiniz ki , yanlis bir yonlendirme oldugunda sorgulayabilesiniz. Tabiki tercih sizin.

Alıntı:
evet arkadasin durumu gercekten cok zor gorunuyor ama ben avukat avukat gezip paranizi carptirmaniza karsiyim.avukatlarin cogu sizin vize alamayacaginizi bile bile size umit vererek paranizi almanin pesindedir.hani bi hikaye vardir, avukata sormuslar 2 kere 2 kac eder, avukat cevap vermis, siz kac etmesini istersiniz? bence arkadasi avukatlara yonlendirecegimize biz arastirip bulalim cozumunu.sonucta adam oldurmemis bisey yapmamis.hasiz miyim yani? diger arkadaslar katilmiyor olabilir bana ama ben oyle dusunuyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 6:04 pm 
Üye

admine katılıyorum.avukatın kanun maddesini yorumlaması haklarınızı bildirmesi önemli.belki de hakkınız olan şeyi almıyorsunuz ve farkında değilsiniz.bu bakımdan avukat bence gerekli.avukat tutmak için ille adam öldürmek gerekmez.haksızlık karşısında savunmasız olmazsınız en azından.ayrıca dil sorunu olanlar için avukat çok faydalı olur.lütfen avukatları dolandırıcı yerine koymayalım.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 30, 2009 6:09 pm 

polemik yaratmak degil amacim bir yere kadar hakli olabilirsiniz soylediklerinizde ama her mesele icinde avukata para odemek bana cok sacma geliyor tamam ingilizce bilmeyenler icin tercuman gorevide gorebilir ama ne bileyim duydugum onca hikayeden sonra avukatlardan sogudum bide avukatmis gibi davranan danismanlik burolari var onlarinda cogu oyle sadece form doldurup dunyanin parasini istiyolar bizlerden bence biraz uyanik olalim yapabilecegimiz isleri kendimiz yapalim.avukatlari dolandirici yerine koymus degilim saygi duyarim yaptiklari ise ama gerekmedikce ben avukat almayim olmazmi :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz