by_scorpion yazdı:
herkese merhaba,
Sorulardan önce konuyu size biraz anlatayım. 4-5 ay öncede ben ingilteredeydim. Ziyaretçi öğrenci vizesi ile bir ingiliz ailenin daveti ile 3,5 aylığına gittim. orada iken beni davet eden ailenin Banbury de sürekli gittiği bir Türk kafe vardı. orada beni tanıştırdılar. adamlar bana o zaman çalışma iznim olmadığı halde gel yanımızda çalış harçlık cıkarırsın demişlerdi. ben kabul etmedim riske girmemek için. dönmeden önce tekrar görüştüm o kişiler ile istersem davet yazabileceklerini söylediler. herhangi birşey istemediler benden. fakat güvenemedim. şimdi ise beni ilk davet eden ingiliz aile tekrar davet ediyor. fakat bu sefer çalışma vizesi almamı söylüyorlar ve tekrar sponsorluk yapabileceklerini söylüyorlar. bu kişi inşaat işleri ile uğraşıyor dekarasyon, sıva,alçı vs. gibi ( plaster ). bende onun yanında çalışacağım. onlar öyle söyledi.
kendimle ilgi verecek olursam. ben 19 yaşındayım. Açık lise devam ediyorum. Hatta bugün askerlik yaklaştığı için 92 li olarak muhayyaneye gittim.
sorular :
1 ) Beni davet edecek kişiler Home Office den nasıl belge alacaklar ?
2 ) Benden isteyecekleri belge olacak mı ?
3 ) kişinin yaptığı iş ile ilgili benden her hangi bir diploma istenir mi ? ( bu imkansız :S )
4 ) Belge alınabilir ise benim hazırlamam ve vizeye başvurmam için gereken belgeler nelerdir ?
5 ) ingiltereye garson,bulaşıkcı kebapcı gıbı gidenlerin coğunun belgesi yok bunlar nasıl Home oficeden izin alıyorlar ??
6 ) Askerlik muhayyanemi yaptırdığım için ( mayıs ayında gidecekmişim askere ) Mayısa kadar bu vize olayı herşey olur ve vizeyi alırsam Askerliği orada çalışacağım için tecil ettirebilir miyim ?
herkese şimdiden teşekkür ederim. Özellikle MCMLXXI yardımları için teşekkür ederim. sorularım oldukca sizlere soracağım.
cevap yok mu :S ???