Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 11:57 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Çalışma izni ile ilgili soracaklarım var ( ingiltere )
İletiTarih: Cum Eyl 16, 2011 4:05 pm 

herkese merhaba,

Sorulardan önce konuyu size biraz anlatayım. 4-5 ay öncede ben ingilteredeydim. Ziyaretçi öğrenci vizesi ile bir ingiliz ailenin daveti ile 3,5 aylığına gittim. orada iken beni davet eden ailenin Banbury de sürekli gittiği bir Türk kafe vardı. orada beni tanıştırdılar. adamlar bana o zaman çalışma iznim olmadığı halde gel yanımızda çalış harçlık cıkarırsın demişlerdi. ben kabul etmedim riske girmemek için. dönmeden önce tekrar görüştüm o kişiler ile istersem davet yazabileceklerini söylediler. herhangi birşey istemediler benden. fakat güvenemedim. şimdi ise beni ilk davet eden ingiliz aile tekrar davet ediyor. fakat bu sefer çalışma vizesi almamı söylüyorlar ve tekrar sponsorluk yapabileceklerini söylüyorlar. bu kişi inşaat işleri ile uğraşıyor dekarasyon, sıva,alçı vs. gibi ( plaster ). bende onun yanında çalışacağım. onlar öyle söyledi.

kendimle ilgi verecek olursam. ben 19 yaşındayım. Açık lise devam ediyorum. Hatta bugün askerlik yaklaştığı için 92 li olarak muhayyaneye gittim.

sorular :

1 ) Beni davet edecek kişiler Home Office den nasıl belge alacaklar ?

2 ) Benden isteyecekleri belge olacak mı ?

3 ) kişinin yaptığı iş ile ilgili benden her hangi bir diploma istenir mi ? ( bu imkansız :S )

4 ) Belge alınabilir ise benim hazırlamam ve vizeye başvurmam için gereken belgeler nelerdir ?

5 ) ingiltereye garson,bulaşıkcı kebapcı gıbı gidenlerin coğunun belgesi yok bunlar nasıl Home oficeden izin alıyorlar ??

6 ) Askerlik muhayyanemi yaptırdığım için ( mayıs ayında gidecekmişim askere ) Mayısa kadar bu vize olayı herşey olur ve vizeyi alırsam Askerliği orada çalışacağım için tecil ettirebilir miyim ?

herkese şimdiden teşekkür ederim. Özellikle MCMLXXI yardımları için teşekkür ederim. sorularım oldukca sizlere soracağım.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Çalışma izni ile ilgili soracaklarım var ( ingiltere )
İletiTarih: Cmt Eyl 17, 2011 2:46 pm 

by_scorpion yazdı:
herkese merhaba,

Sorulardan önce konuyu size biraz anlatayım. 4-5 ay öncede ben ingilteredeydim. Ziyaretçi öğrenci vizesi ile bir ingiliz ailenin daveti ile 3,5 aylığına gittim. orada iken beni davet eden ailenin Banbury de sürekli gittiği bir Türk kafe vardı. orada beni tanıştırdılar. adamlar bana o zaman çalışma iznim olmadığı halde gel yanımızda çalış harçlık cıkarırsın demişlerdi. ben kabul etmedim riske girmemek için. dönmeden önce tekrar görüştüm o kişiler ile istersem davet yazabileceklerini söylediler. herhangi birşey istemediler benden. fakat güvenemedim. şimdi ise beni ilk davet eden ingiliz aile tekrar davet ediyor. fakat bu sefer çalışma vizesi almamı söylüyorlar ve tekrar sponsorluk yapabileceklerini söylüyorlar. bu kişi inşaat işleri ile uğraşıyor dekarasyon, sıva,alçı vs. gibi ( plaster ). bende onun yanında çalışacağım. onlar öyle söyledi.

kendimle ilgi verecek olursam. ben 19 yaşındayım. Açık lise devam ediyorum. Hatta bugün askerlik yaklaştığı için 92 li olarak muhayyaneye gittim.

sorular :

1 ) Beni davet edecek kişiler Home Office den nasıl belge alacaklar ?

2 ) Benden isteyecekleri belge olacak mı ?

3 ) kişinin yaptığı iş ile ilgili benden her hangi bir diploma istenir mi ? ( bu imkansız :S )

4 ) Belge alınabilir ise benim hazırlamam ve vizeye başvurmam için gereken belgeler nelerdir ?

5 ) ingiltereye garson,bulaşıkcı kebapcı gıbı gidenlerin coğunun belgesi yok bunlar nasıl Home oficeden izin alıyorlar ??

6 ) Askerlik muhayyanemi yaptırdığım için ( mayıs ayında gidecekmişim askere ) Mayısa kadar bu vize olayı herşey olur ve vizeyi alırsam Askerliği orada çalışacağım için tecil ettirebilir miyim ?

herkese şimdiden teşekkür ederim. Özellikle MCMLXXI yardımları için teşekkür ederim. sorularım oldukca sizlere soracağım.

cevap yok mu :S ???

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 24, 2011 6:06 pm 

bu kadar mı zor sorular sordum :S :S kimse bilgi vermiyor...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Eyl 24, 2011 7:51 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Calisma izni "Work Permit" anlamindan daha baska anlamlara da gelebilir. Cunku biraz arastirinca Ankara anlasmasi na dahil isci vizesine de rastladim. Ama artik onuda vermediklerini ogrendim.
Eskiden Koyun kirpici, kasap, buzdolabi tamircisi v.s. gibi mesleklerde ingilterede acik oldugundan diger ulkelerden talep etmekteler imis. Ama simdi bu mesleklerde calisan o kadar cok kisi var ki. artik kimseye vermiyorlarmis.

Diger hususta sitedeki bir cok arkadas ya kendi isini kurmak uzere vize aliyor "Ankara anlasmasi" yada evlilik uzerine yerlesim vizesi aliyor.

Bu iki vizede otomatikman calisma izni verdigi icin Tier 1 yada Tier 2 (artik anlamiyorum cok karistirdilar eski adi HSMP ve Work Permit" olan vizedeki kisiler cok azinlikta.

Ama mutlaka birileri sonunda cevao verecektir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Eyl 25, 2011 4:16 am 

ben work permit vizesine gecen agustos ayinin 17 sinde basvurdum. 3 gun once vizem geldi evraklarini tam yaptigin takdirde gelciektir ..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Eyl 26, 2011 9:48 am 

MCMLXXI yazdı:
Calisma izni "Work Permit" anlamindan daha baska anlamlara da gelebilir. Cunku biraz arastirinca Ankara anlasmasi na dahil isci vizesine de rastladim. Ama artik onuda vermediklerini ogrendim.
Eskiden Koyun kirpici, kasap, buzdolabi tamircisi v.s. gibi mesleklerde ingilterede acik oldugundan diger ulkelerden talep etmekteler imis. Ama simdi bu mesleklerde calisan o kadar cok kisi var ki. artik kimseye vermiyorlarmis.

Diger hususta sitedeki bir cok arkadas ya kendi isini kurmak uzere vize aliyor "Ankara anlasmasi" yada evlilik uzerine yerlesim vizesi aliyor.

Bu iki vizede otomatikman calisma izni verdigi icin Tier 1 yada Tier 2 (artik anlamiyorum cok karistirdilar eski adi HSMP ve Work Permit" olan vizedeki kisiler cok azinlikta.

Ama mutlaka birileri sonunda cevao verecektir.

Burada da özel pm ile göründüğü gibi sizden başka cevap veren olmuyor :S neyse bekleyeceğim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Eyl 26, 2011 9:49 am 

beraty5 yazdı:
ben work permit vizesine gecen agustos ayinin 17 sinde basvurdum. 3 gun once vizem geldi evraklarini tam yaptigin takdirde gelciektir ..

Bana durumunuz hakkında bilgi verir misiniz ? oraya hangi konumda çalışmaya gidiyorsunuz ? öğrenim durumu - hazırladığınız belgeler - yaptığınız işlem sırası vs. lütfen bu benim için önemli. Ben daha başvuru yapmadım sorduğum sorulara cevap bulmadan birşeye kalkışamam red aldığım takdirde bir sürü masraf boşa gidiyor...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz